Şimdi Ara

A101 TON BALIGI- 2 ADET 120 GR- 15,45 TL (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
4
Favori
19.472
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SoiLStyle

    Bir dönem yoğun çalışma temposunda basit ve lezzetli olmasından ötürü haftada 2 defa ton balıklı makarna pişiriyorduk. Gayet de seviyorduk. Sonradan bir yerde ton balığı alırken dikkat edin diye bir yazıya denk geldim. O günden sonra artık skipjack ürünlerini kullanan ton balıklarından almaya özen gösteriyorum. Artık o kadar sık yapamasak da ayda bir veya 2 ayda bir ton balıklı makarna yapmayı hevesle bekliyorum desem yalan olmaz. Denemek isteyenler için buraya bir tarif bırakayım: Ton Balıklı Makarna
    nasıl bir hortlakçısın kardeş.bizde aval aval mart ayındaki başlığı sonuna kadar okuyoruz.
    hakkımı helal etmiyorum sana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hercul3367

    nasıl bir hortlakçısın kardeş.bizde aval aval mart ayındaki başlığı sonuna kadar okuyoruz.
    hakkımı helal etmiyorum sana.

    Alıntıları Göster
    Aynen ya
  • Madem hortlamış bari sıcak linkler paylaşalım.Geçen gün aldım.Dardanelden bir farkı yok.iri taneli böyle alırsanız 160 GR mı 5 TL geliyor.Ben çek kullandım.4,70 TL mal ettim.
    https://urun.n11.com/konserve/fide-ton-balik-160-gr-48-adet-adet-fiyati-500-tl-P296315635
  • Ara ara ton balığı alıyorum ama bu balık nasıl o teneke içerisinde bu kadar uzun süre bozulmadan durabiliyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammet atış

    Madem hortlamış bari sıcak linkler paylaşalım.Geçen gün aldım.Dardanelden bir farkı yok.iri taneli böyle alırsanız 160 GR mı 5 TL geliyor.Ben çek kullandım.4,70 TL mal ettim.
    https://urun.n11.com/konserve/fide-ton-balik-160-gr-48-adet-adet-fiyati-500-tl-P296315635
    Bende talip ediyorum bu firmayı,kemik suyu,et suyu,konserve işine yeni girdiler
    Bazı ürünleri migros ta satılıyor. Bende alim bari balık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • flap-jack kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun kardeşim. Kaç yıldır bu farkın nereden kaynaklandığını anlamaya çalışıyordum ama bilgim olmadığı için anlayamıyordum haliyle.
  • flap-jack kullanıcısına yanıt
    yıllardır ton balığı yerim, ilk defa bunları duyuyorum. tamam, etleri daha bütün bütün olurdu dardanel'in ama balık farkı olduğunu da bilmiyorduk.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • flap-jack kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler.

    Bir şey daha öğrenmiş olduk :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

    Ara ara ton balığı alıyorum ama bu balık nasıl o teneke içerisinde bu kadar uzun süre bozulmadan durabiliyor?
    Alıntı
    quote:

    Konserve (conserve) = dayandırma “Konserve”; gıdaların, yalnız hermetik kapatılmış kaplarda (teneke kutu veya cam kavanozlarda) ısı uygulamasıyla (pastörizasyon, sterilizasyon) dayanıklı hale getirilmesi “Konserve Üretimi”; elverişli nitelikteki hammaddenin bir takım ön işlemlerden sonra teneke kutulara, cam kavanozlara ya da amaca uygun benzer kaplara doldurulması, kapların hava almayacak şekilde (hermetik) kapatılması ve ısıl işlemlerle (pastörizasyon/sterilizasyon) bozulma yapabilen mikroorganizmaların öldürülmesi gibi başlıca temel işlemleri kapsar.

    Konserve dediğimiz şey açılmadıkça, hava almadıkça 10 değil 100 yıl bile dayanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 yıl önce 5.45 TL idi . 160 gr*2. Ülkenin geldiği duruma bak. Maaşlar yerlerde herşey % 100 ü geçik zamlandı bir de gramaj düştü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    Alıntı
    quote:

    Konserve (conserve) = dayandırma “Konserve”; gıdaların, yalnız hermetik kapatılmış kaplarda (teneke kutu veya cam kavanozlarda) ısı uygulamasıyla (pastörizasyon, sterilizasyon) dayanıklı hale getirilmesi “Konserve Üretimi”; elverişli nitelikteki hammaddenin bir takım ön işlemlerden sonra teneke kutulara, cam kavanozlara ya da amaca uygun benzer kaplara doldurulması, kapların hava almayacak şekilde (hermetik) kapatılması ve ısıl işlemlerle (pastörizasyon/sterilizasyon) bozulma yapabilen mikroorganizmaların öldürülmesi gibi başlıca temel işlemleri kapsar.

    Konserve dediğimiz şey açılmadıkça, hava almadıkça 10 değil 100 yıl bile dayanır.

    Alıntıları Göster
    Bu işlemleri yaparken içine kimyasal da ilave ediyorlar mı acaba. Ve ilerde zararı olur mu varmı bununla ilgili bir araştırma.. Konuyu böldük ama merak ettim.




  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    Konservelere kimyasal kullanılmıyor. Temel mantık gıdanın hava ile temasının kesilmesi. Hava ile temas etmediği sürece bozulmasını sağlayacak bakteriler de gıdaya ulaşamaz.
    Ton balığının riski ağır metal (civa) içeriyor oluşu. Ama onun konserve olmasıyla alakası yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    tonbalığı yani orkinos balığı latincesi thunnus thynnus dip balığı olarak ilk defa duydum. protein oranı en yüksek olan balıkta bu değil o zaman. evet taze olarak tadı belki saman gibi olabilir emme japonlar açık artırmayla o kadar para dökmezler sanırsam. palamut orkinos uskumru protein oranı en yüksek olan balıklardır. ağır metal elbette büyük boylu balıklarda belki fazla olabilir ama hergün yersen risk olur tabi sinir sistemiyle ilgili.
  • bana sorarsan yermisin diye yalar yutarım ağır metal filan anlamam hergün yemedikçe sorun olmaz. ayrıca bu mevsimde yenecek en güzel balık sardalya mangalda mükemmel oluyor yağlı zamanı çünkü olalala hatta mama mia. geçen gün 15 liraya aldım sardalyaaaaaaa. kaçırmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhan63

    tonbalığı yani orkinos balığı latincesi thunnus thynnus dip balığı olarak ilk defa duydum. protein oranı en yüksek olan balıkta bu değil o zaman. evet taze olarak tadı belki saman gibi olabilir emme japonlar açık artırmayla o kadar para dökmezler sanırsam. palamut orkinos uskumru protein oranı en yüksek olan balıklardır. ağır metal elbette büyük boylu balıklarda belki fazla olabilir ama hergün yersen risk olur tabi sinir sistemiyle ilgili.
    orkinos büyük 30-50-100-200-400 kg kadar çıkan balıklardır.dediğin gibi japonlara canlı canlı satılan blıklar.ben bir kaç defa yedim taze orkinos.çok yağlı balık.bir pirzolası oluyor,kuzu pirzola halt etmiş.o orkinosların bu ton balığı olduğuna inanamıyorum.
  • Arkadaşlar bu arada yaptığım araştırmalar sonucu yellowfin balığında skipjacka göre 3 kat daha fazla civa var. Yani tad olarak yellowfin iyi olsa da sağlık açısından skipjack daha masum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hercul3367 H kullanıcısına yanıt
    orası öyle belkim ton balığ yerine vatoz ve köpekbalığı da konuluyor olabilir, biz hamsi yiyemezken kamyon kamyon yasal sınırın altındaki hamsiler, karadenizdeki balık unu ve yem fabrikalarında balık unu ve yağı oluyor ondan sonra balık yok diyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.