Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.911
Cevap
49
Favori
211.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Batarya kapasitesini beğenmedim. Xiaomi hayali başka bahara kaldı. Huawei bakıyım kendime.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • barakus B kullanıcısına yanıt
    Kapasiteyi ne yapacaksınız, ben de bunu anlamıyorum, kullanım süresi önemli o da daha ortaya çıkmadı, satın alma kararı için onu görmek lazım önce... :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Batarya kapasitesi küçük olduğunda bir yazılım güncellemesi ile batarya berbat hale çok kolay geliyor. Kapasite büyük olduğunda bu durum yazılım kaynaklı eskitmeleri ya da güncelleme ile gelen yazılımsal hataların etkisini en az seviyeye getiriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Ben incelemeyi okudum hocam. Ufak bir özet ben geçeyim;

    Tasarım güzel denmiş, AMOLED ekran bildiğimiz gibi gayet beğenilmiş renk isabetliliği falan olarak
    Karanlık mod diye bir özellik gelmiş, batarya tüketimini çok azaltıyormuş çünkü AMOLED ekranlarda siyah pikseller enerji harcamıyor. Ayrıca sürekli açık ekran(AOD) artık özelleştirilebiliyormuş vs. SD 855 cihazın ekranı kapalıyken SD845'e göre oldukça daha verimliymiş. Aslında işlem sırasında işlemcinin kullandığı pil çok değişmemiş. Azalan pil kapasitesine rağmen şarj ömrünün artmasının sebebi buymuş. Antutu'da toplam puanda bugüne kadar ölçülen en yüksek puanlı telefon olmuş. Kutudan normal 18W QC 3.0 şarj aleti çıkıyormuş. Dilerseniz 20 USD ekleyerek telefonu alırken 27W kablolu şarj aleti ve 20W kablosuz şarj aletinden oluşan kiti alabiliyormuşsunuz. Yalnız bu olay sadece telefonu alırken mümkünmüş. Telefon dışında satılmıyormuş bu şarj cihazları. Kablosuz şarj cihazının 20W olmadığı fikrine varmışlar. 18W'lık kablolu şarj yarım saatte %45 şarj ederken kablosuz şarj yarım saatte %30 kadar şarj edebilmiş. Kamerada zaten DXOmark'tan 107 puan almış portre modu olsun vs. olsun oldukça beğenilmiş.




  • mehmet 1905 M kullanıcısına yanıt
    Xiaomi telefonlara eskisi kadar kolay imei tamiri yapılamıyor. imei tamiri olmazsa o fiyata gelse de birlikte kayıtla çok maliyetli olur. note 7 1500 TL den satışta tamir olmadığı için kimse almıyor. Daha mi 8 e tamir yapılamıyor millet dört gözle tamir yapılsın diye bekliyor.
  • ★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • baranselona kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Benim söyleyeceklerimi söylemişsiniz. Android ekosisteminde batarya kapasitesi herşeydir. Bunu galaxy 8 plusta yaşadım. İşlemci az güç harcıyo diye bataryayı düşük tuttular. Aldım 3,5 saati geçmiyodu aldığım ekran süresi. Vodafonun da katkısı çok bu konuda. Şarjı sömürüyor. Redmi note 4 kullandım. 8 saat ekran süresi Çok memnundum. Ama son güncellemeler ile birlikte kullanım sürem düştü. İşlemcinin az güç harcamasından ziyade yazılım ile desteklemeleri lazım. Şu an ikinci el almış olduğum 7 plus kullanıyorum. 5saat ekran süresi alıyorum. Ve pil ömrü %82 de. Ben iphone ile bu değerleri alıyosam android ile neden alamayım. Firmaların yazılıma çok önem vermesi lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Hocam üstteki arkadaşa da yazdım. Sadece işlemci ile bitmiyor. Geliştirdikleri yazılım ile işlemcinin uyumu söz konusu. Bilmiyorum durum nasıl olacak kullanıcılar ne kadar kullanım süresi alacak. Ama böyle bir batarya ile cihazın iyi bir kullanım süresi vereceğinden endişeliyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • omeric kullanıcısına yanıt
    Mi 8 SE SD 710 ile geliyor ve IMEI değiştirilebiliyor. SD 712 de çok farklı olmasa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3300 batarya ile 173 gr ise 4000 mah koysalar 210 gram olurdu sanırım Huawei de durum böyle genelde. Yalnız huawei güncelleme vermiyor arkadaşlar onu söyliyim. One plus batarya konusunda daha iyi Xiaomi kullanmadığım için bilmiyorum ama ukt testlerini görmek lazım.

    Bataryanın düşük olması önemli değil önemli olan aslında kullanım şekli ve yazılım performansı ve güncellemelerin nasıl olacağı keza güncellemeler kötü olursa performans düşer.
  • DxOmark’tan toplamda 107 pıan almış sanırım kamerası Huawei p20 pro ve mate20 pronun ardından 3. Sıraya yerleşmiş
    ★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ICromwelleI

    3300 batarya ile 173 gr ise 4000 mah koysalar 210 gram olurdu sanırım Huawei de durum böyle genelde. Yalnız huawei güncelleme vermiyor arkadaşlar onu söyliyim. One plus batarya konusunda daha iyi Xiaomi kullanmadığım için bilmiyorum ama ukt testlerini görmek lazım.

    Bataryanın düşük olması önemli değil önemli olan aslında kullanım şekli ve yazılım performansı ve güncellemelerin nasıl olacağı keza güncellemeler kötü olursa performans düşer.
    Ne demek güncelleme vermiyor. 3 ay önce mate 20 lite aldım 4 kez güncelleme geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barakus

    Batarya kapasitesini beğenmedim. Xiaomi hayali başka bahara kaldı. Huawei bakıyım kendime.
    Bende mate 10 vardı 4000 mah günü zor çıkartıyordum, mi8’e geçtim. Şimdi %30 ile gün bitiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -YağmurAdam- - kullanıcısına yanıt
    Evet bahsettiğim konu buydu. İşlemci ve yazılım uyumlu çalışırsa düşük kapasiteli bataryalar iş çıkarır. Dediğim gibi note 4 güncelleme sonrası şarj sorunu vardı ben de. sizde de inşallah bi sorun olmaz hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatı abartılmazsa yeni telefonum belli oldu :)
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Evet araştırdım bende şuan ki yazılan çizilen verilere göre gene böyle bir seçenek bulunmuyor.Benim telefon tercihimi etkileyen bir etmen bence bu sefer olmalıydı.
  • takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






  • usmcsas kullanıcısına yanıt
    şuanki duruma göre abartmamaları olası değil, ancak aylar sonra normal fiyatına geliyor
  • mi9 icin yaziyorum:

    valla ben cok begendim, pile laf edenleri de anlamiyorum, adam buyuk pil koysa `takoz` diyecekler. Adam 27W sarj koymus al kullan zirt diye doldurur oh ne guzel :) bu arada unboxing videolarinda 27W sarj cikiyor.

    Pil de ufak degil yeni islemci 7 nm, ekran amoled, sarj hizli. bence yeterli olacaktir.


    Tek korktugum konu da fiyati. Essegin kulagina suyu kacirmazlar insallah.. VEya bir yurtdisina ciktigimda ali exp ile gittigim yere gondertip ayarlayacagim artik..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.