Şimdi Ara

Notebook teknik servis şikayeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ASUS marka notebook'um bozuldu ve teknik servise gitti. Servise gitmeden önce sitede bir form doldurmam istendi ve formdaki sorulardan biri şu şekildeydi;

    Değerli ASUS Müşterisi,

    Onarım sırasında cihazınızda yer alan tüm veri ve programlar silinebilir. Verilerinizi kaybetmemek için yetkili servise göndermeden önce cihazınızdaki verileri yedekleyiniz. Onarım sırasında sabit diskin (HDD) yenilenmesi durumunda cihazınızdan çıkan HDD ASUS Yetkili Servisi'ne ait olacaktır. ASUS, veri kurtarma hizmet sağlamaz; Bu hizmeti 3. taraf firmalardan almak için eski HDD'yi ücret karşılığında temin edebilirsiniz. Böyle bir durumda size HDD için ücret bildirilmesini ister misiniz?

    sorusuna "Evet, HDD değişmesi durumunda bana ücreti bildirilsin." şeçeneğini işaretledim.

    Formda ayrıca "Müşteri Şikayeti ve Bildirilen Arıza Açıklaması" kısmına şikayetimi yazdım. Bilgisayarımın açılmadığını ve nedenini anlamadığımı söyledim.

    Şimdi bilgisayarım geldi, anakart problemi sebebiyle arızalanmış. Sorunu çözmüşler fakat üstüne bir de format atmışlar. Bütün bilgilerim silinmiş durumda (bir kısmı cloud'daydı geri alabiliyorum ama önemi yok bence). Bilgisayarımı açamadığım için de yedekleyememiştim.

    Yukarıdaki soru ve işaretlediğim cevaptan direkt "format atılmasın" anlamı çıkmıyor fakat eski HDD'deki bilgilerin önemli olduğu çıkıyor diye düşünüyorum. ASUS ile yaptığım görüşme sonrası bana format atılmaması gerektiğini "Müşteri Şikayeti ve Bildirilen Arıza Açıklaması" kısmında not etmem gerektiği, aksi halde "bilgi gizliliği" sebebiyle formatsız işlem yapılamayacağı belirtildi.

    Ortada birden fazla pürüz olduğunu farkındayım, ben net bir şekilde format atılmamasını belirtmedim. Fakat formda da bu bilgi bana net bir şekilde sorulmadı, ayrıca format öncesi telefonla uyarılmadım. Mesela forma faturamı yüklediğim halde, üstüne garanti olsun diye kutusuna fotokopisini koyduğum halde bana tamir sırasında telefonla ulaşılıp faturamı yollamam gerektiği söylendi, yani işin aslı forma düzgün bir şekilde baktıklarına dahi inanmıyorum. Artı gerektiğinde telefonla ulaşılabileceği halde bana format hakkında ulaşılmamasını anlamıyorum.

    ASUS sorunumu çözmeyince bu süreci burada kesmemeyi düşündüm, tavsiyelerinize açığım. Okuduysanız çok teşekkür ederim.







  • O uyarı format uyarısı zaten bu nedenle yapacak bir şey yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    Ama ben zaten HDD'i istiyorum, değişim durumunda bana bildirin dedim. Ona rağmen formatlandı.
  • "Onarım sırasında cihazınızda yer alan tüm veri ve programlar silinebilir. Verilerinizi kaybetmemek için yetkili servise göndermeden önce cihazınızdaki verileri yedekleyiniz. Onarım sırasında sabit diskin (HDD) yenilenmesi durumunda cihazınızdan çıkan HDD ASUS Yetkili Servisi'ne ait olacaktır. ASUS, veri kurtarma hizmet sağlamaz; Bu hizmeti 3. taraf firmalardan almak için eski HDD'yi ücret karşılığında temin edebilirsiniz. Böyle bir durumda size HDD için ücret bildirilmesini ister misiniz? "

    Buradan çıkan anlam bozuk olan HDD'den veri kurtarma işlemi yapılacaksa o HDD'yi size vermek için ücret isteneceği yönünde. Hasarlı olması durumunda HDD'nin değişmesi/yenilenmesiyle alakalı bir ücretten bahsedilmemiş. Zaten ürün garanti kapsamındaysa arızalı parça tamiri ve ya değişimi için ücret talep edilemez. Sorun anakarttaysa formata gerek yoktu bu konuda teknik servisin işini düzgün yapmadığı ortada fakat size önceden bildirim yapılmış.

    Aynı HDD sadece formatlanıp Windows kurulumu yapılıp size geri gönderildiyse Stellar Data Recovery ve ya benzeri veri kurtarma yazılımlarıyla silinmiş dosyaları kurtarmak mümkün olabilir. Format sonrası diske yazılan veri miktarı arttıkça silinmiş dosyaları kurtarma ihtimali düşer.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.