Şimdi Ara

Dolandırılma Hikayelerim (Hyundai, Apple[Sitede garantilidir yazmasına aldanmayın]) ve İade Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki oldu çekirge zıplıyor 3. de fena faka basıcam herhalde. Birinde araba aldım pert çıktı, birinde ip 7 aldım o da pert çıktı. Durun hemen önyargılı giriş yapmayın. Olayları anlatayım ona göre karar verirsiniz. Aslında amacım olayı öğrenin değil sonrasında ne yapmanız gerektiğidir.
    ÖZET: ARABA ALDINIZ PERT ÇIKTI, GARANTİLİ TELEFON ALDINIZ GARANTİSİZ ÇIKTI HATTA APPLE SİTESİNDE BİLE GARANTİLİ YAZIYORDU AMA SERVİSE BİR GİTTİNİZ. AAA GARANTİ DIŞI. BU TARZ OLAYLARDA AYIBI ÖĞRENİR ÖĞRENMEZ İHTAR ÇEKİYORSUNUZ. EN KISA SÜREDE İHTAR ÇEKMEZSENİZ İADE HAKKINIZI KAYBEDEBİLİRSİNİZ.

    APPLE TELEFON ALACAKLAR 2. KONUYU OKUYUN. APPLE SİTESİNDE SERİ NUMARASI İLE YAPTIĞINIZ GARANTİ SORGULAMASI SİZİ MAĞDUR EDEBİLİR ÇÜNKÜ SERVİSE GİRİP TAMİR EDİLMEMİŞ İADE OLMUŞ CİHAZ (GENPA SERVİSİ İÇİN EN AZINDAN, DİĞERLERİNİ BİLMİYORUM) GARANTİSİ DEVAM EDİYOR GÖZÜKÜYOR.!!!

    OLAYLARI PAS GEÇİP İKİNCİ EL BİR ŞEY ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMENİZ LAZIM, İADESİ İÇİN NELER YAPILIR ANLATTIM İSTEYEN ORAYA GEÇEBİLİR.

    Detaylara gelirsek. İki olay anlatıcam. Ders olsun sizlere de . Burada bir çok olay okuyoruz en azından benimkiler mutlu sonla bitti :)

    1. Olayım : Malum site üzerinden bir araç için anlaştık. Araç sol önden kazalı, resimlerini attı, çamurluk ile kaput arası bir karış açılmış, en fazla 10 15 içeri girmiş, kesinlikle büyük bir kaza değil. Motora müdehale edilmediğini, airbag açmadığını söylediler. Kocaelinde araç, 100tl gönderdim atladı geldiler Bursa'ya 1.5 saat sürmedi. (Evet bu da bir hata ama gözden çıkardım ben gidemezdim işimden dolayı). Araçta hasar kaydı yoktu, servis harici tamir edilmişti. Ekspertize soktuk klima soğutmuyor dediler. Harici %95 gibiydi motor. Bu arada araç 1.2 hyundai 2015 i20, 18bin kmde. Neyse klimaya da baktırdık, fiyatta anlaştık aldım. Hasar sorgulaması falan da yaptırmıştım, ekspertiz yapan ustaya durumu anlattım, bişey yok dedi. Ödedim parasını aldım. Bir ay kadar kullandım, araç 1.500 2000 devir arasında zaman zaman güçte kesilmeler yapıyordu, sanki anlık ateşlemeyi kesiyor gibiydi. Şentürklere götürdüm, randevu alıcam, araç ağır hasarlı dediler. Şaştım kaldım, dedim kazalı ama tramerde bir şey yok. Servise sokmuşlar aracı, yaptırmadan çıkarmışlar. İnanlar servise sor dedi. Ertesi gün oraya gittim öğrendim ki airbagler patlamış motor su bitirmiş yatak sarmış falan filan.. Tam dönüyorken bende de su bitmiş hararet 110u geçmiş Allahtan erken fark ettim, çektim kenara, çekici geldi servise götürdüm. Bu arada araç sahibini aradım, dediği şu arabayı diğer arkadaşıma vermiştim, Bursa'da kaza yapmış sana da söyledi ama aracın bu hale geldiğini bilmiyordum, onunla bir konuşsana, diğer elemanı aradım sen airbagler değişti demi dedin ben de evet dedim diyor, whatsapp ta değişmedi demi dedim ben, kıvırdı yani, motoru sormadın ki dedi falan neyse komple kıvırdı, tekrar araç sahibini aradım, sofu bi elemandı, onun samimiyetine güvendim açıkçası, hallederiz dedi, neyse ben adliyede çalıştığımdan hemen hakimle konuştum, ihtar çek zaman kaybetmeden dedi, noterden durumu açıklar bir ihtar çektim iade almasını istedim, ihtar evine gidince iş ciddiye bindi. neyse kısa tutayım başkasına sattılar, ben alan adama tüm arızaları söyledim, şatış kağıdına yazdırdım, sattım paramı aldım, kurtuldum yani.

    2. olaya gelirsek ben de en önemli olanı bu çünkü Apple sitesinde garantili yazan cihaz garantisiz çıktı.
    Anlatayım hemen: Letgo üzerinden bir eleman ile konuştum telefon orijinal, temmuza kadar garantili, değişim cihazı, temiz falan anlaştık. Aynı gün görüştük yanına telefonun asıl sahibi geldi. Telefon temizdi, sordum bir sorunu sıkıntısı var mı? her şey bakmayla anlaşılmaz, bak benim için büyük para varsa bir şey söyle, yok abi temiz abi garantili abi. Neyse telefonu alırken sözleşme yaptık. Sözleşmesiz almam garantisini geçtim hırsızlık malı çıkar, fatura üstüne değil. Aldım 2 hafta olmadı, arka camında toz vardı, ben önceden kullanmadığım için toz girmesi açılmasına dalalet olduğunu bilmiyordum, gerçi internette baktım yeni aldım kamerada toz var falan yazmışlar önemsemedim. Apple sitesinden garanti kontrolü yaptım, garantili, fatura kutu cihaz imeiler tutuyor sorun yok. Bir süre kullandıktan sonra wifi az çekiyormuş gibi geldi, evde internetim yok ama modem açıktı, tek diş çekiyordu tam emin olamadım, neyse götüreyim servise tozu temizlensin, wifiye bir baksınlar yoksa evham mı yaptım dedim. Bursa Genpa servise girdim telefonu verdim, bayan dedi ki önceden cihaz gelmiş, ekran orijinal değil, anakart batarya sökülmüş, tamir denenmiş, ses filtreleri delik garanti dışı diye cihazı iade etmişiz dedi, Hyundaki servisteki gibi kaldım :D formu istedim, telefonu bana satan eleman 3 hafta evvel servis vermiş, wifi az çekiyor vb. sorunları yazdırmış sonra iade almış. Durumu öğrenince Letgo üzerinden yazdım, o eleman beni ilgilendirmez, bir orijinal demedik, garantisi devam ediyor diye saçmalamaya başladı, asıl sahibinin telefonu kapalı ama whatsapptan yazdım neyse o da sonra döndü o da başladı kıvırmaya, dedim uğraşamam seninle, alacak davası açıcam ayrıca ayıplı malın ayıbını gizleyerek sattığından dolandırıcılık suçundan hakkında suç duyurusunda bulunucam dedim. sallamamazlıktan geldi. Yine bizim hakimle görüştüm, kanıtları gösterdim, haklısın kazanırsın aç davanı dedi. İhtar çektim aynı gün. 5 gün sürmedi satan eleman geri döndü sen ne yapıyorsun falan filan, telefon dedim ses kaydı yapıyor kabul etmiyorsan kapat, tabi kuyruğunu kıstırdı bacaklarının arasına 30 gün süre verdim bir hafta dolmadan geldi aldı telefonunu geri. 2. kez paramı kurtardım. Bir de telefonu alışamadım diye satışa çıkarmıştım allahtan kimse almadan olay çözüldü. Üzerime kalacaktı...

    Yukarıda olayları detaylıca anlattım, şimdi ikinci el bir ürün alırken nelere dikkat etmeniz gerekir ondan bahsedeyim.

    1. Telefonda görüşmeden evvel biraz whatsapp ya da letgo üzerinden konuşun, detayları öğrenmeye çalışın elinizde bir nevi yazılı kanıtınız olur. (telefonu veya hesabı satıcının kullandığının kanıtlanması gerektiğinde işlemler uzar ama kesin kanıt elde ettiğinizde size yararı var.
    2. Alacağınız ürün hakkında sözleşme yapın, özellikle telefon vb. elektronik eşyalar için. Çalıntı bir mal ise elinizde fatura falan da olsa başınız ağrır, kendinizi aklamanız uzun sürer.
    Yapacağınız sözleşmede:
    -Ürünün sözleşme tarihi itibari ile ne kadar garantisi olduğunu
    -telefonun kozmetik durumu (iade edecek olursanız satan kişi ben verdiğimde burada ezik çizik yok deyip işi yokuşa sürmesin)
    -herhangi bir arızası yoktur, tüm özellikleri çalışmaktadır diye yazın.
    -eğer arıza çıkarsa ve satıcının gizlediği bir durumsa tüm yasal yaptırımları kabul edilmesi gerektiğini belirtin.
    son olarak işin en garanti kısmı servisten rapor almaktır ama sürekli telefon değiştiren kişiler bunlarla uğraşmaz. Servise verip kimse telefonunu açtırmaz ancak aldığınız tarih itibari ile telefonun durumunu başka ispat imkanınız yoktur.
    - telefonun imei numarasını sözleşmeye yazın.
    - kaç tl karşılığı satın aldığınızı yazın.
    - tarihe dikkat edin, yanlış yazmayın.
    - 15 gün gibi bir sürede arıza çıkması durumunda sorumluluğun satıcıda olduğunu iade edileceğini belirtin.
    He bu kadar detaya hangi satıcı razı gelir bilmem ama en azından satış tarihi itibari ile bir arızası ve sorunu olmadığını, ....tl karşılığı satıldığını, sözleşmeye aykırı bir durumda telefonun iade edileceğini varsa telefon üzerindeki ezik çizikleri yazın.

    son olarak benim her iki olayımda da şansım benden evvel aracın ve telefonun servise girmiş olmasıydı. Bu şekilde bana satılmadan aracının ve telefonun bir ayıbı olduğu, satılırken gizlenildiğini kanıtlayabildim.

    Telefonun garantisi olmadığını anladıktan sonra Apple ile görüştüm. Genpa'dan iade edildiğini sistemlerinde garantili geçmesine güvenip aldığım cihazın garantisiz çıktığını belirttim. Bana bizim yapacağımız bir şey yok, servisten iade edildiği için bizim sistemlerimizde gözükmez dediler. Hyundai öyle yapmadı ama servis pert giren aracı yapılmasa dahi hemen kendi sistemlerine pert diye girişini yaptı.

    İkinci el olarak aldığınız bir eşya veya araç hakkında alacak davasını, eğer vatandaşın birinden aldıysanız, ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE açarsınız.
    Aynı şekilde bu sefer bir esnaftan, ticari bir işletmeden aldıysanız TÜKETİCİ MAHKEMESİNE dava açarsınız.
    Ve unutmayın ayıbı öğrendiğiniz en kısa sürede noterden ihtar çekmeniz gerekir. Ayıbı ne zaman ve nasıl öğrendiğinizi belirtiniz. İade edebilmenizdeki kritik noktalar bunlar. Ayıbı gizlendi ve size satıldı, siz de en kısa sürede iade talebinizi ilettiniz. Dava zaman alır o ayrı ama dolandırıcılıktan da dava edileceğini öğrenen zaten onu iade alır merak etmeyin.


    Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz. Uzman değilim tabi hukukçu da değilim. Bildiğim kadarı ile yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamSs -- 5 Mart 2019; 10:44:1 >



  • Güzel başlık olmuş hocam, elinize sağlık. Yukarılarda kalsın.
  • yavru ceylan gibisin dikkat et ham yaparlar
  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt
    biraz öyle oldu, karşıdaki kendiniz gibi sandığımızdan oluyor hep
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DreamSs

    biraz öyle oldu, karşıdaki kendiniz gibi sandığımızdan oluyor hep
    Burası Türkiye gözünü 5 açacaksın, tanıdık falan da dinlemem. En güzel öğüt tecrübedir. Siz ucuz yırtmışsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.