Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (172. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: dream_m4 , m.matematikh , 26_____ Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 21 Misafir (3 Mobil) - 19 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
8.057
Cevap
353
Favori
888.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
30. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • es_mycar E kullanıcısına yanıt
    Ben sanırım, ford focus alacağım. Henüz arabalar yok piyasada ama mart sonu veya nisan ortasi gibi gelecek galiba.
  • nehirku N kullanıcısına yanıt

    Engelli kişinin %90 altında ise raporu ortopedik engelli ve engelli ehliyeti olması lazım. Biz o şekilde almıştık 2019 da


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhangumus kullanıcısına yanıt

    hocam hakkınızda hayırlı olsun.. ford focus güzel araba donanımlı olsun 5 yıl kullanıyoruz.

  • satıp vergı daıresıne ötv ındırım odenırse hesap kapatılmış olur.hak yenıden dogmazmı.neden 5 yıl beklensın

    5 yıl bekleme olayı vergıyı ındırımı gerı odenmezse gecerlı olmuyormu

  • bace3434 kullanıcısına yanıt
    Hayir olmuyor, araç kullanilamaz hale gelmedikçe hakkiniz yenilenmiyor.
  • atecayı almadılar kapsama..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bace3434

    satıp vergı daıresıne ötv ındırım odenırse hesap kapatılmış olur.hak yenıden dogmazmı.neden 5 yıl beklensın

    5 yıl bekleme olayı vergıyı ındırımı gerı odenmezse gecerlı olmuyormu

    ÖTV sini ödeyerek 5 yıllık süreci yeniden başlatamıyorsunuz. Aracınız hurdaya ayrılmadıkça 5 yıllık süreç sıfırlanmıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nehirku

    Nenemin bel ve dizlerde platin var.
    Engeli %90 çıkmasa bile,
    Ortopedik engelden ötv muafiyeti alabilir miyiz

    “Bu uygulamadan yararlanılabilmesi için engellilik durumunun, engellilik sağlık kurulu raporu ile tevsik edilmesi gerekir.

    20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz konusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.

    Bununla birlikte, 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen engelli sağlık kurulu raporlarına istinaden işlem yapılabilmesi için ise raporun, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın sadece otomatik vitesli taşıtların) kullanılması gerektiğine dair değerlendirme içermesi gerekir. 20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen raporlardan; taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirme bulunmayanlar ile “Özel tertibatlı araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanabilir”, “Otomatik vitesli araç kullanması uygundur” gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeleri içeren raporlara istinaden işlem yapılmaz.  Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir.

    Diğer taraftan, istisnadan yararlanılabilmesi için ayrıca H sınıfı veya engellilik durumu itibarıyla istisna kapsamındaki taşıtta bulunması gereken özel tertibata/tertibatlara ilişkin ibareleri (kod numarasını/numaralarını) içeren sürücü belgesini haiz olunması şarttır. Ancak, sürücü belgesinde özel tertibat kodlarının bulunması, istisnadan yararlanmak için gerekli olmakla birlikte tek başına yeterli değildir. Engelliliği ile sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanılması gerektiğine dair değerlendirme bulunan engellilik sağlık kurulu raporunda belirtilen engel durumunun ne yönde bir tertibat gerektirdiğinin tespitinde, sürücü belgesinde yer alan özel tertibat kodları dikkate alınır. Bu kodların engellilik sağlık kurulu raporunda tespit edilen engellilik durumu ile uyumlu olması gerekir.

  • Peugeot 2008 1.2 benzin veya 1.5 dizel GT/GT-Line için fiyat alan, rapora gireceklerine dair bilgi alan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt

    Malesef dediğiniz gibi olmuyor vergi dairesi satın alan kişi istiyor ve ötv ödendi makbuzu onun adına kesiliyor ama satış yapılırken siz alacağınızdan düşüyorsunuz doğal olarak , bu durumda hiç bir şeye hakkınız olmuyor...

  • Arkadaşlar selamlar. Anneanneme %94 rapor çıktı. Kendisinin akli dengesi vs yerinde. Gözleri görmüyor sadece. Ve bazı bir kaç rahatsızlık vs vs bununla ilgili sizlere sormak istediğim bşr takım sorular var.

    1. Vekalet aldığımda işlemleri ben istediğim gibi halledebiliyor muyum? Vekalet için herhangi ekstra bir şey isterler mi benden?

    2. Aracı alırken e devletten alacağım rapor yeterli olur mu yoksa hastaneye vs gidip onaylatma vb şeyler yapmam gerekir mi?

    3. Araç alımı için bildiğim kadarıyla üst dilim 330 bin tl ama 379 bin liralık T-Roc mesela nasıl ötv muafiyetli satılabiliyor? Yanlış veya eksik bildiğim bir şey mi var acaba?

    4. Araç alım süreci hızlı bir şekilde gerçekleşiyor mu yani istediğim araç bayiide varsa şayet, gidip bir gün de aracımı çıkartıp alabiliyor muyum?

    Ve tüm bu aşamalarda dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? Yardımcı olursanız çok sevinirim iyi forumlar dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt

    öyle bir hak olsa kimse normal araç almaz herkes akrabasının dıdısının dıdısının üzerine araç alır satar. şu anda bile bu işi ticarete döken çok kişi varken?? 5 yıl dolmadan araç alamazsınız burada herkes aynı cevabı verdi ısrar etmeyin artık açın yasayı okuyun biraz araştırın..

  • Volvo xc40 soran oldu mu arkadaşlar?
  • melchiah1978 M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim 2020 XC60 aldı, normal olarak. 900 civarı ödedi.

    Sizce XC40, 330.800 civarına olur mu? Kaldı ki en düşük Volvo 400 bin civarı idi aylar önce.
  • CekomastikSilikon kullanıcısına yanıt
    1. Vekaleti, araç aldığınız bayiye vereceksiniz, plaka ve ruhsat işlemleri için. Aksi halde anneanneniz yapar bu işi. Siz de vekalet alabilirsiniz ama noter, plaka işi yorar sizi. Üstelik bayilerin satış fiyatlarına, bu işlemler dahil (400 lira civarı ödersiniz bir de).

    2. Raporların onaylı olması isteniyor ama eski raporlar için bu. En az bir örnek vergi dairesine, bir örnek de notere gidecek. Bayiyle konuşun, net cevap verirler.

    3. İnternet liste fiyatları yanıltabiliyor. Bayilerin düşük tutarlara araç verme hakkı var. Neticede kardan vazgeçiyor. Ancak gidip de 500 binlik araç için zorlamayın. Telegram grupları var, hangi bayi kaça fiyat veriyor diye. Buraya da yazılıyor. Takipte kalın, olmadı sorun bayilere, teklifleri yazın buraya, yardımcı olan çıkar illaki.

    4. En sinir bozucu madde bu. Sizinki barkodlu rapor muhtemelen. Çabuk çıkabilir belki. İstanbul'da 45 gün bekleyen bile oluyor. Bizim eski rapordu, bir günde çıktı (Denizli'de). Yani biraz şans mı, yoğunluk mu, değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumpiter -- 27 Şubat 2021; 12:23:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: es_mycar

    öyle bir hak olsa kimse normal araç almaz herkes akrabasının dıdısının dıdısının üzerine araç alır satar. şu anda bile bu işi ticarete döken çok kişi varken?? 5 yıl dolmadan araç alamazsınız burada herkes aynı cevabı verdi ısrar etmeyin artık açın yasayı okuyun biraz araştırın..

    yasayi okudum.5 yil.dolmadan alamazsin diyor

    ama arada satarsan vergi indirimini geri odersin diyor

    yani geri odediginde hesap kapaniyor.ama sonra yine alamazsin diye yazi gormedim


    sen okudunmu yasayi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bace3434 kullanıcısına yanıt

    tekrar okumanı öneririm, çok bilmiş yorumlar yapıyorsun her zaman. hesap kapama olayı değil bu süren dolmadan aracını satarsan 5 yıl dolmadan alamazsın bu kadar açık ve net. sen yasayı okumamışın gelmişsin burada laf salatalığı yapıyorsun. linke tıkla sayfa 32 iyi oku. gib'in yayınladığı vergi rehberi.


    https://www.engellilerkonfederasyonu.org.tr/wp-content/uploads/2020/04/Engelliler-%C4%B0%C3%A7in-Vergi-Rehberi.pdf

  • melchiah1978 M kullanıcısına yanıt

    Normal müşteriye 530-550 bin ₺ aralığında satılıyor diye biliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kumpiter K kullanıcısına yanıt

    Harika ötesi cevabınız için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhabalar

    bir kaç sorum olacak, eğer bilgilendirirseniz çok mutlu olacağım

    1-%100 raporlu (zihinsel ve fiziksel ayrıca süresiz) kayınçom var. Lüleburgazda ikamet ediyor ancak Ankara’da da bizde kalıyor çoğu zaman. Ablası (lüleburgaz’da ikamet ediyor) bakım parası alıyor. Bakım parası kesilirmi? Üzerilerine sadece 1 ev var.

    2- ötv indirimli araç almak için rapor dışında hangi belgeler gerekiyor (vasisi annesiydi ancak annesi de alzaimer hastası oldu. Bu yüzden dolayı ablası vasi davası acacak. Vasi davasında bilemediğiiz bi ayrıntı var mı?

    3- Lüleburgaz dışında Ankara’da da kaldığı için ben bu aracı kullanabiliyormuyum? Engelli birey eşimin abisi olur.

    şimdiden teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.