Şimdi Ara

ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.057
Cevap
353
Favori
889.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kurtuluscagman K kullanıcısına yanıt
    Aravmc nedir
  • Ocak ayinda xc40 alanlar kadir gecesi dogmus bence
    Suan 3008 bile alinmiyor herhalde
  • Hangi model.bir araba alınır hundai i20 yeni kasa düşünüyorum hb olarak sizinde önerebileceğiniz model nedir
  • bugün bir duyum aldım arkadaşlar, kasım ayı başında ötv limiti 400 bin TL civarına yükselebilirmiş. ötv zammı kur artış vs derken engelliler çok mağdur oldu ve bu konuda baskı başlamış devlete. sadece bir duyum tabi ama olursa bizler için çok iyi olur.. istediğim aracı alabileceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Ocak ayinda xc40 alanlar kadir gecesi dogmus bence
    Suan 3008 bile alinmiyor herhalde
    cihan ne xc40 ı ,
    kıçıkırık forddan kuga , kugayı bırak focus, hatta üst donanım puma bile alınamıyor ki 1.0 benzinli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-rayted

    cihan ne xc40 ı ,
    kıçıkırık forddan kuga , kugayı bırak focus, hatta üst donanım puma bile alınamıyor ki 1.0 benzinli.

    Alıntıları Göster
    Uzucu bir durum ya
    Acilen bu linitin 400.000 olmasi lazim en az
  • quote:

    Orijinalden alıntı: es_mycar

    bugün bir duyum aldım arkadaşlar, kasım ayı başında ötv limiti 400 bin TL civarına yükselebilirmiş. ötv zammı kur artış vs derken engelliler çok mağdur oldu ve bu konuda baskı başlamış devlete. sadece bir duyum tabi ama olursa bizler için çok iyi olur.. istediğim aracı alabileceğim
    geçen sene ocakta yükseltmişlerdi.

    Kasım çok mantıklı değil ama yapar mı yapar bunlar.
    ÖTV artışını cari açığı kapamak için yaptık diyenler muafiyet limitini erken yükseltirse çok komik olur.
  • sefa_46 S kullanıcısına yanıt
    volvo başlığına da yazmış arkadaş. xc40 t3 diye. 440 fiyat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halilagam22

    O işte bir tuhaflık var. Ha alacağın araç 303 bini geçer. 303uzerinde ki fiyatı ben elden alırım derse o başka. Ama fiyatı normal vatandaşa 303bin olan aracı 168 dene fazla fiyat çekemez. Hesap belli.
    2019 Ocak’ta telefondan 3008 sormuştum o zaman sınır 247 bin liraydı yine 192 bin gibi bir fiyat çekmişti şaşıp kalmıştım telefonu kapatmıştım direk.Peugeot’ta bir saçmalık olabilir
  • Kurtuluscagman K kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba araç ve fiyat bilgisi alabilirmiyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurtuluscagman

    Iyi gunler , 2020 model 7bin km’de sunroof lu , dis metalik siyah ic taba. Dis tasarim kit ve 19” jant mevcut. 18” Jant lastik takimda mevcut. Seramik kaplama mevcut. Otv muaf satiliktir ilgilenenlere duyurulur.
    Araç marka model bilgisi vermemişsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: es_mycar

    bugün bir duyum aldım arkadaşlar, kasım ayı başında ötv limiti 400 bin TL civarına yükselebilirmiş. ötv zammı kur artış vs derken engelliler çok mağdur oldu ve bu konuda baskı başlamış devlete. sadece bir duyum tabi ama olursa bizler için çok iyi olur.. istediğim aracı alabileceğim
    keşke olsa ama bana göre im-kan-sız
  • engelliler biz sitesinden ve burdan bir çok arakadaiımız ötv sınırın 400 bin tl olması gerektiği şekilde CİMER üzerinden istekte bulunduk bana halen gelmiş bir cevap yok ama başımızda berat gibi biri olduğu sürece işimiz zor....
  • Qwinnermax Q kullanıcısına yanıt
    Volvo xc40 t3 Hocam
  • Çok enteresandır dün gece engelliler.biz sistesinden ve burdan cevaplar yazdım konuyla ilgili CİMERDEN 01:39 CEVAP GELDİ acaba takip mi ediliyoruz :)

    yani diyor ki 2021 ocak ayında açıklanacak.yükseltilmesi içinse de topu meclise atmış tembel mecliste asla bir şey yapmaz.




    Sayın xxxx
    T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 03.09.2020 tarihinde yapmış olduğunuz 2003923013 sayılı başvurunuz 13.09.2020 tarihinde ÖTV II MÜDÜRLÜĞÜ (II-III-IV SAYILI LİSTE) (2) tarafından cevaplanmıştır:

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.
    4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malul veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dahil bedeli, 2020 yılı için 303.200 TL'yi aşmayanların ilk iktisabı vergiden müstesnadır.
    Öte yandan, anılan maddeye göre, 4760 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan tutarlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanmaktadır.
    Buna göre, anılan Kanun hükmü gereği, 2020 yılı için söz konusu taşıtlar için 303.200 TL olarak uygulanacak olan tutar, 2021 yılında, 2020 yılı için belirlenecek yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacaktır.
    Diğer taraftan, başvurunuzda yer alan, söz konusu tutarın 2020 yılı içinde güncellenmesi yönündeki öneriniz, Kanunda değişiklik yapılmasını gerektirmekte olup, bu kapsamda değerlendirilmek üzere not edilmiş olmakla birlikte, Anayasamıza göre yasama (kanun yapma/değiştirme/kaldırma) yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu tabiidir.
    Bilgi edinilmesini rica ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marto1 -- 13 Eylül 2020; 11:7:57 >
  • Engelli raporu ile araç almak istiyorum ama evde bakım maaşı kesilir diye almaya çekiniyorum. Araç alipta evde bakım maaşı kesilen oldu mu. Ya da kesilirse tekrar evde bakım maaşı na başvuru yapılır mı
  • 300 bin limiti beğenmiyorlar cimere filan yazı yaziyorlar. Bu kadar yüzsüzlük olmaz. Devlete ben de dösencem şimdi Kars'ta dedesinin üzerine aldığı arabayı İstanbul'da nasıl kullanabiliyor diye. İşin suyunu çıkardınız iyice.
  • Size katılıyorum 300 binin üzerinde araç alabilecek durumu olan kendi imkanlariyla alabilir burda ki amaç engelliyi daha rahat yasatmak
  • civan76 C kullanıcısına yanıt
    siz neyden bahsediyorsunuz be!! kim oluyorsunuz da engelliler hakkında böyle konuşabiliyorsunuz!! 1 gün engelli oldunuz mu? engelli olarak neler yaşattıklarını neler hissettirdiklerini dışlandığınızı 3. sınıf insan muamelesi gördüğünüzü yaşadınız mı!!!! şuursuz, amaçsız, bilgisiz, nefretle bakmayı konuşmayı bırakın engelliler için!! bu bahsettiğiniz 3. derece yakınlara kadar izin verenlere kusun nefretinizi.. biz gerçek engelliler için değil!!

    yüzsüzlük sizin gibilerde, kafası çalışmayan cahil insanların işi.. gidin başka yerde oynayın burada işiniz yok..
  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.