Şimdi Ara

Tik Tok geliştiricisine ABD’de 5.7 milyon dolar ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde internette çocuk kullanıcıların verilerinin elde edilmesi ve saklanması öne çıkmaya başladı. Bununla ilgili şikayetler takip ediliyor ve soruşturma açılıyor. ABD’de bununla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.


     


    ABD affetmedi


     


    Geçtiğimiz günlerde 1 milyar indirme rakamını geride bırakan popüler sosyal ağ Tik Tok, çocuk kullanıcılarla ilgili gerekli tedbirleri alamadığı gerekçesiyle ABD’de 5.7 milyon dolar tazminat cezasına çarptırıldı.


     


    Soruşturma Federal Ticaret Komisyonu – FTC’nin çocuk kullanıcılarla ilgilenen bölümü COPPA, 2017 yılında 13 yaş altı kullanıcılara yönelik olarak o dönem Musical.ly uygulamasının geliştiricisine soruşturma açmıştı.


     


    Ayrıca Bkz.Twitch ödüllü bir karaoke yarışması başlattı

    Musical.ly uygulamasının kullanıcı verileri toplarken farkında olmasına rağmen 13 yaş altındaki kullanıcılara yönelik olarak ebeveyn kontrolü tedbiri alması gerekmesine rağmen almadığı ve bununla ilgili yaklaşık 300 aileden şikâyet geldiği ifade ediliyor. Olaylar 2016 sonlarında gerçekleşmiş.


     


    Musical.ly o dönem bu şikayetleri belirli bir ölçüde değerlendirmiş ve bazı hesapları kapatmış. Bununla birlikte genel anlamda 13 yaş altı kullanıcıların tamamen ebeveyn kontrolü altına girmesi için bir tedbir almadığı ve çocuk kullanıcılardan ebeveynlerin izni olmaksızın veri topladığı tespit edilmiş. Ayrıca ebeveynlerin talebine rağmen çocuk kullanıcıların verilerini silmemiş.


     


    Musical.ly sonrasında bilindiği üzere Aralık 2017 tarihinde ByteDance tarafından satın alınmış ve Tik Tok uygulaması ile birleştirilmişti. Bununla birlikte soruşturma doğrudan Musical.ly ile devam etti. Sonuçta Musical.ly cezayı ödemeyi kabul etti. Bunun yanında Tik Tok uygulaması da daha iyi kullanıcı kontrolü için geçtiğimiz günlerde belirli adımlar atmıştı.


     







  • Hayatımda gördüğüm en anlamsız saçma bir uygulama. Çocukların ilgisini çekmesini anlıyorum. Ama yetişkin insanların buna ilgi göstermesi saçmalık hiç mi hayatınızda başka şeylere ayıracak zamanınız yok?

  • Gerizekalı insanlar için yapılan uygulama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam dünyanın öbür ucuna ceza kesebiliyor. Neden? Hepsi bir yerden Amerikan ürünlerine bağlı ve en büyük pazar Amerika.

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    ilgi çekmek için yapmıcakları şey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek kelime: Maymunluk

    Tik Tok'a video çekmek başka bir şey değil, tamamen maymunluk...

  • Darısı YouTube'un başına

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizde keselim ceza, para gelsin memlekete
  • İyi olmuş, umarım ceza almaya devam ederler.
  • bir batsa da kurtulsak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.