Şimdi Ara

Sony neden telefonlarında gelişmiş kameralar kullanmadığını açıkladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Görüntüleme teknolojileri konusunda Sony’nin sektördeki önemli rolü yabana atılamaz. Fotoğraf makinesi ve kamera alanında lider firmalardan olan Sony mobil görüntü sensörleri konusunda ise hâkim durumda. Bununla birlikte yıllardır amiral gemilerinde ses getirecek bir kamera kullanmış değil. Bunun sebebi firmanın global pazarlama şefine soruldu.


     


    Ticari sebepler


     


    Bilindiği üzere Sony her zaman amiral gemilerinde rekabet eden ancak öne çıkmayan sensörleri tercih ediyor. Daha çok yazılım ile farklılık yaratmaya çalışan firma bununla birlikte ses getiren sensörleri rakiplerine tedarik ediyor. Örneğin 48MP çözünürlüğündeki sensör ilk olarak rakip firmalarda kullanıldı.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung televizyonları gelecekte tamamen kablosuz olacak

    Sony global pazarlama şefi Adam Marsh, amiral gemilerinde kamera bölümünden teknolojileri içeren ses getirecek sensörler kullanmamasını şirket içerisindeki rekabete bağlıyor. Mobil cihaz ve kamera bölümü arasındaki rekabet satışların düşmesine neden oluyor.


     


    Marsh yüksek fiyat etiketleri ile satılan kameraların teknolojilerinin mobil tarafa aktarılmasının satış tarafında bir sorun oluşturabileceğini ve bu bakımdan her bölümün kendisine has teknolojiler ile kalması gerektiğini ifade ediyor. Firma içerisinde bununla birlikte aynı deneyimi veren bir telefon ve kamera sahibi olunmasına daha sıcak bakıldığını vurguluyor.


     


    Bununla birlikte yazılım tarafında daha gelişmiş çözümler sunulacağı da belirtiliyor. Alpha grubunda kullanılan bazı önemli yazılım teknolojilerinin Sony Xperia kameralarına aktarılacak. Bunlar ne olacak şimdilik belli değil.


     


    Diğer taraftan yeni amiral gemisi Xperia 1 modelinin ortaya çıkmasında Alpha bölümü başkanı Kimio Maki’nin Sony Mobile liderliğine getirilmesinin büyük etkisi var. Maki hali hazırdaki Xperia XZ4 projesini iptal ederek akıllı telefon tasarımına yeni bir yaklaşım getirmiş. Firmanın farklı markaları ve mobil bölüm arasında bir iş birliği kurduğu, tasarımı bunun üzerine yürüttüğü ifade ediliyor.


     



  • Kamera eis dışında yazılım olarakta rakiplerine sattığı aynı sensörün gerisinde. TFT ekranlar içinde aynısını demişlerdi. Renklerde doğallığı tercih ediyorlardı o dönem. Açık açık şirketi batırmak için maaş alan adamlarsınız. Sony umarım Apple gibi bir gün iyi bir CEO ile yükselişini yaşar. Yoksa işi zor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kullansa ne olur kullanmasa ne olur. Tuğla gibi telefon yaptıktan sonra...

  • Çok saçma elinde iyisi var ama kullanmıyor neymiş firma içi mücadele

  • Saçmalık. Rakibine verdiğin sensörü kendin de kullan. Sanki A7r3 sensörü koyacaklar makinaya. Kamera alacak adam zaten alıyor kaldı ki telefon için senin telefonunu kullanmayacağı kesin Sony bey...

  • Bu zihniyetle iyi bile ayakta duruyor firma.

  • Sony'i eski kafalılık bitirecek. Güne ayak uyduramıyorlar bir türlü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence mantıklı bir strateji Sony kamera sektöründe çok daha iyi konumda bunun aksine telefon sektöründe çok fazla güçlü rakibi var. Kameralarda kullandığı teknolojiyi telefonlarda kullanırsa, kamera sektörünü sekteye uğratır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Adam Marsh'a hafiften yol göstermeleri gerekiyor bence.

  • Bu daha çok neden sony telefon almadığımızında açıklaması olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kamera sektörünün sekteye uğrayacağı-uğradığı çok açık. Sony kaliteli sensörlerini kendi öz telefonlarına koymayarak iki taraftan sekteye uğradığını umarım bu zamana kadar anlamıştır. Diğer telefon markaları telefonlarına alabildiğince kaliteli ve son teknoloji kameraları çoktan koydular bile.

  • bence bahaneyi iyi bulmuş yani hikaye anlatıyor.telefonlar kütük gibi tipsiz elde tutulamıyor.yani siz telefonu rakiplerinizin kullandığı donanımı kullanmak zorundasınız apple telefonla 1 numara oldu en zengin firma.fotograf makinasının yeri zaten başka bu nasıl etkiliyormuş satılşları.fotograf makinasının yerini tutuyorsa ozaman sony almamda gider iyi foto çeken teelfon alırım, şirket içi rekabetmiş yemeyin milletide adam gib telefon yapın.

  • o zaman diğer firmalara da vermemesi gerekmez mi.. bu mantıktan bişi anlamadım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 7 Mart 2019; 17:31:3 >
  • Bu haber de bir yanlışlık var. Hiç bir yönetici böyle demeç veremez. Gerçekten verdiyse bence o koltuğu hemen bıraksın. Kamera teknolojimizi ceplere vermiyoruz , o zaman veren birileri çıkar , çok saçma...

  • Bu yüzden zaten çoğu ülkeden çekilip gittiler.

  • Bu haberin orijinali şu şekilde;



    Şimdiye dek yaptığımız cihaz kameralarında Alpha Kamera geliştirme ekibinin katkısı çok fazla değildi ve gönüllüde değillerdi bu noktada çünkü 3000 dolarlık cihazlardaki teknolojileri akıllı telefonlarda kullanmak istemiyorlardı vs. tarzı bir açıklaması var adamın. XZ4 dediğiniz cihaz zaten Xperia 1 olarak çıktı iptal olan bir proje yok. Ve kamerası Alpha takımı ile geliştirildi cihazın. Hani haberinide yapmıştınız kendi yaptığınız haberleri takip etmiyorsunuz sanırım pek :)

  • Ah Sony, bu gidişle kamerası kalacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden yüksek batarya kullanmadığınıda açıklasın. Son çıkan telefonlara bakıyorsun adam 6.5 inç ekrana 3000 batarya koymuş. Üstüne snapdragon 636 gibi dandik işlemci koyup 430 euro fiyat çekmiş. Bu telefonları kim alıyor acaba :)

  • canon nikon neden cep telefonu çıkarmıyor demek gibi bir şey olmuş bu ! :)
    ama adamlar haklı ! :) :)

  • çerçeveleri de TV satışlarına engel olmasın diye kalın yapıyormuş.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.