Şimdi Ara

Avrupanın en iyi üniversitelerinden kabul aldım ama burs yok

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilen bilir akademik olarak devam etmek ve doktora yapmak istiyordum. Yurtdışında benim alanımda çalışan en iyi üniversitelere mail attım. Sonuç olarak 1 tanesi olumlu olarak döndü, 2 tanesi de CV'ni at bakalım tarzı bir cevap verdi. Onlar da büyük ihtimal kabul edecek gibi duruyorlar.

    Sonuç olarak 1 tane kesin kabulüm var. Ancak hocaların hepsi beni finansal olarak destekleyemeyeceklerini ve kendim halletmem gerektiğini söylediler. Bu durumda üniversite ücreti + aylık oradaki yaşam giderlerim olacak. Bu da baya yüklü bir miktar yapıyor. Yani burs almadan bunu karşılamam imkansız durumda.

    Bir de burs alarak gitsem dahi orada çalışma iznim yok. Yani 4 sene boyunca yatıcam resmen. Gerçekten hayatımın dönüm noktalarının birindeyim ve vereceğim karar hayatımın geri kalanını belirleyecek. Boş durmak hiç istemiyorum. Öteki yandan Türkiye'de kalırsam gayet sıradan biri olucam asla en üst düzey kişilerle çalışamıcam.

    Sizin de fikirlerinizi almak isterim. Burs için öneriliniz varsa çok iyi olur. Her şeyde torpil olduğu için onu da bulamayacağımı düşünüyorum maalesef.



  • Ylsy denediniz mi hocam
    Ben de akademik istiyorum başvuracağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışamaz mısın?
    Orada çalışsan kendini geçindirirsi diye düşünüyorum,çalışma iznini geç
    Kim uyuyor ona :d
  • Valla bizim bölümden bir kız her şeyi geride bırakıp Japonya'ya mühendislik yapmaya gitti. Dairesi ortalama bir oda kadar ama ilerleyen zamanlarda hayatını tamamen kurtarmış olacak. Yani yap.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Her isi ters giden adam
    Ylsy'ye girmedim hocam. Bir sonraki başvuru da yazın heralde

    @Mr. Anime
    Yakalanırsam çok sıkıntı olur doktora yanar
  • Hocam,yanlış hatırlamıyorsam bazı üniversiteler doktora yaparken bünyesinde bizdeki araştırma görevlileri gibi çalışma olanağı sunuyordu,research assistant olarak geçiyor. En azından gideceğin ülkedeki asgari ücret kadar tutarda bir para kazanma durumu olurdu. Eğer yurtdışında kalmayı düşünüyorsan YLSY'ye başvurma derim. Çünkü doktoran biter bitmez Türkiye'ye geri dönüp zorunlu hizmet yapmanı istiyorlar. Senet ve kefalet durumu da var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CBAC2479 -- 24 Şubat 2019; 20:59:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.