Şimdi Ara

Home theater ile pc bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar pc için hiç bir şekilde z906 üzerinde set olmadığı, 7.1 olarak hiç ise hiç bir şey olmaması neden ile 7.1 home theater alarak pc'ye bağlamak istiyorum.

    Ancak bu aletlerde pc'nin onboard ses kartına girecek şekilde bir analog çıkış yok. Peki pc'den aldığım 7.1 sesi nasıl home theater'a bağlayabilirim acaba? hdmi veya başka bir giriş ile olur mu?

    Bu işlerin cahiliyim kusuruma bakmayın.

    anakartın giriş çıkışları:

    Home theater ile pc bağlantısı







  • Ne tarz bir ev sinema sistemi almayı düşünüyorsunuz? Alttaki linkteki gibi bir AVR mi yoksa Samsung ve LG gibi markaların standart ev sinema sistemlerinden mi?

    https://www.amazon.de/Denon-AVRX1400H-AV-Receiver-Kompatibilität-HDMI-Eingänge-Schwarz/dp/B07178VYSF/ref=pd_gwm_cartx_1?pf_rd_s=grid-2&pf_rd_t=Gateway&pf_rd_i=mobile&pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pd_rd_wg=FxCVs&pd_rd_r=PMQJ78EJTN4JT4816WV1&pd_rd_w=lKcxG&pf_rd_r=8FMJQDAW1D4PGGED6X0Y&pf_rd_p=4051c104-8570-4602-9653-a5c66a14b1b8&pd_rd_i=B07178VYSF

    Eğer Avr alırsanız ekran kartınızın hdmi çıkışından bir hdmi kablo ile avr’ye bağlantı yapacaksınız. Anakartınız üzerindeki Analog çıkışlarla işiniz olmayacak.

    Samsung - LG alırsanız da anakartınızın optik çıkışından optik kablo ile ses sistemine bağlantı yapacaksınız




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    samsung lg bakıyorum daha çok ancak bu durumda anakartın optik çıkışı neresi oluyor? S/pdif mi? orası sadece stereo ses taşıyabiliyor diye biliyorum sanki?
  • Sistemi tam olarak nasıl kurmak istediğiniz ile ilgili bir belirsizlik var.
    Öncelikle optik bağlantı ile 7.1 yani DTS-X, Dolby ATMOS, DTS HD Master 7.1 ve Dolby True HD kodeklerini aktaramazsınız. Bunlar sadece HDMI bağlantı ile aktarılabilen formatlardır. Samsung ve LG'nin ev sineması çözümleri her ne kadar bu formatları desteklese de 5.1 hoperlör kurulumuna sahip cihazlar. Bu da demek oluyor ki aslında alacağınız ses Z906'dan pek de öteye geçemeyecektir.

    Bu durumda karar verilmesi gereken tek konu sesin nerede çözdürüleceği olmakta.
    1. yol; sesi HDMI ile AVR'ye (Audio Video Receiver) aktarıp, dahili anfisinde güçlendirip hoperlörlere iletebilirsiniz. Buna örnek cihaz Yamaha RX-V585 diyebiliriz.
    2. yol; sesi PC'deki ses kartına çözdürüp analog bağlantı ile power anfiye gönderip orada güçlendirip hoperlörlere iletmektir. Buna örnek cihaz Yamaha MX-A5200 diyebiliriz.

    Bu birazda bütçe ile ilgili bir konu. Ses kaynağı olarak "sadece bilgisayar kullanacağım" diyorsanız ikinci yol daha mantıklı bir çözüm olacaktır. Çünkü yarın hangi ses kodeklerinin çıkacağını bilemiyoruz ve alacağınız AVR bunu çözemeyecektir. Ancak bilgisayar her türkü onu çözecektir. Tabii burada Yamaha MX-A5200 yerine daha uygun fiyatlı power anfilerde düşünülebilir.




  • aeronics kullanıcısına yanıt
    dostum çok ayrıntılı cevap olmuş teşekkür ederim. Ancak bunlar fazla pro aletler benim için. Hayalimde 7.1 ses'i direk pc'den alarak ses sistemine iletmekti. Ancak bunu yapan bir sistem yok. 15-20 yıllık gigaworks s750 filan haricinde. Onuda temiz bulmak artık imkansız alsam bile dinamit gibi her an patlayabilir.

    Diğer çözümler ise fazla profesyonel. z906 gibi direk girişleri olan 7.1 sistem yok. Amacım genel olarak oyunlarda sesin etrafımı sarması vs. idi. Galiba mecbur olarak z906 ile 5.1 devam etmek zorunda kalacağım.

    Tekrardan teşekkür ederim
  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt
    Verdiğim cihazlar profesyonel cihazlar çünkü direkt aklıma ilk gelenleri yazdım :)
    Elinizden elektronik işleri geliyorsa aslında öyle çok da çetrefilli birşey değil.
    Logitech Z5500 dediğimiz cihaz TDA7294 entegresiyle kurulmuş bir cihaz. Aliexpressten hazır modülleri alıp 7.1 power anfi yapmak zor bir iş değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.