Şimdi Ara

Son 3 Gündür Yaşanan Netflix Türkiye Yavaşlık Sorununa Netflix'den Cevap Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Netflix live chat üzerinden son 3 gündür yaşanan ciddi yavaşlık sorunu hakkında yetkililerle konuşmam sonrasında bölgenizde böyle bir sorun olduğunu ve ilgili birimlerinin incelediğini. Fakat sorunun ne zaman çözüleceğine dair süre veremediklerini ilettiler.

    Ekşi'de de açılan sorun, son 3 gündür Dizi ve Filmlerde geç yükleme ve kalite olarak SD'de kalmasıydı.

    Son 3 Gündür Yaşanan Netflix Türkiye Yavaşlık Sorununa Netflix'den Cevap Var







  • İlginç bir şekilde Benim xbox one da izlediğim de bazı filmler 480p yi geçmiyor bazıları direk 1080p açılıyor. Özellikle takip ediyorum. Sunucu sıkıntısı tarzı bir şey var heralde.
  • Dün netflixte organize işler sazan sarmalını izliyim dedim arkadaş film tamam güzel ama 50 mbit hızda bu kadar kötü görüntü mü olur diyor insana. Netflix bu film için hangi lokasyonu kullanmış acaba başka filmlerde ultrhd (4k) görüntüsünü cam gibi izleyebiliyorsunuz. Dün filmi izleken grüntünün kötü olmasının olası nedenlerini sıralıyım.
    1) Türk telekom Netflixe bandwidth throttling uygulaması yapmış olabilir.
    2) Netflix Bu film için bir çok kişinin aynı anda bağlanacağını hesap edemeyip sunucuları yetersiz geldi(pek inandırıcı gelmiyor)
    3) Akşam saatlerinde film izlemenin işkencesi yönünden netin zayıf olması teorisi( Hız yerel lokasyonda 50 mbps yi rahat görüyor)
    4) Fast.com sitesi testinde hız 25-26 mbps olarak gözüküyor.(netflixin genelde tutarlı olduğunu düşündüğü site) Bu değere rağmen görüntü kötü.
    5) Film HD kategorsinde idi ancak Görüntü 480P dolayında olmasını yukarıdaki bir takım neden veya nedenlere bağlıyorum. Film güzel ama görüntü berbat.




  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    sorun birinci şıkta yazdığınız şey kesinlikle

    bariz yavaşlatma yapılıyor netflixe türkiyede de artık yoğun kullanılmaya başlandığı için. Özellikle akşam saatlerinde
  • Şu siteden de görebiliriz ki netflix'e erişimde en yavaş türk telekom olmuş. Acil bir çalışma şart. Bir ton para ödüyor insanlar ama istedikleri şeyleri bile izleyemiyorlar kısıtlamalardan dolayı.
    https://ispspeedindex.netflix.com/country/turkey/
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    1. teori basta ilk akla gelen bir secenek fakat son 3 gundur yasanan yavaslik sorunu genel olarak yasanan sorundan farkli bir durumda.

    TT tarafi isterse netflix'e erisimleri kapatsin. Superonline ve Vodafone erisime devam eder. Neden diye sorarsaniz uzun bir suredir Vodafone ve Superonline kendine ait yurtdisi cikis uplinkleri bulunmakta.

    Bu nedenle bu son 3 gundur yasanan sorunun netflix tarafindan kaynaklandigini dusunmekteyiz. Organize Isler filmi yayinlandiktan sonra cevrenizden de gorebileceginiz uzere asiri bir merak var. Netflix olmayan kisiler bile netflix hesabi kovaliyor :). Bu da Turkiye'den Netflix'e dogru trafigin trendinden daha fazla yukari cikmasi demek. Boyle oluncada Turkiye icin ayrilan netflix sunucu bandwith veya hardware kapasitesinde asiri yuklenme ve akabinden paket kayiplari veya saturasyon yasanmaktadir.

    Keske Netflix ile olan konusmanin hepsini paylasabilsem sizinle. Ilk muhattap oldugum netflix teknik destek arkadas israrla bizim tarafta sorun yok oldugunu iletti. Bende israrla bu haftasonu ve gecen haftasonu trafiklerinizi karsilastirirsaniz ne demek istedigimi anlayacagini soyledim ama sonuc alamadim. En sonunda ariza kaydi acmasini ve bir ust network ekiplerinin incelemesini talep ettim. Kisa bir sessizligin ardindan chat'e supervisor baglandi ve Turkiye icin sorun yasandigini resimde de gorebileceginiz uzere itiraf etti. Kisa surede bu sorunu cozeceklerine inaniyorum.

    Saygilarimla




  • Son olarak kendi ISP sirketimle yani NetSpeed ile gorusmemde soyle bir yanit aldim

    Abonelerimizden Netflix sikayetleri gelmekte ve Turkiye geneli olarak bir sorun oldugunu biliyoruz. NetSpeed ve diger ISP sirketleri Netflix ile karsilikli calisarak bu sorunu yakin zamanda cozeceklerini iletti.
  • iyi bari en azından muhataplar yanıt veriyorlar.
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt
    türk firması olsa sallamaz emin ol
  • Netflix in ülkemize sunucu koyması lazım. Başka türlü çözülmez bu problemler.
  • Doğru haber. Çözünürlükler filmlere göre yâda filmlerin upload edildiği netflix servetine göre değişiyor. Karabela filmini açtığımda 5.5 mbps 1080p acilirken yol arkadaşım filminde 2.10 mbpste takılıyor.
  • Ben de 100mbit eski filmler sanki 480p gibi edge veya netflix win 10 uygulaması yine de fayda etmedi en son 40 liralık şeye geçtim yine aynı. Film indir diyorum 1.3 GB indiriyor uygulamada normal mi hdsi kaç gb olmalı az geldi bana
  • Geçen pazar sazan sarmalını izlemek için netflix açtığımda aşırı yavaş ve çamurdan daha kötü görüntü vardı. Hem modemin hem tv nin elektriğini kestim ve biraz sonra yeniden açtım. Filmi hiçbir takılma olmadan fullhd kalitesinde cam gibi izledim. Denk mi geldi bilmem ama benim için çözüm oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.