Şimdi Ara

Sahte MetaMask uygulaması kripto cüzdanlarınızı boşaltıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde kripto para sahiplerine yönelik olarak siber saldırganların yoğun bir çaba içerisinde olduğunu görüyoruz. Saldırganlar yine bilindik bir yöntem olan sahte uygulama yolu ile dolandırmaya çalışıyor.


     


    İlginç yöntem


     


    ESET tarafından tespit edilen uygulama popüler MetaMask platformunu taklit ediyor. Geliştirici olarak da MMask ismi verilmiş. Uygulama çalışma yöntemi ise kripto para sahiplerinin yaygın olan bir davranışını hedef alıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Raspberry Pi ilk satış mağazasını açtı

    Bilindiği üzere kripto para sahipleri cüzdan açarken veya para transferi yaparken cüzdan adreslerini bir yere kopyalama ihtiyacı hissediyor. Genelde de Android telefonunda kopyala yapıştır yapıyor. Uygulama da burada devreye giriyor.


     


    Uygulamanın temelinde clipper adında bir zararlı yazılım yer alıyor. Clipper bulaştığı cihazdaki kopyalama panosuna erişiyor ve burada yer alan cüzdan adreslerini kendi elinde bulunan adresleri ile değiştiriyor. Kullanıcı habersiz bir şekilde buradaki adresleri kullanarak transfer yaparsa para başka yere gidiyor.


     


    ESET yeni yöntemle ilgili Google’ı bilgilendirmiş ve uygulama Google Play mağazasından kaldırılmış. Bununla birlikte halen pek çok sahte MetaMask uygulaması olduğu tahmin ediliyor ve kullanıcılara şu tavsiyeler yapılıyor:


     


    -Kesinlikle bir web sitesi olmayan geliştiricilerin uygulamalarını yüklemeyin.


    -Harici uygulama yüklemeden uzak durun ve sadece Google Play mağazasına yönelin.


    -Telefonunuza bilinen bir güvenlik uygulaması kurun.


    -Kripto para transferi yaparken adresi iki kere kontrol etmeyi unutmayın.


     



  • youtube deki sistem açıklarını gösteren videolara tehlikenin ne boyutta olduğunu gösteriyor zaten ! bırak kriptosunu normal banka uygulamasına bile erişe biliyorlar gerisini siz düşünün !

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.