Şimdi Ara

Baristayım sorularınızı alayım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet merak ettiğiniz soru varsa cevaplarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aslında tüm kahvelerin özü espressodur.

    Eğer espressonun üstüne sıcak su eklerseniz americano, süt ekleyip üstüne şekil çizerseniz latte, süt ekleyip bol kaymak koyarsanız cappucino, önce sütü ekleyip arasından espressoyu eklerseniz machiato olur. Eğer sadecee espressoyu çekip üstüne hiç gir şey eklemezseniz shot espresso olur.

    Yapılışı şu şekildedir:
    Önce kahve öğütücüden kahveyi çekiyorsunuz. Ardından temperliyorsunuz. Temperledikten sonra portafiltreyi espresso makinesine takıyorsunuz. Ardından gerekli kadar espressoyu bardağa çekip yukarıda yazdığım adımları izliyorsunuz.
  • Yere düşen bardakla...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Barıştayım anladım, kelimeyi yeni öğrendim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ora nere
  • John Brzenk J kullanıcısına yanıt
    Kısaca kahve yapanlara barista deniliyor. Çok alışığız aslında. Kahve zincirlerinde kahvelerinizi yapan insanlar baristadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahve ve çikolata pişirici olarak da geçer

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kahve üzerine tükürükle mi resim yapıyorsunuz
  • Espresso bazlı kahvelerin yapılışlarını kısaca anlatır mısın?
  • tootpick kullanıcısına yanıt
    Aslında tüm kahvelerin özü espressodur.

    Eğer espressonun üstüne sıcak su eklerseniz americano, süt ekleyip üstüne şekil çizerseniz latte, süt ekleyip bol kaymak koyarsanız cappucino, önce sütü ekleyip arasından espressoyu eklerseniz machiato olur. Eğer sadecee espressoyu çekip üstüne hiç gir şey eklemezseniz shot espresso olur.

    Yapılışı şu şekildedir:
    Önce kahve öğütücüden kahveyi çekiyorsunuz. Ardından temperliyorsunuz. Temperledikten sonra portafiltreyi espresso makinesine takıyorsunuz. Ardından gerekli kadar espressoyu bardağa çekip yukarıda yazdığım adımları izliyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabın için teşekkür ederim.
    Sütün kaymağını çıkarmada püf nokta nedir?
  • İşe nasıl başladınız? Nasıl öğrendiniz barista olmayı?
    Üniversite öğrencisiyim, part time olarak bi kafeye girmek istiyorum. Baristalığı öğrenmek istiyorum 3. nesil kahvelere çok ilgim var fakat daha önce hiç iş tecrübem olmadı. Bu yüzden cesaret edemiyorum :( . Öneriniz var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • white4343 kullanıcısına yanıt
    İşe 3 ay okul tatilinde başladım. Garson olarak başladım. Kapanış elemanıydım, bazı günler tek başıma kapanışa kalıyordum. Müşteri gelip kahve istiyordu. Bende atılgan birisi olduğum için hemen internetten nasıl yapılır diye bakıp, yapıp müşteriye veriyordum. Cappucino diye çok latte verdim :) Cesaretini toplaman yeterli. İlla ki senden daha tecrübeli kahve yapmayı bilen birisi olacak. Git rica et espressodan başlayıp öğretsin sana. Ben nescafe yaparak öğrenmeye başladım. Sonra latte, sonra cappucino derken şuan tüm sıcak kahve çeşitlerini yapabiliyorum. Zaten bi çözdükten sonra gerisi su gibi geliyor. İlk başladığım da bu kadar kahve çeşidini nasıl yaparım, ben beceremem dediğim çok oldu.

    Üniversite öğrencisi olarak on numara bir iş Baristalık. İş imkanı da yüksek. Önerim ; atılgan ol. İster garson ister kasiyer olarak çalış, baristanın ne yaptığını izle. Gerekirse git rica et boş bir zamanda öğretsin.

    Starbucks gibi yerler işe başlamadan eğitim veriyorlar. Böyle yerleri de değerlendirebilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben filtre kahve makjnasi alacaktim.Dun baya arastirdim makina önermiyorlar. Moka pot diye bir alet varmis.Ilkel sayilir.Onu tavsiye ediyorlar.Ben de ondan aldim.Moka pot ta kahve icin hangi marka kahveleri onerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 kuruşluk kahveyi 10 liraya neden iteliyorsunuz?
  • tootpick kullanıcısına yanıt
    Kaymağı belirleyen en büyük etken makinenin kalitesi. Geri kalanı el becerisine kalmış bir şey. Mesela ben buhar çubuğunu süte biraz sokup 3 saniye yüksek derecede köpürtüyorum. Ardından tamamını sokup belli bir dereceye kadar ısıtıp bırakıyorum. Pitcheri bir kaç kez vurarak köpüğü üste çıkmasını sağlıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    Hocam moka pot ile çok fazla alakam olmadı.

    Ama ünlü markaların kahve çekirdeklerini almanı öneriyorum. Starbucks, kahve dünyası gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 1 liralık kahveyi 10 liraya satan ben değilim. İnsanlar kendi rızası ile alıyorlar bu kahveleri. Zorla satmıyoruz yani.

    1 liralık kahveler değil ayrıca. Bunun çekirdeği var, espresso makinesi var, kahve öğütücüsü var, sütü var, var da var. En kötü kahve makinesi 20.000₺. O da ikinci el. Kahve öğütücüsü 1500den başlıyor. Ekipmanlar ucuz değil ki kahve ucuz olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, Baristalar neden bu tür yerlere çömez müşterilere alaycı bir tavır takınıyorlar? (Sanki Napolyon Bonapart'ın özel kahvecisi)
    Mesela ben o kadar kahve ismini aklımda tutamam. Öyle yerlere çok gitmem de. İşte geçenlerde gittim bir yere Dedim ki sütlü; ama şekersiz bir kahve ver. Adam isimlerini söylese bak bu böyle şu böyle hangisini istersiniz dese tamam da adam isim soruyor habire.
    La ben zaten bilsem sana direkt söylerdim. Maksadı dalga geçmek tabii.
    Bakışlarını falan görseniz sanki köyden gelip tahta bavulumla haydarpaşa garı önünde durmuşum gibi bakıyor!

    Yani hocam bir gün şu baristalardan birini döveceğim, tak etti artık!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 23 Şubat 2019; 13:13:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetNY

    Hocam, Baristalar neden bu tür yerlere çömez müşterilere alaycı bir tavır takınıyorlar? (Sanki Napolyon Bonapart'ın özel kahvecisi)
    Mesela ben o kadar kahve ismini aklımda tutamam. Öyle yerlere çok gitmem de. İşte geçenlerde gittim bir yere Dedim ki sütlü; ama şekersiz bir kahve ver. Adam isimlerini söylese bak bu böyle şu böyle hangisini istersiniz dese tamam da adam isim soruyor habire.
    La ben zaten bilsem sana direkt söylerdim. Maksadı dalga geçmek tabii.
    Bakışlarını falan görseniz sanki köyden gelip tahta bavulumla haydarpaşa garı önünde durmuşum gibi bakıyor!

    Yani hocam bir gün şu baristalardan birini döveceğim, tak etti artık!
    Hocam boş verin, artist artist takılan çok var, kimse işinin hakkını vermiyor.

    Bana denk gelseydin kahveler hakkında bilgi sahibi olmuştun. Hatta sana denemen için önerdiğim bir kahveyi bile yapardım. Kahvelerin çeşitlerini bile anlatırdım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahve çekirdeği nereden temin edebilirim?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.