Şimdi Ara

S9+/Mi8/Meizu16/G7 Thinq/OnePlus 6T Detaylı Karşılaştırma !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet yanlış görmediniz son 6 ayda bokunu çıkarıp üstteki tüm telefonları kullandım , madem böyle bir halt ettim objektif olarak hepsini karşılaştırıp en azından fikir vermiş olurum almayı düşünenler için.

    Madde Madde yapalım o zaman ,

    Ekran Bu konuda en başarılı S9+ ve Meizu 16 olarak öne çıkıyor.Ben telefonları ortalama %50-60 parlaklıkta kullanan birisiyim ve amoled ekran gözüme her zaman daha başarılı gelmiştir. Yüzde 50 parlaklıkta S9+ ve Meizu 16 birbirine cok yakın gözükürken devamında Mi8 geliyor , ips ekran sebebiyle ne kadar çözünürlük ve ppi yüksek olsada G7 Ekran bakımından istediğimi veremedi , 6T ise en sonuncu sıraya yerleşiyor , yalnız şöyle bir dipnot bırakayım , ekran parlaklıgını full e çektiğim zaman Oneplus 6t çağ atlıyor , ama yüzde 50-75 arası parlaklıgı inanılmaz düşük.

    Batarya Birinci sırada kesinlikle OnePlus6t var , inanılmaz bir batarya performansı sunuyor , devamında Mi8 ,sonrasında G7 thinq geliyor , G7 kapasitesine göre optimizasyonu inanılmaz iyi , yani günü rahat çıkarıyor , son 2 sırayada Meizu 16 ve S9+ geliyor , özellikle S9+ batarya konusunda rezalet , benim kullanımımda 3.5 saat ekran süresi verebiliyor , Meizu 16 4,5 saat G7 5 saat mi8 5 bucuk 6 saat 6T ise 7 saat civarı.

    Arayüz En akıcısı tartışmasız OnePlus6t ama özellik ve kişisellik bakımında Miui ve Flyme arayüzü cok güzel , S9+ arayüzüde güzel aslında , açıkcası bu cihazların arasında özelleştirme bakımından en kıt cihaz LG G7.Diğerlerinin hepsi cok hosuma gitti.

    Performans Beklentiniz nedir bilmiyorum ama Meizu 16 haricinde diğer tüm cihazlar Cok yakın performans gösteriyor , Yanlıs anlaşılmasın Meizu 16 dada en kucuk bir yavaşlama görmedim ama Snapdragon 845 den daha düşük bir işlemci kullanıyor.

    Tüm cihazlarda wot blitz full grafik 60 fps akıcı bir şekilde oynadım , Meizu 16 da dahil.

    Ses Kulaklık performansı olarak tartışmasız LG G7 ezip geçiyor. Hoparlör performansında ses yüksekliği bakımından yine en iyisi Lg G7 , ama hoparlörde ses netliği bakımından S9+ kesinlikle öne çıkıyor , ses bakımından en kötü performans hem kulaklıkda hem hoparlörde Mi8 kesinlikle.

    Kamera Belkide en cok merak ettiğiniz , benımde en cok kurcalıgım bölüm geliyor.

    En kötüden başliyim bu sefer , Lg G7 bir amiral gemisine yakısmayacak derecede lens kullanıyor , standart kullanıcıyı üzmez ama bu cihazlar arasında en kötüsü G7 diyebilirim.

    Gündüz performansında diğer cihazların hepsi birbirine inanılmaz yakın performans sunuyor yani hiçbirisi pişman etmez ama düşük ışık resimlerine geldiğimiz zaman asıl fark burada ortaya çıkıyor.

    Düşük ışıkta en başarılısı kesinlikle S9+ ama bazı resimlerde Meizu 16 daha iyi. S9+ cok iyi diyorum bakıyorum farklı bir resmi Meizu 16 daha iyi çekmiş ama yinede burada ilk tercihim S9+ olur , Meizu 16 ve Mi8 de birbirine cok yakın kamera performansı sunuyor.Ama bazı detaylarda Meizu 16 daha iyi diyebilirim. Hadi puan verecek olsam şöyle bir puanlama yapardım.

    100 Üzerinden hesaplayalım , S9+ 100 puan olarak değerlendireceğim cunku Pixel , P20 pro gibi cihazları kullanmadım.

    S9+ 100
    Meizu 16 95
    Mi8 94
    6T 89
    G7 80

    Selfie

    6T 100
    S9+ 98
    Mi8 95
    Meizu 16 89
    G7 85

    Video

    S9+ 100
    6T 98
    Mi8 95
    G7 81
    Meizu 16 80

    Güncelleme

    Bunun için aslında uzun kullanım gerekir ama bildiklerimi paylaşayım en azından.

    Güvenlik güncellemesi olarak ve güncellik bakımından en iyisinin 6T oldugunu söyleyebilirim , devamında S9+ geliyor. S9+ dan sonra Mi8 gelir , Lg ve Meizu ise tam güncelleme özürlü firmalar. Meizu flyme güncellemesi veriyor ama android sürümü yükseltmiyor bakalım Meizu 16 da bu fikrinden vazgeçecek mi ? 6T , S9+ ve Mi8 Android 9 da şu an. Meizu 16 8.1 de G7 8.0 da. G7 ye Mart veya Nisan ayında android 9 geleceği açıklandı , Meizuya hiç gelmeyebilir

    Genel Özellikler

    Bu başlıkta cihazlarda hoşuma giden ekstra şeylerden bahsedeceğim.

    Öncelikle bu cihazların arasında en dolusu kesinlikle S9+. İp68 var bir kere , bizzat kullandım , ben cihazda bir özellik isteyip ona sadece olursa iyi olur diyenlerden değilim , Ben S9+ ı havuzda , aquaparkda kullandım , su altında 5 6 dakika video çektim. Adam İp68 istiyor ama muslugun altına koymaya tırsıyor , senin neyine ip68. Lg G7 de de var ama maalesef test etme şansım olmadı suyun altında.

    Yüz tanıma , en hızlısı 6t ve Mi8 kesinlikle , aralarında şu daha hızlı diyemeyeceğim ikiside tık diye açıyor ama ne kadar güvenilir bilemiyorum , en yavaşı tartışmasız S9+ , belkide daha güvenli oldugu için böyle.

    Netflix , bundan da bahsetmeden geçemeyeceğim cunku ben telefonda netflixi aktif olarak cok kullanırım , Lg G7 ve S9+ 4k kalitesinde , 6t 1080p de izletirken Meizu 16 ve Mi8 widevine L1 sertifikasının olmaması sebebiyle max 540p de video gösteriyor.

    Aklıma gelenler bunlar , istediğiniz her soruyu sorabilirsiniz , yorum yapmadan önce şunu unutmayın tüm cihazları kullandım , güncel olarak 6t ve Meizu 16 hala elimde.



  • bunlardan en iyisi op6t bence
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    O kullanım alışkanlıkları ve tercihlere göre değişir , neye göre 6t ?
  • Elinize emeğinize sağlık, çok faydalı bir paylaşım olmuş.
  • Hocam Asus Zenfone 5Z görüşlerinizi de bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmadım hocam, bilmediğim cihaz hakkında fikir belirtmem dogru olmaz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam şu an kullandığınız son cihaz nedir ? Ve bundan sonrası İçin düşündüğünüz cihaz nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EHABERDAR kullanıcısına yanıt
    6T kullanıyorum hocam su an için ilgimi çeken bir cihaz yok, bugun Nokia 9 etkinliği olacak kamerası ywterğcke güzel olursa belki ilerde onu düşünebilirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.