Şimdi Ara

Fırın rezistans arızası(kopmuş) ve değişimi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arçelik 1300 midi fırın arıza yaptı. Bir süreliğine az ısıtırken birdenbire hiç ısıtmamaya başladı. Eve gelen tamirci rezistansında arıza vardır tamir ücreti yüksek olur(tamircilerin yapmaya niyetleri olmadığında yaptıkları muhabbet) deyince annem atmaya karar verdi. Ben de yapamasam bile görmek istedim sorunu. İçini açıp baktım ve altı taraftaki rezistansın birinin koptuğunu gördüm. Şimdi yeni tam uyumlu olmasa(kopan parça biraz daha büyük) bile boyutları açısından en azından takılabilecek rezistans buldum. Merak ettiğim şey watt değerleri açısından takılmasının mümkün olup olmadığı. Multimetreyle yaptığım ölçüm watt hesabı yapmak için yeterli olur mu? Altlı üstlü iki rezistans olduğuna göre 110V+110V mu çalışıyorlar? Ya da 1000 watt biri 1000 watt da öteki mi çekiyor? Eğer öyleyse 2000Watt'lık şu ürünü taksam sorun olur mu? https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/2000w-firin-rezistansi-220v-312x255mm-yerli-uretim-saglam-412111923
    https://i.hizliresim.com/y6JpoM.jpghttps://i.hizliresim.com/6apvqk.jpghttps://i.hizliresim.com/Wq8p9E.jpghttps://i.hizliresim.com/36Wljj.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurr999 -- 23 Şubat 2019; 7:32:2 >







  • Fırınlarda alt ve üst pişirme ayrı ayrı kontrol edildiği için rezistanslar birbirinden bağımsızdır. Yani her biri 220v ile çalışır. Eğer ölçüler açısından montajı sorun çıkarmayacaksa ürün takılabilir. Watt değeri, istenen sıcaklığa ulaşma hızını etkiler. Örneğin fırını 200 c ye ayarladınız, rezistans eskisinden yüksek wattlı olursa termostat daha erken atacaktır.

    Ancak elektrik işi yüksek emniyet ve tecrübe ister. Montaj esnasında ve sonrasında kullanırken yapacağınız bir hata sizi ve ailenizi tehlikeye atar. Unutmayın!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 23 Şubat 2019; 10:46:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cavabınız için, eğer yapamadığımı görürsem atarım ama tek sorun rezistansta ise ki öyle görünüyor yapılır diye düşünüyorum.
  • yerine oluyosa değiştir fırının ısıtma gücü düşer sadece.
  • Bağlantıdaki ürünü satın alıp fırına taktım. Toplamda söküp takması uzun sürse de az bir maliyetle fırını kurtardık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.