Şimdi Ara

Başakşehir Parayı Nereden Buluyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor.. Başakşehir bu kadar pahalı transferleri nasıl yapıyor?

    Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor'un Brezilyalı oyuncusu Robinho ile anlaşmaya vardı.

    Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ yaptığı açıklamada, "Kulübümüz Robson De Souza (Robinho)’nın transferi için Demir Grup Sivasspor Kulübü ile anlaşmaya varmıştır. Her iki kulübe de hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Fakat bu transfer, kamuoyundaki Başakşehir tartışmalarını da yeniden gündeme getirdi.

    MAAŞLAR AÇIKLANMIYOR

    Çünkü Türk kulüplerinin batık olduğu bir dönemde basına yansıyan iddialara göre Başakşehir, Arda Turan'a yıllık yaklaşık5 milyon €, Adebayor'a 4.5 milyon €, Clichy'e 3 milyon € maaş veriyor. Sadece bu üç oyuncunun maliyeti bile kulübe 75 milyon lirayı buluyor. Robinho transferi için ise 2 milyon € ödendiği iddia ediliyor. Kulüp, halka açık olmadığı ve sahiplik üzerinden yönetildiği için diğer oyuncuların maaşlarını kamuoyuna açıklamıyor.

    GELİRİ YOK DENECEK KADAR

    AZ Cengiz Ünder’i geçen sezon başında Roma’ya satan Başakşehir, bu transferden 15 milyon Euro kazandı. Altınordu’ya yetiştirme bedeli olarak yüzde 25’ini ödeyen turuncu-lacivertli takım, bu transferden aldığı para 12,4 milyon Euro oldu. Öyle ki tek gelir kalemi bu transfer olan kulübün, forma satışından, kombine satışından, Avrupa kazancı ve oyuncu transferlerinden sürekli gelen bir geliri yok. Ana sponsorluk geliri olarak yalnızca isim hakkı Medipol ve forma göğüs sponsoru Makro İnşaat'tan destek alan kulüp, diğer tüm gelir kalemlerinden mahrum.

    https://www.haber61.net/spor/basaksehir-parayi-nereden-buluyor-h342615.html



  • Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi, kamu kaynaklarının Başakşehir futbol kulübü seferber edildiği ve bir futbolcunun transferinin İstanbul Halk Ekmek sponsorluğu ile yapıldığı iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

    Ankara milletvekili Hakverdi'nin, Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle sunduğu önergede, "Ülkenin en köklü kulüplerinin toplam borcu 10 milyar liraya yaklaşmış durumda. Milyonlarca taraftarı olan yüz yıllık kulüplerimiz icralık duruma gelmişken, taraftarı olmayan boş tribünler önünde oynayan Medipol Başakşehir Futbol Kulübü yaptığı milyonluk transferler ve sponsorluk anlaşmaları ile gündeme gelmektedir" diyen Hakverdi sözlerine şöyle devam etti:
    "Medipol Başakşehir Futbol Kulübü için kamu kaynaklarının seferber edilmesi bu spora gönül vermiş milyonlarca insanımızı üzdüğü gibi kamu olanaklarının da heba edilmesine sebep olmaktadır. Başakşehir'in birkaç kilometre ötesinde dev bir Olimpiyat Stadyumu atıl durumda beklerken kamu olanakları ile yeni bir stat yapılarak kulübe 'hediye' edilmiştir. Yine bir futbolcu transferinin İstanbul Halk Ekmek'in sponsorluğu ile gerçekleştiği iddiası hala futbol severlerin gündemindedir"

    Hakverdi, şu soruların yanıtlanmasını talep etti:
    1-Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'ne sponsor olan firmalara kamu ihalelerinde ayrıcalık sağlandığı doğru mudur?
    2-Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'ne sponsor olan firmalar son 5 yılda kamu ihalesi almış mıdır? Almışlarsa bu firmalara verilen kamu ihaleleri nelerdir?
    3-Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'nün bir AKP projesi olarak desteklendiği ve bu durumun hakem atamaları ve kararlarına sirayet ettiği iddiası doğru mudur?
    4- Ülkemizde her yaştan taraftarın tutku ile desteklediği, kimi zaman bir öğrencinin okul harçlığı biriktirerek forma aldığı kimi zaman da asgari ücretle geçinen bir kişinin sofrasından kısarak maç bileti adığı düşünüldüğünde boş trübünler önünde oynayan Medipol Başakşehir Futbol kulübünün iktidar partisi ve kamu olanakları ile desteklenmesi spor etiğinine ve kamu vicdanına aykırı değil midir?
    5-AKP Genel Başkanı Erdoğan Cumhurbaşkanı sıfatı ile ulusal ve uluslararası alanda sportif başarıları ile öne çıkmış birçok kulübümüz varken her fırsatta özellikle Medipol Başakşehir Kulübüne destek beyanında bulunmaktadır. Medipol Başakşehir Futbol Kulübünün ulusal ve uluslararası arenada sportif başarıları nelerdir?

    https://tr.sputniknews.com/turkiye/201902041037472334-chp-tbmm-sordu-halk-ekmek-sponsorlugunda-basak-sehir-futbolcu-transferi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 1 Mart 2019; 17:19:12 >
  • (Akbil sesi efekti)
  • kisa ve net akbil
  • akbil
  • haram olsun.
  • cehape den alıyor
  • Ben kurdum diyenden vee 40k $ çantalının hastanelerinden
  • Tek başına Akbil kurtarmaz bence.. Varlık Fonu?
  • zamanında osmanlıspor vardı o ne ile destek buluyorsa bunlarsa öyle buluyor bak ankara ise istanbulun kaynaklarını karşılaştırmayak sonuçları nasıl tesir ediypor görüyorsunuz.
  • Düüü düüt.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.