Şimdi Ara

Kitap, dergi ve gazetelerden KDV alınmayacak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ungalath kullanıcısına yanıt
    Geri dönüşümden önce kağıt üretimi için kenevire geçmeliyiz. Çünkü ağaçtan yapılan kağıt 3 defa geri dönüştürülebiliyor, kenevirden yapılan kağıt 8 defa geri dönüştürülebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark_prince60

    Geri dönüşümden önce kağıt üretimi için kenevire geçmeliyiz. Çünkü ağaçtan yapılan kağıt 3 defa geri dönüştürülebiliyor, kenevirden yapılan kağıt 8 defa geri dönüştürülebiliyor.
    bu daha iyi bir çözümmüş bilmiyordum
  • Kitap çok iyi, dergi eh işte, gazete ne alaka...

  • Değerli Okurlar, naçiz ve amatör bir yazar olarak, bu haberin doğruluğunu kendi üstümde sınayabildim. Cumartesi günü Profilo Kültür Merkezi’nde bir araya geldiğim Parola Yayınları’ndan dostlarım, kitapta KDV’nin kalkmadığını, sadece yayıncıya sıfırlandığını söyledi. Ama kitap satanlar hala KDV tahsil edecek.

    Dolayısıyla, maksat daha fazla kitap sattırmaksa, tam tersi hasıl oldu. Kimse kitap satmıyor, çünkü nasıl fatura keseceğini bilmiyor.





    Şimdi haberi okuyalım:



    Can Yayınları ne dedi?

    Kitap ve dergide KDV’nin sıfırlandığı bilgisinin doğru olmadığını, uygulamanın sadece yayıncıya KDV istisnası sağladığını belirten Can Yayınları’nın sahibi Can Öz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

    “Bomboş, hiçbir işe yaramayan bir uygulama bu. Uygulamaya göre, yayıncı elindeki kitabı KDV’siz fiyatla kitapçıya veriyor, ama kitapçı okura KDV ekleyerek satıyor. Sonuçta kitabın raf fiyatında bir değişiklik olmuyor. Yayıncıya KDV iadesi alana kadar bir minik finans avantajı sağlıyor. O kadar.

    Üstelik yayıncı kitabı KDV’siz sattığı, kitapçı ise üzerine tekrar KDV ekleyerek sattığı için dağıtım sistemi allak bullak olmuş durumda. Herkesin aklı karmakarışık. Okurun KDV’siz kitap alması ancak yayıncıdan direkt kitap alırsa mümkün. Öğrendiğimize göre buna da çare bulunmuş. Yakında gelecek bir uygulamada 100 TL altındaki satışlar yine KDV’li olacak. Dolayısıyla okura yansıyacak bir indirim imkânsız hale geliyor.



    ‘Tam bir kaos’



    Doğan Kitap’tan Cem Erciyes ise KDV’nin sadece yayıncılar için sıfırlanıp; dağıtımcı, kitapçı, kâğıtçı, matbaa gibi diğer adımlarda farklı KDV oranlarının geçerliliğini koruyor olmasının kaosla sonuçlandığını vurguladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Vergi indiriminin kitap fiyatlarına ve dolayısıyla ülkede kitap okuma oranına olumlu katkı yapacağı muhakkak. Bu nedenle zaten yayıncılar yıllardır kitapta KDV’nin kaldırılmasını talep ederdi. Nitekim geçen ay bu gerçekleşti. Ne var ki, sadece yayıncılar için KDV’nin sıfırlanması, dağıtımcı, kitapçı, kâğıtçı, matbaa gibi diğer adımlarda farklı KDV oranlarının geçerliliğini koruyor olması, tam bir kaosla neticelendi.



    Bugün itibarıyla yayıncıların çoğu ne yapacağını, ne olacağını bilmiyor. Köklü bir maliye geçmişi olan bir ülkede böyle bir karmaşaya nasıl sebebiyet verildiğini de anlamak zor. Mevcut haliyle bu uygulamanın kitap fiyatlarında belirgin bir indirimle neticelenmesi pek mümkün değil. Yani kitap okurunu çok da mutlu edecek bir durum ne yazık ki yok. Ancak hafta sonu Cumhurbaşkanı’nın çıkışı, işin gidişatını değiştirdi. Yayın dünyamız bu çıkışı, daha geniş bir KDV muafiyetinin geleceği, bu anlamda karışıklığın giderileceği yönünde yorumladı. Yorumlar doğruysa, yasa en kısa zamanda çıkar.
    http://www.paraanaliz.com/2019/guncel/kitapta-kdv-kalkmadi-30238/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpugur

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Hdp barajı aşsın diye her evden oy veren Ak Parti seçmeni mi yoksa Chp seçmeni mi?

    Ak Parti ne yaparak Hdp'yi meclise soktu öğrenebilir miyim sayın aydın?

    Ayrıca hakaretin cezasız kalmayacak bunu da bil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpugur

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Son 2 mesajında hem bana hemde tüm seçmenlere hakaret ettin. Boşuna kaçak dövüşme.
    Eğer ki sana bir yaptırım gelmez ise yönetimden bu foruma asla yazmam.
    Ayrıca verdiğin linklerden birini üstün körü okudum. Neymiş Erdoğan halkı küstürmüş onlarda hdp'ye oy vermiş böylece hdp meclise girmiş. İşte sizin olayınız bu. Chp'li vekiller bile ailecek oy verdik demesine rağmen meclise bunları siz soktunuz diyorsunuz ya pes!




  • İnsanlar geri dönüşüm konusunda daha duyarlı ve bilinçli hale gelmeliler. Dijital materyallerin kullanim alanlari arttırılabilir ve böylece gereksiz kağıt tüketimi azaltılabilir. Ancak her alanda tamamen dijital bir sisteme geçilmesi zor ve dijital okuryazarlığı alışmak zaman alır. Ayrıca Kalemde ve kağıtta dokunma duyumuzu kullandiğımız için somut bir deneyim yaşarız böylece zihnimiz o eylemi anlamli hale getirir ve onu içselleştirmemiz daha kolay olur fakat sanal bir ortamda yaşadığımız deneyim daha çok soyuttur. Kalem ile telefon ekranına yazı yazmak suya yazı yazmaya benzer.

  • Arkadaş vergi alacaklarya bahaneye bak. Gün gelir keser döner sap döner o vergiler onları çıkartanın bi yerlerine .......

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.