Şimdi Ara

'Demokrasi' Denen Olgunun Aslında Demokrasi Olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilmiyorum bunu hiç düşündünüz mü ama, demokrasi denen olgunun, gerçekten demokrasi olduğuna inanan var mı?

    Biz istediğimiz kişiyi seçmiyoruz. "Partilerin istediği kişileri seçmeye itiliyoruz" sadece. Bu güne kadar, (parti farketmeksizin) gerçekten kendi istediğiniz kişileri seçtiğinizi düşünüyor musunuz?

    Bir ilçede, ilde, mahallede insanlar kendi istediği kişiyi aday gösterebiliyor mu? Aday gösterebiliyorsak, seçtirebiliyor muyuz? Yoksa partiler her seçim zamanı, kafalarına göre kendi listelerini çıkarıp, bize "Bu listedekilerden birini seçeceksiniz" mi diyor? Bu gerçekten "Halkın iradesi" mi, yoksa "partilerin iradesi" mi?

    Size kalsa, bu ülkenin başına RTE'yi, Bahçeli'yi Kılıçdaroğlu'nu, Akşener'i geçirir misiniz? Hiç sanmıyorum. Bakın ben/biz 10 yaşındaydım bu isimler vardı. 28 yaşına gireceğim hala aynı kişilerle ülke kurtarmaya çalışıyoruz. Siyasetimizde bir tane adını yeni duyduğumuz, genç, dinamik bir isim var mı? Yok.

    Ben Çorlu'da ikamet ediyorum. Geçmiş dönemlerde burada oy kullanırken Chp adaylarına oy verdim hep. Chp'yi sevdiğimden, Chp'li olduğumdan mı? Hayır. Bakın burada önceki belediye başkanı Ünal Baysan'dı. Geçen sene milletvekili adayı oldu diye başkanlıktan istifa etti. Seçilemeyince bir daha dönemedi tabii. Şu an başkanlıkta yine Chp'nin getirip koyduğu Ahmet Sarıkurt diye bir isim var. Eminim Çorlulu'ların çoğu "Bu kim" demiştir. Ama Chp bu seçimlerde "Ahmet Sarıkurt'u seçeceksin" diye önümüze koydu. Ayrıca diğer partiler de kendi adaylarını koydu. Çorluluların kendi adayı var mı? Yok.

    "Bir oy her şeyi değiştirir" "Bir oy bir oydur" gibi sözlere inanmayın. Bu ülkede her şey ne zaman düzelmeye başlar biliyor musunuz? Kaos çıktığı zaman. Evet kaos. Ülkenin yarısından fazlası sandığa gitmezse, o zaman görün neler olacak. Bırakın birbirlerini yesinler. Demokrasi denen şey, demokrasi değil. Demokrasi aslında bir nevi otokrasi. En azından Türkiye için. Elinde yetkisi olanlar istediği gibi at koşturup, bizlere kendi istediklerini seçtiriyor. Biz de siyasileri kendimizin seçtiğini, onlara yetkinin bizim tarafımızdan verildiğini zannediyoruz. Hepsi bu. Bir söz vardır ya. "Oy vermek bir şeyleri değiştirseydi, yasaklanırdı" diye. O hesap.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.