Şimdi Ara

Pizza Yaptım Nasıl Olmuş [SS’li] [Tarif Eklendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
52
Favori
11.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2019 Eylül Edit : Tekrardan yeni yaptığım Pizzayı paylaşıyorum,ne kadar kişiyi evde yemek yapmaya teşvik edersek o kadar iyi

    Pizza Yaptım Nasıl Olmuş [SS’li] [Tarif Eklendi]

    İstek olursa tarifi de veririm,1 saatte hazır

    Pizza Yaptım Nasıl Olmuş [SS’li] [Tarif Eklendi]
    Pizza Yaptım Nasıl Olmuş [SS’li] [Tarif Eklendi]

    Edit : İstek üzerine tarifi paylaşıyorum

    Hamur : 1 su bardağı oda sıcaklığında su içine 1 tatlı kaşığı instant toz maya ekleyip,karıştırın.Yoğurma kabına 2 su bardağı un,tepeleme 1 çay kaşığı şeker,zevkinize göre tuz ekleyin (ben 1 çay kaşığı kadar ekliyorum).Daha sonra hazırladığımız su-maya karışımını da yoğurma kabına ekleyip 5-6 dakika kadar her şey iyice karışına dek yoğuruyoruz.Yoğurma işlemini hamurunuz pürüzsüz kıvam alınca bırakın.Hamuru kapaklı bir kaba koyup,elinizle üstüne hafifçe zeytinyağı sürün ve kapağını havasını alarak kapatın.Kabınızı kapalı bir fırının üst rafına koyun,fırının altına da 1 kase kadar kaynar su koyarak fırını kapatıp 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.Her şeyi eksiksiz yaptıysanız bu süreç sonunda hamurunuz 2 katı kadar hacim kazanacaktır.

    Sos : 2 tatlı kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı zeytinyağı,1 tepeleme çay kaşığı tuz ve şeker,tercihinize göre karabiber,kekik ve kurutulmuş fesleğen ekleyerek karıştırın.Daha sonra sosun kıvamını açmak için yavaş yavaş su ekleyerek karıştırmaya devam edin.Aradığımız kıvam ne çok sıvı ne çok katı,1 çay bardağı suyun 1 parmak azı yetiyor genelde.

    Pişirme : Mayalandırdıgınız hamuru hafif unladığınız zeminde arzunuza göre merdane veya elinizle açın.İstediğiniz boy ve inceliği tutturunca fırın tepsisine yağlı kağıt koyarak hamurunuzu yerleştirin.Yemek kaşığının arkasını kullanarak sosunuzu iyice hamur üstüne yedirin,ardından bir çatalın ucuyla hamurun bazı noktalarına basarak hamurdaki kabarcıklaşma durumunu önlüyoruz.220C fırında alt üst,en üst rafın bir altına koyun ve 7-8 dakika pişirin.Kenarları hafif renk alınca hamuru çıkartın,üzerini dilimlenmiş kaşar ile kaplayıp,isteğe göre kekik-fesleğen serpip tekrar fırına atarak bi 5-6 dakika daha pişirin.Kaşar eriyip renk aldığında pizza hazır demektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.R.I.M.S.O.N888 -- 19 Eylül 2019; 0:1:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Evet hocam dilim kaşar kullandım.Hamuru mayalandırıp açtıktan sonra önce sosunu gezdirip bi 8-10 dakika pişiriyorum,daha sonra fırından çıkartıp kaşarları ekleyip eriyene kadar pişiriyorum (6-7 dakika)



    Dikkat etmeniz gereken nokta şu,genelde dilim peynirler tost peyniri diye satılır.Bunlar eritme peynir olduğu için 2 dakikada erir,slime gibi bi kıvam alırlar.Mutlaka aldığınız peynirin üzerinde ‘dilimlenmiş kaşar’ yazsın.
    Buraya özellikle not düşüyorum tost peyniri diye satılan ürünü almayın. Bu peynirler kaşar peyniri ibaresini alamadıkları için tost peyniri adını alıyorlar. Çünkü oldukça kalitesizler. Kaşar peyniri adını alabilmeleri için belli standartlarda olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Tost peynirine peynir demek bile yasak olmalı aslında
  • Güzel gözüküyor afiyet olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarifi istemiyorum hcm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana pizza yapmayı öğretme, bana pizza yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır gibi görünüyor. O hamuru nasıl yaptın ya.
  • r.H kullanıcısına yanıt
    Sanki tam tersiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

    Hazır gibi görünüyor. O hamuru nasıl yaptın ya.
    1 su bardağı oda sıcaklığında su,2 su bardağı un,1 tk instant maya,tuz şeker ekleyip 5-10 dakika yoğuruyorum,daha sonra 45 dk mayalandırıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G.R.I.M.S.O.N888

    Sanki tam tersiydi
    Bizde böyle, işine gelirse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r.H kullanıcısına yanıt
    Bi seferlik güzellik yaparız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: G.R.I.M.S.O.N888

    1 su bardağı oda sıcaklığında su,2 su bardağı un,1 tk instant maya,tuz şeker ekleyip 5-10 dakika yoğuruyorum,daha sonra 45 dk mayalandırıyorum

    Alıntıları Göster
    Başarılı hocam detaylarına girerseniz denemek isterim.Belirli bir tuz şeker oranınız var mı,ocakta kaç dakika pişiyor.Şekli kenarları güzel.Peynir olarak normal kaşar peyniri mi kullandınız yoksa farklı peynirler var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asus gl702

    Bu mesaj silindi.
    Evet hocam dilim kaşar kullandım.Hamuru mayalandırıp açtıktan sonra önce sosunu gezdirip bi 8-10 dakika pişiriyorum,daha sonra fırından çıkartıp kaşarları ekleyip eriyene kadar pişiriyorum (6-7 dakika)

    Pizza Yaptım Nasıl Olmuş [SS’li] [Tarif Eklendi]

    Dikkat etmeniz gereken nokta şu,genelde dilim peynirler tost peyniri diye satılır.Bunlar eritme peynir olduğu için 2 dakikada erir,slime gibi bi kıvam alırlar.Mutlaka aldığınız peynirin üzerinde ‘dilimlenmiş kaşar’ yazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cross Marian kullanıcısına yanıt
    Müsait olduğumda tüm tarifi ilk mesaja editleyeceğim hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel gözüküyor elinize sağlık, bu tarifi deneyeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel eline sağlık tarif için rez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bi ıııı special menünüzden alim,evet içecekler kola...
    Beyler gelin şu çekyata gecek
    Söylemeyi unutum yanında acı sosda koyun...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • G.R.I.M.S.O.N888 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki hamuru ilk pişirirken fırının altı ve üstü de açık mı oluyor ? Pizzayı fırının hangi bölmesine koyuyorsunuz altına mı ortasına mı üstüne mi veya alt orta falan mı ?
  • tarif or feyk
  • Resmen Domino's

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu pizzayı salçalı ekmek dominosla kıyaslamak düpedüz hakarettir harikulade bir sanat eseri gerçekten ev ortamında yapılmışsa dendiği gibi pizza şirketlerine taş çıkartır franchising düşünüyormusunuz? İtalyanlar nasıl derdi aha buldum perfecto mamma mia

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.