Şimdi Ara

Microsoft, HoloLens'in neden son kullanıcılara satılmadığını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Haberlerimizde sizlere duyurduğumuz üzere Microsoft, Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC 2019) HoloLens 2'yi tanıttı ve lansmanda neredeyse tüm terimler duyulurken bunun tek istisnası son kullanıcılar idi. Zira şirket HoloLens teknolojisini kurumsal şirketler için geliştiriyor ve bunun nedenleri var.

     


    Son kullanıcıların istediği noktada değil


    Microsoft'un teknik tasarımcılarından yazılım mühendisi Alex Kipman, HoloLens'in neden kurumsal olduğunu ve tüketicilere yönelik bir cihaz olmadığını şu şekilde açıklıyor:

     

    "Neden tüketici ürünü değil? İstediğiniz kadar sürükleyici değil. Bir öncekinden iki kat daha sürükleyici, ancak sokaktaki tüketicinin kullanması için yeterince sürükleyici değil ve yeterince rahat değil. Bence bu teknoloji, en sürükleyici üründen çok daha sürükleyici, en konforlu üründen çok daha rahat olana ve 1.000 doların altında bir fiyata inene kadar, kullanıcılar bu ürünlerin kullanıma hazır olduğunu düşünerek kendilerini kandırırlar."


    Kipman, Microsoft'un bu tür ürünler için tüketici yutturmaca döngüsüne katılmadığını belirtiyor ve şirketin kurumsal alana yönelerek son kullanıcıları başka şirketlere bıraktığını ifade ediyor. Zira Microsoft'un karma gerçeklik gözlüğü HoloLens 2'nin fiyatının 3.500 dolar olduğu düşünülünce son kullanıcıların bu rakamlarda bir teknolojik ürüne erişebilmesinin zor olduğu da ortada.

      







  • ABD savunma bakanlığı ile 480 milyon dolarlık anlaşması var Microsoft'un. Hololens başında son tüketiciye yönelik bir ürün olarak planlanmış olabilir ama (bana göre) artık savunma sektörüne yönelik bir ürün.. Son tüketiciye ulaşması zor gibi geliyor bana..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meali: son kullaniciya urun pazarlamayi beceremiyoruz, mantiksiz taleplerimiz ve tutarsiz kararlarimizdan oturu son kullanici bizden kaciyor. piyasaya guzel orjinal bir urun sursek bile bir sekilde son kullaniciyi urunden sogutmayi basariyoruz. (bkz. kinect)

  • kinect'deki hızlı hamlelerinden ders çıkartmışlar sanırım

  • önünde sonunda son kullanıcıya geçecek

  • şekil olarak en sonunda kullanılabilir bir şeye benzeyeme başlamış :)

    ama biz ufo teknolojisinde kullanılan direk beyinin görsel sinir ağına sinyalle müdahale eden versiyonunu merakla bekliyoruz ! 50 yıl değilde 5 yıl sonra o da hazır olur elbet :)

  • filmlerde hep öyle alıştırdılar bize napalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.