Şimdi Ara

Huawei'nin kurucusu: 'ABD'nin bizi ezmesine imkan yok'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Çinli telekominkasyon şirketi Huawei, son dönemlerde şirkete yönelik ajanlık faaliyetleri yürrüttüğü iddiasıyla sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Özellikle ABD ve müttefik ülkeleri, Huawei'yi iletişim altyapılarından uzak tutmak için adımlar atıyor ve başka ülkeleri de kendilerine uymaya çağırıyorlar. Ancak şirketin kurucusu Ren Zhengfei, bu olanlar karşısında oldukça rahat.

     


    Yatırımlarını İngiltere'ye taşıyabilir


    Şirket için oldukça büyük bir iş kaybına neden olacak bu olaylarla ilgili BBC'ye açıklamalarda bulunan Ren Zhengfe: "ABD'nin bizi ezmesi mümkün değil. Dünya bizi terk edemez çünkü biz daha ileriyiz. Daha fazla ülkeyi bizi geçici olarak kullanmamaya ikna etseler bile, her zaman işleri biraz aşağılara çekebiliriz." ifadelerini kullandı. Ren ayrıca bu yaptırımların, Huawei üzerinde önemli bir etkisinin olacağını da kabul ediyor.


    ABD hükümeti şu anda Çin ile bir ticaret savaşında. ABD'nin Huawei'yi Çin'le olan bu ticaret savaşında bir piyon olarak kullanıp kullanmadığı ise şimdilik açık değil. Ancak istihbarat kurumlarına göre, Huawei gibi Çinli şirketlerin, Çin hükümeti adına casusluk yapma olasılıkların oldukça yüksek olduğu ve güvenlik tehdidi oluşturdukları yönünde. Tüm bunlara ek olarak Huawei'nin yatırımlarını ABD'den İngiltere'ye kaydırma planlarının da olduğu gelen haberler arasında.

      







  • Genelde ekonomi ve teknoloji sektörüyle ilgisi zayıf olan arkadaşların çok yanıldığı bir nokta var arkadaşlar.

    ABD dünyanın rezerv parasının sahibidir bu yolla uluslararası bir çok alışverişi kontrol altında tutar dolayısıyla Çin ve benzeri ülkelerde bu anlamda ABD'ye sonuna kadar bağlıdır.

    Ekonomik savaşta sizi tek kalemde bütün sistem dışına atacak araçlar da maalesef bu ülkenin elindedir. Ama bu tartışmamızın konusu değil. Bütün bunlarla beraber bu ekonomik savaş konusunda zannettiğiniz gibi ABD kötü etkilenmiyor tüm rakamlar ABDnin lehine hatta ABD kendi eliyle faiz ve enflasyonunu (kısmen) arttırmaya çalışıyor ekonomi çok ısınmasın diye. En düşük işsizlik oranlarını yaşıyorlar son 25 yıldır.

    Cin ise batının fason üretim çiftliği yeni yeni markalar oluşturmaya başladılar. Ama burada gözünüzden kaçan çok önemli bir nokta var!. Çin hiç bir patente, uluslararası hukuka saygı göstermeden sizin argesini yaptığınız malları kopyalıyor. Aynısını adını değiştirip daha ucuza satıyor. İşçiye para vermiyor, tasarıma, argeye vermiyor ve çevre diye kaygısı yok. Dolayısıyla dünyadaki bütün sistemi bozuyor.

    Banane Appledan, Hp'den vs diyebilirsiniz. Ama Türkiye'de teknoloji üreten çok az firma var ve çin bunların ürünlerini de kopyalıyor. (Örnek: Edelkrone markası dünyada yarı profesyonel alanlarda yaptığı kamera vs ekipmanlarıyla tanınıyor. Tasarımları mükemmel ama bu adamların zar zor Ankara batıkent sanayide ürettiği ürünleri çinlile kopyaladı ve yarı fiyatına satışa çıkardı. Bu arkadaşları youtube kanalları vs var izlemenize tavsiye ederim)

    90'larda tekstil ve montaj sanayimizi dolaylı yoldan da olsa bitirdiler...

    Bazı ekonomistlerin dediği gibi Çin yanaşılacak bir güç değildir ezer geçer hiç bir kuralları yoktur.
    Huwaei cihazlardan uzak durmak lazım Huwaei sadece pislik bir firma değil. Aynı zamanda çinli bir firma ayrıca Çinliler, Türklerin doğal düşmanıdır zamanında Çin seddini yapan adamlar bunu kolay unutmazlar emin olun. Bugün Uygur Türklerinin zulmünün sebebide bir anlamda tarihte çinlilere yaşattığımız tramvalardır.
  • Isteselr simdi seni öldururler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhrUca

    Isteselr simdi seni öldururler
    Seni de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brutus.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ajanlık vardır yoktur bir şey diyemem de, bence Huawei'nin büyümesi göze battı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hunları da böyle ayak oyunlarıyla yıktı bunlar : )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birader Mate 20 pro aldı. Bende merak edip kurcaladım. Bir kaç oyunda kurup denedim. Ben iphone 8 plus kullanıyorum. Mate 20 pronun oyun performansı rezil. Fakat suç Huawei'de değil, Androidde. Android (bugünkü donanıma göre konuşuyorum) ne yaparsa yapsın oyun performansı yerlerde sürünüyor. Birader telefonu iş amaçlı kullandığı için her hangi bir sorun yaşamayacak fakat oyun oynayan birinin kesinlikle almaması gereken bir telefon. Daha doğrusu Android 5 para etmez. Huawei kendi sistemini oluşturmalı. tutar mı? O da tartışılır.

  • mhrUca M kullanıcısına yanıt
    Huawei'nin oğlu da seni öldürür :D

  • ABD’nin hasmane tavrı ile dünyaya gözdağı vermesi tam
    komedi Amerika aldığından misli misli satan bir ülke
    konumunda iken külhanbeyi tavrı abd ekonomisine kısa
    vadede olmaz ise uzun vadede çok zarar vereceğini
    görmek için ekonomist olmaya gerek yoktur

  • https://www.youtube.com/watch?v=Cr8kPv1AUQY&t=1m01s

    Seni seçtim, akıllı adamsın sen samuray. Güçlerimizi birleştirirsek başarabiliriz.

  • Huwaei cihazlardan uzak durmak lazım Huwaei sadece pislik bir firma değil. Aynı zamanda çinli bir firma ayrıca Çinliler, Türklerin doğal düşmanıdır zamanında Çin seddini yapan adamlar bunu kolay unutmazlar emin olun. Bugün Uygur Türklerinin zulmünün sebebide bir anlamda tarihte çinlilere yaşattığımız tramvalardır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • huawei amerikan şirketlerinden apple'ın mobilde,cisco'nun da networkde doğrudan rakibi. ayrıca qualcomm'a ve broadcom'a cpu piyasasında rakip.

  • Huawei>ABD diyebilir miyiz o zaman?
  • WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt
    suç huaweide çünkü kendi işlemcileri benchmarklarda turboya geçerken(bildiğin şişirilmiş balon gibi) oyunlarda pilin tüketimi artmasın ve telefon ısınmasın diye yüksek fps vermiyor

    qualcomm sd845 kullanmadan androide suç atmaya gerek yok ha baktın oda seni tatmin etmedi o zaman konuş bence...

    pocophone f1 2500lira oyun için alınacaksa...
  • WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt
    Birde açıp kamerasına baksaydın da elindeki çöpü direk satsaydın.
  • mhrUca M kullanıcısına yanıt
    ne öldürüyorsun çin tavuğu mu :)

  • WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt
    Dedi Apple Fanı :)

  • Diğer şirketlerin bir farkı var mı ? Bu konuları çok yanlış anlamışsın. Bir telefon şirketi ile çin seddinin bir bağlantısı yoktur, korkma.

  • Adam düz profilden Jackie Chan a benzemiyor mu?

  • çin+hindistan 3 milyara yakın. üretim desen zaten çin'de yapılıyor. iphone üretimi de çinde yapılıyor. yani huawei'nin abd'ye ihtiyacı yok ama abd'nin çin'e ihtiyacı var. abd hala süper güç ve yakın zamanda abd'yi geçecek bir ülke yok. Ancak abd ipleri kaybediyor. yani öyle her istediğine kafa tutamaz.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.