Şimdi Ara

ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL) ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.920
Cevap
29
Favori
111.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ASUS ZenFone Max Pro M1, Limitless Gaming


    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!

    ANA KONU İÇERİĞİ:

    ✽1. TANITIM✽
    a)Performans
    b)Batarya
    c)Ekran
    d)Tasarım
    e)Kamera
    f)Ses
    g)Üçlü Yuvalar
    h)Güvenlik
    ı)Arayüz
    i)Kutu İçeriği

    ✽2. AYRINTILI TEKNİK ÖZELLİKLER✽

    ✽3. BİREYSEL KULLANICI İNCELEMESİ✽

    ✽4. BATARYA TESTLERİ✽

    ✽5. TELEFON YAZILIMINI GÜNCELLEME✽
    a)Güncelleme işlemine başlamadan önce bilmeniz gerekenler

    ✽6. GOOGLE CAMERA KURULUMU✽


    ✽TANITIM✽


    ZenFone Max Pro (M1), sizi şimdiye kadar mümkün olabileceğini düşündüğünüz olağanüstü performansın ve dayanıklılığın daha da ötesine götüren Snapdragon 636 platformuyla bir sonraki-nesil akıllı telefondur. Muhteşem 6” Full HD+ (2160x1080) 18:9 Tam Görüşlü ekranı, ultra-uzun süre-dayanan 5000mAh bataryası, çift-kamera sistemi ve nefes kesen sesiyle ZenFone Max Pro kesintisiz yaşam tarzınıza ayak uydurmak için gerekli tüm enerjiye ve güce sahiptir. ZenFone Max Pro sizin dayanıklı yol arkadaşınızdır ve her özel anınızı yakalamaya her zaman hazırdır.

    Performans

    ZenFone Max Pro'nun kalbinde muhteşem batarya ömrüyle pürüzsüz, tepkisel performansı birleştiren gelişmiş Qualcomm® Snapdragon™ 636 Mobil Platform bulunmaktadır. Bu işlemci bir önceki Snapdragon 625'e göre 1.54x daha hızlıdır.
    Hangi işlemi yapıyor olursanız olun ZenFone Max Pro yedek performansıyla birlikte bu işlemlerinde kolayca üstesinden gelecektir.

    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!


    Batarya

    ZenFone Max Pro'nun zarif iç kısmında yoğun bir güç yedeği bulunmaktadır; güçlü bir 5000mAh lityum-polimer batarya özel olarak tasarlanmış olup minimum alanda maksimum performans sağlamaktadır.
    Elinizin altında bulunan bu kadar çok güç ile çok daha fazla göz atma, daha çok oyun oynama, daha fazla akış yapma gibi işlemleri kolayca yapabilir — ve bir güç çıkışı arayıp bulma derdi olmadan istediğiniz kadar konuşabilirsiniz.

    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!

    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!


    Ekran

    Daha fazlasını daha iyi görmenizi sağlayan Genişletilmiş Tam Görüşlü ekranıyla ZenFone Max Pro'nun sürükleyici görsel deneyimine dalış yapın.
    ZenFone Max Pro fotoğrafları, videoları veya herhangi bir diğer türde içeriği şimdiye kadar göründüğünden çok daha iyi hale getirmektedir.
    ZenFone Max Pro ile her şey daha berrak, daha parlak ve daha büyüktür!

    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!


    Tasarım

    ZenFone Max Pro daha az alanda daha fazla görmenizi sağlar! Ultra-kompakt 6-inç ekranı ultra-ince çerçeveye sahiptir böylece çoğu standart 5.5-inç telefonlar gibi aynı boyutta olan ince bir gövdeye sığmaktadır.
    Güzel, ince ve tutuşu rahat olan son sistem ergonomik tasarıma sahiptir.
    ZenFone Max Pro çok yer kaplayan bir yığın olmadan lüks hissi vermek amacıyla hassasiyetle-tasarlanmış olan ince ve hafif bir gövdeyle katı metal kullanarak uzun süre dayanması için yapılmıştır.
    Hızlı kilit açma için hızlı erişim amacıyla arka tarafına akıllıca yerleştirilmiş bir parmak izi sensörüne sahiptir ve bu da ZenFone Max Pro'yu sıradan bir cihaz olmaktan çıkarıp muhteşem bir ürün haline getiren birçok düşünceden sadece biridir.

    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!


    Kamera

    ZenFone Max Pro mobil fotoğrafçılığınızı yeni üst düzeylere çıkartmak için gelişmiş çift-kamera sistemine sahiptir. Arka kamera göz açıp kapayıncaya kadar geçen süreden az bir zamanda konuya odaklanır ve her zaman daha net resimle çeken yüksek-kaliteli geniş-apertürlü (diyafram aralığı) yüksek-çözünürlüklü bir sensöre sahiptir.
    ZenFone Max Pro Full HD'nin dört katı kalitede 4K UHD çözünürlüğe kadar video çekmektedir! Sizin için karmaşık olan bir durum yoktur, sadece doğrultup çekiniz ve mükemmel ayrıntı seviyeleriyle yakalanmış olan anılarınızı paylaşın.
    Muhteşem portreler ve yakın çekimler için ZenFone Max Pro'daki ikinci kamera sanatsal alan-derinliği efekti oluşturmak için kulanılır ve konunun gerçekten fark edilmesini sağlayan nazik fakat güçlü bir efekt için arka planı bulanık hale getirirken konuyu keskin odağa yerleştirir.

    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!


    Ses

    ZenFone Max Pro'nun hoparlörü – üstün kalite seviyelerinde – ve her senaryoda güçlü, duygusal sesler sağlayan güçlü NXP akıllı amplifikatörle çalıştırılan metal ses bobiniyle birlikte beş-mıknatıslı yapıya sahiptir.
    Bir film ile veya favori müziğinizle eğlenmeye hazır olduğunuzda akıllı şekilde tasarlanmış olan MaxBox6, ZenFone Max Pro'yu bataryaya veya kabloya ihtiyaç duymadan sesleri güçlendirip hoparlörden yeniden yönlendirerek bir ses güç merkezi haline getirmektedir. ZenFone Max Pro'yu MaxBox 6' ya getirmeniz yeterlidir, bütün gece boyunca parti yapabilirsiniz!(MaxBox 6 telefondan ayrıca satılan bir üründür ve ülkemizde satışı mevcut değil.)

    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!


    Üçlü Yuvalar

    ZenFone Max Pro'nun 64 GB depolama alanını anında 2TB' ye kadar genişletmenizi sağlayan bir microSD yuvası ve 400Mbps'ye kadar hızlarla 4G LTE destekleyen iki SIM kart yuvası vardır. Elle tutulan üçlü-yuva bölmesi iki SIM ve bir microSD kolayca takmanızı sağlar.

    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!


    Güvenlik

    Parmaklarınız meşgul durumda mı? Sorun değil! ZenFone Max Pro'nun bir yüz-tanıma sistemi vardır — yüz ile kilit açma — size özgü özelliklerinizi tanır ve hızlıca telefonunuzun kilidini açar. Ayrıca telefonunuzu tutuş şeklinize göre mükemmel şekilde konumlandırılmış bir arka parmak izi sensörü de vardır. ZenFone Max Pro'nun kilidi sadece 0.3 saniyede açar — parmaklarınız nemli olsa bile!

    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!


    Arayüz

    Şık Android™ stok kullanıcı arayüzünün son çıkan versiyonu işlerinizi daha hızlı yapmanızı, üretkenliğinizi artırmanızı ve telefonunuzla daha fazla eğlenmenizi sağlayan sezgisel bir deneyim sunmaktadır.


    Kutu İçeriği

    ASUS Zenfone Max Pro M1- Kulak içi kulaklık - Adaptör - Mikro USB kablo

    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!


    ✽Ayrtınılı Teknik Özellikler✽


    Renk Seçenekleri: Meteor Silver/Deepsea Black

    Boyutlar: 159 x 76 x 8.45 mm (UxGxY)

    Ağırlık: 180 gram

    İşletim Sistemi: Android™ 8/Oreo(Android 9/Pie güncellemesi alacak.)

    İşlemci: 64-bit Qualcomm® 8 Çekirdekli Snapdragon™ 636 İşlemcisi

    Grafik Birimi: Adreno™ 509

    Ekran: 6 inç FHD+ (2160 X 1080) IPS panel - 450 nits parlaklık şiddeti - 2.5D Kavisli Cam

    Dokunmatik: 10-parmak kapasitif Dokunmatik

    Bellek: 4GB LPDDR4

    Dahili Depolama Kapasitesi: eMCP 64GB

    Hafıza Kartı Desteği: Micro SD Kart ile 2TB' ye kadar yükseltilebilir

    Google Drive: 1 yıllığına 100 GB bulut depolama alanı hediye

    Pil: 5000mAh (Çıkarılamaz)

    Pil Ömrü: 4G Bekleme süresi: 35 saate kadar - 3G Konuşma Süresi: 42 saate kadar - İnternette gezinme(Wi-Fi): 28 saate kadar - Test koşullarına bağlı olarak sonuçlar değişiklik gösterebilir.

    Ses: 5 magnetli hoparlör, NXP Smart AMP teknolojisi size daha çok ses sağlar

    Mikrofon: ASUS NoiseZero Talk teknolojisine sahip 2 adet dahili mikrofon

    FM Alıcısı: FM Radyo(Ülkemizde de mevcut.)

    Video: Full HD Video kaydı 1080p @30 FPS - Video kaydı yaparken dahi fotoğraf çekilebilir - Arka ana kamera ile 4K UHD (3840x2160) video kaydı

    Kablosuz Bağlantı Teknolojileri: 802.11b/g/n - Bluetooth 5.0 +HID - Wi-Fi direct

    Navigasyon: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS

    SIM Kartlar: Üçlü slot - SIM 1: 2G/3G/4G Nano SIM Card - SIM 2: 2G/3G/4G Nano SIM Card

    Ağ Özellikleri: 3G: 42.2 Mbps indirme hızı, 5.76 Mbps karşıya yükleme - 4G/4.5G: 150 Mbps indirme hızı, 50 MBPS karşıya yükleme hızı

    Sensörler: Accelerator/E-Pusula/Jiroskop/Yakınlık Sensörü/Ortam ışık sensörü/Parmak izi

    Giriş/Çıkış Portları: Mikro USB - 3.5mm audio jack(1 Kulaklık / Mikrofon girişi)

    Kamera: 8MP Camera ön kamera - 13MP + 5MP arka kameralar

    Güç Adaptörü: 5V 2A 10 W çıkış - 100-240V AC, 50/60Hz giriş


    SAR DEĞERLERİ: KAFA/BAŞ 0.378 W/Kg - GÖVDE 1.464 W/Kg(SAR değeri hakkındaki bilgiler, telefonla birlikte gelen Türkçe Tanıtım ve Kullanma Kılavuzu' ndan edinilmiştir.)

    ♦Cihaz hakkındaki tüm bilgiler, www.asus.com.tr sitesinin Zenfone Max Pro(ZB602KL) ürün sayfasından alınmıştır.♦


    ✽Bireysel Kullanıcı İncelemesi✽


    Zenfone Max Pro M1' in 3GB/32GB, 4GB/64GB, 6GB /64GB olmak üzere 3 varyasyonu mevcut. Ülkemizde sadece 4GB/64GB sürümü satılıyor. Meteor Gümüşü ve Derin Deniz Siyahı olmak üzere de 2 renk seçeneği mevcut ve her iki renk de ülkemizde satılıyor.

    Zenfone Max Pro M1, Snapdragon SD 636 işlemcisinden güç alan 5000 mAh' lık pile sahip bir telefon. Günümüzün akıllı telefonlarındaki gün sonu şarja takma derdini bir nebze olsun çözüyor. Gündelik yaşamda sık sık telefon kullanan ve çok fazla ağır oyunları oynamayan birisiyseniz Zenfone Max Pro M1' in pili 1 gününüzü rahatlıkla kurtaracaktır ve ikinci günün yarısına kadar da sizi idare edecektir.(Ortalama 12 saat ekran açık süresi alacağınızı düşünüyorum böyle bir kullanıcıysanız.) Sıradan bir kullanıcıysanız ve telefonla çok fazla haşır neşir olmuyorsanız pil süresi 3 güne dahi çıkabilir. Doğrusu bu telefondan daha iyisini beklerdim ama yine de beni, cebimde Powerbank taşıma derdinden kurtardığı kesin. Şarj süresi de ASUS' un vadettiği sürelerle uyuşuyor.(70 dakikada %60 ve 160 dakikada %100 şarj oluyor kendi şarj aletiyle.) Fakat telefonun bekleme süresinde tükettiği pil yok denecek kadar az, akam 22.00' da masaya koyup sabah 6.50' de baktığımda pil anca %1 azalmıştı. Unutmadan, telefonun Quick Charge özelliğini destelemediğini de söyleyeyim.

    Snapdragon SD 636 işlemcisi ve Adreno 509 grafik birimi ve stok Android arayüzüyle oldukça akıcı bir kullanım deneyimi sunuyor Zenfone Max Pro M1. Oyun tarafındaysa orta seviye bir telefon olarak işini layığıyla yerine getiriyor. Adını hatırlayamadığım Titanfall oyununun kopyası olan bir mobil oyunda denediğimde oynanışın Snapdragon 845 gibi üst seviye bir telefondaki akıcılığa doğal olarak sahip olmadığını ama yine de çok sorun yaşatmadan oynatabildiğini söyleyeyim.(Oyunun adını öğrendim: Infinity Ops) Ama en tuhafıma giden şey ne kadar ağır oyunlar oynarsam oynayayım telefon tuhaftır ki hiçbir şekilde ısınmadı. Kullandığım her telefon elimi terletecek düzeyde ısındığını gördükten sonra bu telefonun hiç ısınmaması gerçekten tuhafıma gitti.

    Tasarımsal olarak çoğu kimsenin tercih sebebi olacağını düşündüğüm bir telefon Zenfone Max Pro M1. Günümüzün modası olan çentikli ekran tasarımına sahip olmaması benim için büyük bir artı. Arka yüzeyinin de cam yerine alüminyum olması da aynı şekilde hem sağlamlık hem de ısı iletimi açısından telefonu daha da iyileştiriyor. Arka yüzeyin cam yerine alüminyum olmasının tek eksisi biraz daha kaygan bir yüzey oluşudur herhalde. Tek elle kullanım için pek ideal olduğunu söyleyemem, 18:9 ölçeklendirmeye sahip bir ekranı olduğundan çift elle kullanılacak kadar da büyük bir telefon değil. Parmak izi çok iyi bir şekilde konumlandırılmış, işaret parmağınızla parmak izi okuyucuyu hiç zorlanmadan bulup açabiliyorsunuz. Zaten telefonu elinize aldığınızda parmağınız, hemen parmak izi sensörünün üzerine geliyor.

    Ses konusunda ne yazık ki telefon tam bir hayal kırıklığı. Telefon mono bir hoparlöre sahip ve şaşılacak düzeyde yüksek ve olabildiğince temiz bir ses verebiliyor fakat asıl sorun kulaklık ses çıkışında. Önceki kullandığım ZTE Axon 7 ve Samsung Galaxy S9' dan sonra bu telefonun kulaklık ses çıkışı gerçek anlamda çok kötü geldi. Telefonun yanında gelen kulaklık da ucuz ve kalitesiz bir kulaklık zaten. 1400 TL' lik bir telefondan kaliteli bir ses beklemek de saçma olurdu herhalde ama biraz daha iyi bir kulaklık ses çıkışına sahip olmasını isterdim doğrusu. Onun dışında madem sesten bahsediyoruz titreşim özelliği hakkında da bir iki şey söylemek istiyorum, titreşim motoru kullandığım telefonlar arasından açık ara en ama en kötüsü. Klavyede tuşlara bastığınızda arkadan çok ufak bir titreşim almayı seven birisiyseniz bu telefonda titreşim namına her şeyi kapatacağınızdan emin olabilirsiniz. Klavyeye bastığınızda titreşim motorunun bulunduğu bölge titriyor sadece. Tuşa bastığınızda telefon size geri bildirimde bulunmaktan öte elinizde biraz titriyor o kadar. Yani titreşim motoru üzerine pek uğraşılmamış, sadece bildirimlerde telefonu titretsin diye yapılmış kalitesiz bir titreşim motoruna sahip Zenfone Max Pro M1.

    Telefonun paneline gelecek olursak Zenfone Max Pro M1, IPS bir panele sahip. Parlaklık şiddetinin ,düşüklüğü haricinde memnun kaldığımı söyleyebilirim.(Parlaklık şiddeti 420 cd/m² nit) 1 yıldır Amoled panel eziyetine katlandıktan sonra IPS panele geri dönmek çok iyi geldi. Amoled panellerde olan düşük parlaklıkta siyah renklerdeki gecikme ve Black Crush sorunu IPS panellerde mevcut değil. Ek olarak renk doygunluğu olarak gerçekten de yeterli düzeyde en azından o konuda Amoled paneli aratmadığını söyleyebilirim. Siyahlar biraz daha iyileştirilebilirmiş onun dışında ben memnunum.

    Ne kadar güvenli olduğu tartışılır ve birçok kişide test etmek gerekir fakat Zenfone Max Pro M1' in parmak izi okuyucusu ve yüz tanıma sistemi çok iyi çalışıyor. Söylendiği gibi parmağınız ıslak/nemli dahi olsa bir parmak izi okuyucusu parmağınızı tanıyor. Deneyim ettiğim en sorunsuz parmak izi okuyucu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yüz tanıma sistemi için ne yazık ki aynı şeyi söyleyemem. Daha da geliştirilmesi lazım ama hepimiz biliyoruz ki bunun üzerine bu saatten sonra uğraşmayacaklardır. Yine de telefonu ters tutsanız dahi yüzünüzü tanıyor buna diğer kullandığım telefonlarda pek denk gelmemiştim ya da dikkat etmemiştim emin değilim.

    Kamera ile ilgili pek bir yorum yapamayacağım çünkü bu konuda yeterli bilgi birikimine sahip birisi de değilim pek kamerayı kullanmam da. Basitçe söylemek gerekirse karanlık sahnelerde görüntüde oldukça fazla karıncalanma oluyor ve bazı durumlarda odaklama konusunda sorun yaşayabiliyor. Yapay ışıkla durumu biraz kurtarabiliyorsunuz kapalı bir ortamdaysanız ama yine de yeteri kadar iyi olmuyor. Yeterli ışığa sahip aydınlık ortamlardaysa çok iyi bir kamera performansı sergiliyor. Kameralarda Eis ve Ois özelliklerinin olmaması ve diyafram açıklığının fazla olması Zenfone Max Pro M1' i kamera konusunda geriye çekiyor.

    Arayüz olarak stok Android arayüzünü kullandığını biliyorsunuzdur. Telefon bu şekilde sade ve akıcı bir kullanım deneyimi sunuyor. ASUS' un ayarlar menüsünde birkaç dokunmatik jestle yapılacakları seçebilmeniz dışında stok Android arayüzüne hiçbir şey eklenmemiş. Samsung Galaxy S9 kullanmış birisi olarak söyleyeyim bu telefon kesinlikle arayüz olarak daha akıcı. Samsung Exprience 9.0 ve One UI 1.0' ı uzun süre kullandım ama hiç bu akıcılığı elde edemedim. Telefonun arayüzü ne kadar akıcı bir deneyim sunsa da birkaç eksisi de mevcut:

    •Kişiler uygulamasında SIM kart, telefon ve Gmail kişilerini ne yazık ki ayrıt edemiyorsunuz bunun için de ayrıca bir rehber yazılımı kurmanız ve aynı isimdeki tüm kişileri tek kayıt haline getirmeniz gerekiyor.
    •Telefona koyduğunuz pini tuşladıktan sonra otomatik olarak kilit ekranını geçmesini sağlayabileceğiniz bir özellik yok. İllaki enter tuşuna basmanız gerekiyor.
    •Ana ekrandaki bir sayfayı kaldırmak istiyorsanız o sayfadaki tüm uygulamaları tek tek o ekrandan kaldırmanız gerekiyor ve o şekilde ilgili sayfa otomatik olarak siliniyor.
    •Parlaklık ayarını görmek için üst barı 1 kere çekmeniz yetmiyor 2 kere çekip ayarı yapmak zorundasınız.
    •Uygulamalar bölümünde uygulamaları gruplandıramıyorsunuz.
    •Bazı oyunlarda ekranın ölçeklendirmesi 18:9 olduğundan o uygulamaları tam ekran olarak kullanmakta sorun yaşıyorsunuz. Bkz. Dunk Shot

    Telefonun gördüğüm diğer eksilerine gelecek olursak:

    •Bizim ülkemizde satılan Zenfone Max Pro M1' lerin kutu içeriğinde olmasa da diğer ülkelerdeki kutu içeriğinde şeffaf silikon bir kılıf bulunması güzel bir ayrıntı. Ne yazık ki bu ufak ve güzel ayrıntı bizim ülkemizde satılan Zenfone Max Pro M1' lerin kutu içeriğinde bulunmuyor.
    •Bu telefonla kullandığım Sony MDR XB950APB kafa bantlı kulaklığımla birisini arayıp konuştuğumda kulaklık mikrofonuna gelen bazı sesleri benim de işittiğimi fark ettim. Mesela mikrofona üflediğimde onun sesini ben de duyuyordum. Çözümü var mı bilmiyorum, çözümü yoksa rahatsız edici bir sorun. Her kulaklıkta yaşanmadığını da söyleyeyim.
    •Navigasyon tuşlarının yerlerini değiştiremiyorsunuz ve onlara bastığınızda oluşacak titreşimin şiddetini ayarlayamıyorsunuz.
    •Telefonun muhtemelen en sinir bozucu özelliklerinden biri de uyarlanabilir parlaklık ayarı olsa gerek. Karanlık ortamlarda parlaklığı tamamen kısmaz ve %50' de bırakır, parlak ortamlarda bir bakarsınız %40 parlaklığa ayarlar telefonun panelini ve durduk yere sinir olursunuz. Size tavsiyem otomatik parlaklık ayarını devredışı bırakıp kullanmamanız yönünde.
    •Bu telefonu kullanmaya yeni başladıysanız dokunmatik ekranına alışmanız 2 ila 3 gün arasında bir zaman alacaktır. Dokunmatik panel kapasitif, elektromanyetik alanda dokunmalarla oluşan değişimlerin işlenerek dokunma eyleminin algılandığı bir telefon olmasına rağmen rezistif bir panel gibi tepki veriyor sık sık.(Rezistif paneller ise oldukça eski dokunmatik telefonlarda kullanılan ekrana baskı/kuvvet yoluyla dokunma eyleminin algılandığı bir dokunmatik şekli.) Yani bazı durumlarda parmağınızla ufak bir dokunuştan biraz daha fazlasını yapmanız gerekebiliyor.
    •Telefonla birlikte gelen kamera uygulaması aşağıdaki ekran alıntısındaki gibi sık sık hata veriyor ve uygulama çöküyor.


    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!


    Sonuç olarak batarya performansı ve akıcı kullanıcı arayüzü ile büyüleyen, oyun performansı ile sizi üzmeyecek bir telefon. Kamera ve ses konusunda beklenti sahibi birisiyseniz bütçenizi arttırıp farklı marka ya da modellere yönelmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Yine de bu fiyat bandına alabileceğiniz en iyi model olduğunu düşünüyorum. TR Distribütör garantili ve bu özelliklere sahip başka da 1400 TL fiyat bandında olan bir telefon modeli bilmiyorum.(Ne yazık ki ASUS' un anlaşmalı olduğu garanti sağlayıcı servis KVK, bunu da bilmenizi isterim.)

    ✽Batarya Testleri✽


    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!

    Genelde %45 parlaklık ayarında kullandığımda bu pil kullanımını elde ettim.


    ✽Telefon Yazılımını Güncelleme✽


    Ne yazık ki ben dahil tüm ASUS Zenfone Max Pro M1 kullanıcıları otomatik güncelleme konusunda sorun yaşıyor. Saf Android arayüzüne sahip olduğu halde nasıl hiç güncelleme almamış olabilir bu telefon diye soruyorsunuzdur. Doğrusu Asus, düzenli olarak bu telefonun yazılım güncellemelerini yayınlıyor imiş fakat OTA yazılım güncellemesi oluyor. Yani güncellemeyi otomatik olarak yapamıyorsunuz, telefon üzerinden yazılım güncellemesi yapabiliyorsunuz. Bunu nasıl yapabileceğinizi ve uygun yazılımı nasıl seçmeniz gerektiğinden bahsedeceğim.

    Güncelleme işlemine başlamadan önce bilmeniz gerekenler:

    •Güncelleme işlemine başlamadan önce telefonunuzda minimum %20 şarj bulunmasına dikkat edin.
    •Öncelikle telefonunuzun Derleme/Build numarasını öğrenin.(Ayarlar Menüsü>Sistem>Telefon Hakkında)
    •Güncelleme dosyalarını vereceğim sayfanın "Firmware" bölümünden indirebilirsiniz:https://www.asus.com/tr/Phone/ZenFone-Max-Pro-ZB602KL/HelpDesk_Download/
    •Cihazınıza farklı bir bölgenin cihazı için yapılmış yazılım güncellemesini kurmayın!(Derleme sürümünün başında WW ibaresi mevcutsa yine başında WW ibaresi olan en son yazılım güncellemesini kurun.)
    •Yazılım güncellemesi yapıldıktan sonra normal yollarla eski yazılım sürümüne geçemezsizin.
    •Farklı bir bölgenin cihazı için yapılmış olan yazılım dosyalarıyla güncellemeye çalışmanız durumunda güncelleme esnasında bir hatayla karşılaşma ihtimaliniz var. Lütfen cihazınızın bölgesi için yapılmış yazılım dosyaları ile güncelleme işlemini yapın.

    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!


    1. Telefonunuzu Türkiye' den satın aldıysanız başında WW ibaresi bulunan en son yazılım güncelleme dosyasını indirin.(Sorun olmasın istiyorsanız cihazınızın bölgesini sizin de kontrol etmenizde fayda var.)
    2. Zip dosyasını telefonun SD kartına atın. Kesinlikle arşivden çıkarmayın.(SD karttaki bir klasöre değil de direkt SD karta atmanız daha iyi olacaktır.)
    3. Telefonunuzu yeniden başlatın. Telefon açıldığında bildirim barında "Sistem Güncelleme Dosyası Bulundu" şeklinde bir uyarı göreceksiniz, ona tıklayın.
    4. Yazılım güncellemesinin bitmesini bekleyin ve ardından yeni yazılım sürümünün keyfini sürün.

    ✽Google Camera Kurulumu✽


    İlk olarak telefonunuzun USB hata ayıklama modunu aktive etmeniz gerekiyor.
    1. Ayarlar>Sistem>Telefon Hakkında kısmına giriş yapın.
    2. Ekranın en altında "Derleme numarası" yazan yere hızlıca, 7 kere art arda dokunun.
    3. Sistem bölümüne geri gidin ve orada "Geliştirici seçenekleri" adında yeni bir bölüm oluştuğunu göreceksiniz, ona tıklayın.
    4. "Hata ayıklama" başlığı altında bulunan USB hata ayıklamasını aktifleştirin.

    Şimdi sıra geldi bilgisayarınızda yapmanız gereken işlemlere. Anlatımımı Windows işletim sistemi üzerinden yapacağım. Eğer Linux ya da Mac OS kullanıcıysanız bu bağlantıdan nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz:https://www.xda-developers.com/install-adb-windows-macos-linux/
    1. Bilgisayarınıza ADB ZIP dosyasını buraya tıklayarak indirin.
    2. ZIP dosyasının içerisindeki "platform-tools" klasörünü kolay erişebileceğiniz bir dizine(Mesela masaüstü) olduğu gibi çıkarın.
    3. Seçtiğiniz dizine çıkardığınız "platform-tools" klasörünü açın.
    4. Klasör içerisinde boş bir yere Shift tuşuna basılı tutarken sağ klik ile tıklayın. Oradaki "Komut penceresini burada aç" seçeneğine tıklayın.
    5. Telefonunuzu kutusundan çıkan Mikro USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın. Bildirim barını aşağı kaydırın ve USB modunu "Dosya aktarımı" olarak değiştirin.
    6. Windows Kontrol Paneline geri dönün, "adb devices" kodunu yazıp enterlayın.(Tırnak işaretini kullanmayın.)
    7. Telefonunuzun ekranını açın. Karşınıza "USB Hata Ayıklama Onayı" şeklinde bir mesaj çıkacak. "Bu bilgisayarda seçimimi hatırla" kutucuğunu işaretleyip "Onayla/Tamam" tuşuna tıklayın.
    NOT: Windows Kontrol Panelini bu işlemlerden sonra kapatmayın! Devamında yapacaklarımız için lazım olacak.

    En son aşama olan uygulama kısmına geçiyoruz artık.
    1. Telefonunuzu kapatın ve Bootloade moduna giriş yapın.(Telefon kapalıyken ses kısma ve güç tuşuna bir süre basılı tutup Bootloader moduna giriş yapabilirsiniz.)
    2. Karşınıza çıkan menüden "Reboot to bootloader" seçeneğini seçin.(Ses kısma tuşuna 1 kez basın, ardından 1 kere güç tuşuna basın.)
    3. Windows Kontrol Paneline geri dönün(Windows Kontrol Panelini kapatmayın demiştim hatırlarsanız, kapattı iseniz yukarıdaki üçüncü ve dördüncü adımları tekrar edin.) ve "fastboot devices" kodunu yazıp enterlayın.(Tırnak işaretini kullanmayın.)
    ASUS Zenfone Max Pro M1(ZB602KL)  ►ANA KONU◄ Kullanıcı İncelemesi ve Rehberler Eklendi!

    Yukarıdaki ekran alıntısında altını çizdiğim yerdeki gibi bir şey yazdıysa bilgisayar cihazınızı sorunsuz bir şekilde görmüş demektir.
    4. "fastboot oem enable_camera_hal3 true" kodunu yazıp enterlayın.(Tırnak işaretini kullanmayın.) Finished ibaresini hemen göreceksinizdir. İşlemin sorunsuz tamamlandığı anlamına geliyor.
    5. "fastboot reboot" kodunu yazıp enterlayın, bundan sonra telefonunuz kendisini yeniden başlatacaktır.(Tırnak işaretini kullanmayın.)
    6. Son olarak buraya tıklayacak Google Camera aplikasyonunu indirin. Aplikasyonu telefonunuza kurun. İsterseniz Google Play Store' dan Camera2 API Probe uygulamasını indirip CAMERA2API' nin aktifleşip aktifleşmediğini kontrol edebilirsiniz. İlgili uygulamanın Google Play Store sayfasına gitmek için buraya tıklayın.
    7. Artık "Kamera" uygulamasıyla(Camera değil.) daha güzel ve kaliteli fotoğraflar/videolar çekebilirsiniz.

    ♦Google Camera kurulum işlemi hakkındaki yönergeler ve indirme bağlantısı verilen klasör ve uygulamalar,www.xda-developers.com internet sitesi ve ASUS' un forumu üzerinden edinilmiştir.♦


    •https://www.xda-developers.com/install-adb-windows-macos-linux/
    •https://www.xda-developers.com/asus-zenfone-max-pro-m1-google-camera/
    •https://www.xda-developers.com/google-camera-port-hub/
    •https://www.asus.com/zentalk/thread-226101-1-1.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 16 Mayıs 2019; 22:3:16 >







  • Telefonu root etmeden bazı stok uygulamaları kaldırmanın yöntemi şöyle imiş:

    "Geliştirici Seçenekleri" altındaki "USB Hata Ayıklama"yı aktif hale getirdikten sonra telefonu bilgisayara bağlıyoruz ve Windows'ta CMD komutuyla komut satırını açıyoruz. adb paketinin olduğu klasöre gelip aşağıdaki komutları girdiğimizde, komutun yanında yazan uygulama, telefonda tanımlı kullanıcı için kaldırılmış oluyor.

    Uygulama sistemden tamamen silinmiyor, telefonu sıfırladığımızda kaldırılan uygulamalar da yerine geliyor. Burada amaç, deaktif hale getirildiğinde bile sistem kaynağı ve pil tüketebilen uygulamaları engellemekmiş. Özellikle FM radyo uygulamasının, kullanılmadığı halde pil ömrünü azalttığını yazanlar olmuş, artık ne kadar doğru bilemiyorum.

    Ben şahsen şu uygulamaları kaldırdım. Birkaç gün deneyeceğim, bakalım söylendiği gibi pil ömrüne olumlu etkisi olacak mı?

    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.asus.soundrecorder # Sound Recorder
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.caf.fmradio # FM radio
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.huaqin.FM # FM radio
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.facebook.appmanager # Facebook App Manager
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.facebook.katana # Facebook App
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.facebook.orca # Facebook Messenger
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.facebook.system # Facebook App Installer
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.google.android.apps.tachyon # Google Duo
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.google.android.videos # Google Movies
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.instagram.android # Instagram
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.asus.ia.asusapp # Asus Service Center
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.android.stk # Sim Tool Kit
    adb shell pm uninstall -k --user 0 com.google.android.marvin.talkback # Talkback Service
  • Konumuz hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu bugün almış bulunmaktayım. Aldığımda %60 civarında pil vardı şarja %12'deyken taktım. Ve bu süre zarfında uygulama indirme kurulum gibi ağır şeyler yaptım. Genelde mobil veri kullandım Şarja takarken yaklaşık 5,5 saat ekran süresi almıştım ve bu inanılmaz tam şarjda ve Wi-Fi ağırlıklı kullanılsa 13-14 saat ekran süresi alınır. Ekranı hafif tümsek bu çok hoş ekran çok kaliteli. Sar baş değeri de 300 küsür gm9 pro 1400 civarı diye hatırlıyorum mi8 lite ve redmi note 6 da 1000 üstüydü bu da Asus Zenfone Max Pro'yu almak için bir sebep oluşturdu bende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sambacı Golcü -- 23 Şubat 2019; 12:5:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sambacı Golcü kullanıcısına yanıt
    Sar değerlerini de konuya ekleyeceğim hatırlattığınız iyi oldu

    Ekleme: SAR değerleri ilk mesajın altına eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 23 Şubat 2019; 12:7:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunda da eski modellerdeki sim kart okuma(ma) sorunu var mı?
  • Sim kart okundu bende git gel de olmadı sıkıntı yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • khazaddum kullanıcısına yanıt
    O konuda hiçbir sorunu mevcut değil en azından ben öyle bir şey deneyim etmedim. Aklınıza takılan bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • Konuya tarafsız bireysel kullanıcı incelememi ekledim.(En altta) Telefonu alıp almamak konusunda arada kalan arkadaşların umarım kafalarındaki soru işaretlerini giderebilmişimdir. Bazı gereksiz gördüğünüz şeyleri fazla kötüleyip üzerinde durmuş olabilirim, benim için önemli ayrıntılar olduğundan bunu yaptığımı bilmenizi isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 23 Şubat 2019; 16:37:23 >
  • Asus'un verdiği kulaklıkta sorun var şırıltı geliyor başka kullanan da bu durumla karşılaşmış sorun telefondan değil. Başka kulaklık taktım sorun düzeldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sambacı Golcü -- 23 Şubat 2019; 16:24:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu hayırlı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batarya testi de eklendi, telefonu aktif olarak kullanan arkadaşlar pil tüketimlerini ekran alıntısı olarak paylaşırlar ise konuya ekleyebilirim
  • Telefonu bugün aldım. Dokunmatik ekranın tepkileri çok iyi değil. Şuana kadar gördüğüm tek eksisi. Onun dışında genel olarak telefonu beğendim.

    Kırılmaz cam ve kılıf alacağım öneriler için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WaGNeRL0vE kullanıcısına yanıt
    Dokunmatikten herkes şikayetçi ne yazık ki. Topluca ASUS' a bu durumu iletirsek belki bir çözüm üretebilirler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim asıl merak ettiğim bazı kişilerde mi bu sıkıntı var yoksa kullananların hepsinde mi?

    Çünkü telefonu almadan önce araştırma yaptığımda kimse bu tarzda bir sıkıntıyla karşılaştığını belirtmemişti ya da bana denk gelmedi. Herkes kamera performansının çok iyi olmadığını, tek eksisinin bu olduğunu söylüyordu.

    Diğer arkadaşlarda da aynı sıkıntı var ise o zaman topluca ASUS'a iletelim bu konuyu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WaGNeRL0vE

    Benim asıl merak ettiğim bazı kişilerde mi bu sıkıntı var yoksa kullananların hepsinde mi?

    Çünkü telefonu almadan önce araştırma yaptığımda kimse bu tarzda bir sıkıntıyla karşılaştığını belirtmemişti ya da bana denk gelmedi. Herkes kamera performansının çok iyi olmadığını, tek eksisinin bu olduğunu söylüyordu.

    Diğer arkadaşlarda da aynı sıkıntı var ise o zaman topluca ASUS'a iletelim bu konuyu.
    Bu durum mağazadaki teşhir telefondada vardı,kendi aldığımdada var.Çok rahatsız etmiyor fakat güncelleme ile düzelecek bir şey bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HanDar05 kullanıcısına yanıt
    İnşallah dediğiniz gibi güncelleme ile düzeltirler.

    Ekran koruyucu cam ile kılıf aldınız mı acaba? Herhangi bir öneriniz var mı bu konuda?
  • WaGNeRL0vE kullanıcısına yanıt
    US $1.67 16%OFF | Soft Cases For Zenfone Max Pro M1 ZB602KL Luxury Carbon Fiber TPU Cases for ASUS Zenfone Max Pro M1 ZB602KL ZB 602KL X00TD
    https://s.click.aliexpress.com/e/cERcIoMD

    Ekran koruyucu almanıza gerek yok bence, dokunmatiği daha da kötü edebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öneri için teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar bugün bir şey keşfettim, Asus' un internet sitesinde bu telefonun tüm güncellemeleri mevcut. OTA ile güncelleme yapacağım bir sorun olmayacaktır ama olur da bir şey başıma gelirse yazarım. Yeni güncellemelerle kamera performansı sürekli iyileştirilmiş ve Eis özelliği eklenmiş olarak görünüyor. Aynı şekilde sistem optimizasyonu konusunda da bolca iyileştirme var gibi. Haberdar edeceğim sizleri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar, ben telefonu çift hat kullanıyorum ve her hat için ayrı zil sesi ayarını bu telefonda bulamadım, bundan önce max plus kullandım onda vardı, bu özelliği unutmuşlar mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.