Şimdi Ara

Araç Tercih 100.000 TL Yardım Lütfen

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Nasip kısmetse Çarşamba günü aracımı satıyorum. 80.000 TL anlaştık. Normalde SW bir araç bakıyordum ancak şirket arabası SW gelecekmiş ondan dolayı ihtiyacım kalmadı.

    Şu an aklımda olan modeller BMW 1.16i (2014 model 50000 km Benzinli 105.000TL Technology paket) ve Peugeot 308 CEP (2016 model 25.000 km Dizel 85.000 - 95.000TL)

    Biliyorum biraz farklı araçlar ancak şöyle bir durum var. Yaklaşık üç aydır kanserle mücadele ediyorum ve muhtemelen kanseri yendim (Bu hafta belli olacak). Hiç böyle bir olay olmamış olsaydı direkt 308 alırdım düşünmeden. Bu yüzden biraz dünya görüşüm de değişti, elimden gelenin en iyisine sahip olmak istiyorum, ölümlü dünya sonuçta bir daha gelmiyoruz hayata. Gönlüm BMW diyor aklım Peugeout diyor, sizlerin de düşüncesi çok önemli. Farklı bir model de olabilir ( Bekar olduğumdan c sınıfı hatchback olmalı).

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.







  • Estağfurullah, Allah kimsenin başına vermesin çok zorlayıcı bir tedavi kemoterapi. Konu dışı olacak ancak, arkadaşlar SİGARA İÇMEYİN. Ben sigara kullandığım için 3 kür kemoterapi alacağıma (haftada 3 gün toplamda 5 saat) 4 kür kemoterapi (haftada 5 gün 10 saat) aldım.

    Teşekkürler yorum için.
  • Yaşamın kıymetini en iyi sen bilirsin . Dünyaya bir kere geliyoruz gönlünden geçeni al :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, Allah kimsenin başına vermesin çok zorlayıcı bir tedavi kemoterapi. Konu dışı olacak ancak, arkadaşlar SİGARA İÇMEYİN. Ben sigara kullandığım için 3 kür kemoterapi alacağıma (haftada 3 gün toplamda 5 saat) 4 kür kemoterapi (haftada 5 gün 10 saat) aldım.

    Teşekkürler yorum için.
  • Öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin.Araç olarak 308 öneririm ikisi arasında bakım motor sorunsuzluğu vs..ö

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Çok iyi bir konuya değindiniz. Sorunsuzluk anlamında BMW deki sıkıntılar nelerdir? Çünkü aldığım aracı en az 5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Mesela otomatik şanzuman sıkıntı çıkartır mı?
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Az daha para ayarlayabilirseniz 1.5 t3 motor(152hp 250nm tork 0-100 8.3 sn) Volvo V40 da alabilirsiniz. Şık bir C hatchbacktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beetle Juice

    Teşekkür ederim.

    Çok iyi bir konuya değindiniz. Sorunsuzluk anlamında BMW deki sıkıntılar nelerdir? Çünkü aldığım aracı en az 5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Mesela otomatik şanzuman sıkıntı çıkartır mı?
    Bmw den ziyade 308 in motor hdi eğer ki otomatikte eat 6 ise(ki öyle) rahat binersiniz bakım fiatları serviste bile makul.Bmw de sorunsuz olabilir ama standart bakımları yüksek olur muhtemel sarf malzemeler parça durumu açısından belirttim.İkinci el durumu yakın gibi ikisi de pek tutulmuyo ben özetle 308 öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 5 Mart 2019; 0:4:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • integral77 İ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. İnanın 100.000 TL ye 1 TL daha ekleyemem, daha kasko sigorta derken beni bayağı aşar, gönül ister ama işte..
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    308 CEP (classic edition plus) olduğundan manuel. Ama anladım ne demek istediğinizi teşekkür ederim.
  • Beetle Juice kullanıcısına yanıt
    308 çok beğendiğim bir araç, Bmw'ye göre daha az masraf ile binebilirsiniz. Bu sınıfta Alfa Romeo, Mercedes A,Audi A3 , Volvo V40(T4 motor olanı) bakılabilir. Ancak temiz olmazsa alacağınız araç masrafı çok olur. Hakkınızda hayırlısı diyelim....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • integral77 İ kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
  • Gezmeyi falan seviyorsan üstad, al 308 i doldur depoyu gez, bakımıda ucuz olur. Hastalığınız inşaallah geçer bir daha da gelmez. Yaşı kaçtı?
  • Tekno paket gayet iyi bir paket. Xenonlar ve Bluettohlu Teyip falan geliyordu yanılmıyorsam ve birkaç şey daha.

    Kaskonuz ortalama 1300 Falan tutacaktır diye düşünüyorum.

    N13 Motorda bazı kronik problemler var. Giderildikten sonra çok baş ağrıtan bir motor değildir.


    Kronikleri yazayım:

    Direksiyon titremesi. (Çok aşırı değil ancak malesef titreme nerdeyse o dönem çıkan tüm F30-F10-F20 de vardı)
    Turbo Oringlerinden su kaçırması . (10 liralık plastik oring yüzünden araba su eksiltip duruyor. Değiştirilip uzun süre sorunsuz kullanılır)
    Motor yapı gereği yüksek sıcaklıkta çalıştığı için yağ değişim aralığı daha sık diğer araçlara göre. Bu bir kronik sorun değil ancak bilgi olsun.


    Yakıt olarakta bu motorlar gerçekten verimli motorlar. @Antalya Hocamda bilir . Herkes sanıyor ki bu motorlar 13-14 litre yakıyor. Alakası yok. Eco pro dan falan bahsetmiyorum comfortta bile normal sürüşlerde 8,5 litre ortalamayla gezersiniz. Üstelik bizim araçlar 1 kasaya göre daha ağır.. He ne kadar agresif kullanırsanız onun hakkınıda verir o ayrı.


    Ayrıca Bu kasanın en iyi yanı lego gibi araçlar. Herşeyini retrofit yapmak sizin elinizde. Herşey bütçeye bakıyor. Plug & play.


    Son olarak bu araçlar hala piyasası olan araçlar. Hatta 3 kasanın genel kullanıcı kitlesi "apaçi" olarak yaftalandığı ve 1 kasa hem kadın hem genç genel oalrak herkese uyduğu için piyasası gayet hızlı araçlar. Hoşunuza gitmediğinde kolayca satıp 308 e geçebilirsiniz.


    B




  • Bmw 1 serisi çok beğendiğim araçlar o yüzden Tarafsız bir yorum yapamam. Peugeot sahibi olmadığım için , umarım kendiniz için en iyi kararı verirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,
    Öncelikle geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun.
    2 önceki aracım bluehdi 308 di, şuanki f30 316i. İkisine de hakimim şuan. Cep donanım 308 manueldir ondan vazgeçin derim.
    Allure tavsiye ederim.

    Dizel otomatik 308 le 116 nın yakıtı %20 oynar daha fazla değil, tabi aksini iddia edecekler olacaktır.
    Yetkili servise gitmediğin sürece bakım maliyetleri de çok farketmez.
    İkisi de parasını sonuna kadar hak eder, hangisi hoşuna giderse onu al.
    Şuan ben olsam bmw den hevesimi aldığımdan ve 308 in oyuncak gibi kullanımını özlediğim için peugeot alırdım ki satıp 308 alacağım nasipse. (düşük rakamlı araç almam gerektiği için 308, tekrar bütçe olursa 3008)

    Ekleme:
    Yakıt bilgisi vereyim 308 dizel 11 bin km ortalaması 5.7 lt idi bmw benzinlinin son 15 bin km ortalaması 6.8, şartlar aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya -- 5 Mart 2019; 11:25:17 >
  • papaloukas22 P kullanıcısına yanıt
    Hocam gezmeyi seviyorum da iş güçten pek fırsat olmuyor açıkçası, eski arabam 2016 modeldi 0 km almıştım. Şu an 24.500 km de. Yaşım 34 Teşekkür ederim.
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bilgilendirici mesajınız için, zaten önceki aracım Astra K 1.4 turbo ondan dolayı yakıt konusunda beni üzeceğini çok sanmam.

    Benim için en önemli şey sürüş keyfi ve sanırım BMW bunu sonuna kadar sağlayacaktır.
  • Antalya kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, yetkili servis fiyatları hakkında şöyle diyeyim, opel servis 2. bakım için geçen sene ağustosta 1600 tl fiyat çıkarmıştı. Sanırım bu aracın da fiyatları bu kadardır.

    @onurdurmaz01

    Olsun hocam yine de teşekkür ederim.
  • Gönlündeki al hocam, kendini şımartmayı hak etmişsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 5 Mart 2019; 20:24:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.