Şimdi Ara

8 hücreli NAND bellekler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde NAND bellek pazarında önemli sıçramaların yaşandığına şahit oluyoruz. Önce NAND bellek modülleri içerisindeki veri katmanlarının artışı bir yarış halini almıştı. Sonrasında 4 hücreli QLC NAND bellekler ile maliyetleri düşürme yarışı başlamıştı. Şimdi yeni bir hamle daha geliyor.


     


    QLC NAND bellek teknolojisinde öncü olan Micron bu kez 8 hücreli OLC NAND bellek teknolojisini duyurmaya hazırlanıyor. Yıl ortasına doğru tanıtılacak olan OLC NAND teknolojisinin şimdilik nihai adı belirlenmiş değil.


     


    OLC NAND nedir?


     


    NAND bellek pazarında ilk olarak  hücre başına 1 bit veri barındıran SLC ürünleri piyasaya çıkmıştı. Daha sonra hücre başına 2 bit veri barındıran MLC bellekler gördük. Sonrasında ise hücre başına 3 bit veri yazan TLC bellekler geliştirildi. Son olarak hücre başına 4 bit veri yazan QLC NAND belleklere şahit olmuştuk.


     


    Ayrıca Bkz.Telefonların radyasyon oranları açıklandı, Samsung en iyisi

    Micron bir kez daha sahneye çıktı ve bu kez hücre başı veri boyutunu 8 bit seviyesine yükseltti. Sektörde ilk kez bir hücreye 1 Byte veri yazılmış oldu. Böylece QLC NAND belleklerin iki katı veri yoğunluğu elde edildi. Ayrıca zar alanının da ciddi bir büyüme göstermediği tahmin ediliyor.


     


    Daha küçük alanlara daha yoğun kapasiteler sığdırabilmek elbette maliyet anlamında da verimlilik demek. Bununla birlikte yeni bir teknolojinin piyasaya çıkışı ilk dönemde maliyetlerin yükselmesine neden oluyor. Bu bakımdan OLC NAND belleklerin ilk 6-9 ay sürecinde yüksek fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Sonrasında yani 2020 yılı ortalarına doğru fiyatlarda normalleşme başlayabilir.


     







  • Çeviri hatası var. Hem cell in hem de level in karşılığı hücre olarak çevrilmiş.
    1 bitten 2 ye, 2 den 3 e, 3 ten 4 e geçilmesi yıllar sürmüşken 4 ten sonra 5, 6 ve 7 yi atlayıp direk 8 e geçilmesi bana garip geldi.

  • Bende 35 trilyon hücre var, yazık la.
  • uzun vade kazanım politikası rekabetle son bulması bu 1 2 34 giderken atlamalar bunu gösteriyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Micron filen hiç girmeyelim Samsung yapsın Bi sonra alırız

  • Benim bildiğim hücre başına bulundurulan bit sayısı arttıkca, yazılabilir toplam bit sayısı (tbw) düşüyor. Hele nm olarakta küçüldükce tbw daha da azalıyor. Bildiğim kadarıyla bunu telafi etmek için kapasiteyi arttırıyorlar. Tamam maliyeti düşürüyorsunuz ama şu hücre dayanımını arttıracak birşeylerde yapın. Korkumdan ssd nin ne kadarı dolu ne kadarı boş diye sürekli kontrol ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hele bi öncekiler ucuzlasın da ... daha onları alamadık

  • teoride hızlı bir adım
    ama pratikte ne kadar hızlı gelişecek göreceğiz !

  • Şu anda hücre başına yazım QLC’ye geçerken çok düşmedi tekrar yazabilmeyi 1000-1500’e sabitlemeyi başardılar.

    Zaten çok düşerse satılamayacağı için piyasaya sürmeyeceklerinden kendi kendine bir denetim var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman samsungun qlc diski olan 860 qvo da tbw, 860 evo kadar olması gerekmezmiydi. Hemen hemen yarı yarıya fark var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seagate firması ile karşılıklı çalışıyorlar bunlar herhalde ikiside amerikan şirketi olunca neyse, gelişmeler güzel ancak hiç bir zaman yeni teknoloji ucuza çıkmaz bunu da öyle kabul edin piyasaya çıkınca

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.