Şimdi Ara

Necmettin Erbakan'ın Fethullah Gülen'i İftara Davet Etmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
3.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Görülüyor ki seküler kesimden bile bazı kimseler Erbakan'ın tam bağımsızlık sevdalısı ve Feto düşmanı olduğunu ileri sürüyor. Yanlış olduğunu düşünüyorum. Tek bir örnek:
    Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen ve aşırı rahatsızlık veren olay: 11 Ocak 1997'de Başbakan Erbakan'ın, Başbakanlık Konutu'nda verdiği iftara davet edilen dincilerin listesi:

    Kemal Kaçar (Süleyman Hilmi Tunahan'ın damadı), Fethullah Gülen, Enver Ören (Türkiye Gazetesi sahibi), Mahmut Ustaosmanoğlu (İsmailağa Cemaati), Tahir Büyükkörükçü (Vaiz), Prof. Dr. Esat Coşan (İskenderpaşa Cemaati), Doç.Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. Said Yazıcıoğlu, Mehmet Nuri Yılmaz (Diyanet İşleri Başkanı), Lütfi Doğan (Diyanet İşleri eski Başkanı), Ahmed Yaşar, Kemal Güran, Abdülbaki (Menzil Cemaati), Haydar Baş (Kadiri Cemaati), Said Özdemir (Said-i Nursi'nin talebesi), Mehmed Kırkıncı, Mehmet Kutlular (Yeni Asya Gazetesi sahibi), Sefer (Cerrahi), Akif İnan, Dârendevi, Halkalı Caferi Cemaati temsilcisi, Asım Köksal, Şeyh Nazım Kıbrisi, Mehmet Emin Er, Mehmet Emin Halveti, Dr. Emin Acar, İsmail Turan, Ankaralı Ömer, Abdullah Büyük, Hüsnü Aktaş, Rıza Çöllü, Halil Gönenç, Mehmet Savaş, Emin Saraç, Ali Rıza Demircan, Mahmut Vanlıoğlu, Abdullah Çetin Faruki, Abdullah El-Cizrevi, Hacı Galip, Hüseyin Aksarayi, Ali Küçüker, Molla Bahri Tunç, Baran Yüksel, Mehmet Nayir, Hasan Burkay, Ali Ramazanoğlu (Yahyalılı), Hikmet Tuzkaya, Doç.Dr. İrfan Gündüz, Abdürrahim Reyhan, İhsan Tamgüney, İsmail Karakaya (Din.Gör. Federasyonu Başkanı)

    Düzenleme: Yazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E767019CA -- 9 Şubat 2019; 22:24:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 19. Yy daki kilise mantığı ile şu anki Türkiye'nin halinin hiç bir farkı yok.

    Milli duygularla dini duygularla yada başka herhangi bir duygu ile ülke yönetilmez...

    Ülke akılla mantıkla bilgiyle eğitimle tecrübe ile yönetilir.
    Amerika neden Amerika Almanya neden Almanya hiçbir ders çıkarmak yok...
    Böyle yazılara acaip şaşırıyorum. Bu ülkede milyarlarca vebal alınmıştır ve bu konu da aslında tonlarca vebalin hesabını soran bir konudur. Biz bunca kepazeliği neden ve nasıl yaşadık? Hiç mi sorgulanmasın? Fetönün palazlanma tarihiyle yüzleşmek zorundayız. Ecevitse Ecevit Erbakansa Erbakan Kılışdarsa Kılışdar. Kimse kim.
    Ölmüş bir kişiye saygı ayrı şey, tarihi olguların masaya konması ayrı şey. Kişiliğine bir hakaret olsa hak verirdim de hiç alakası yok.
    Erbakanda tüm sağcılar gibi, tüm dinciler ve dini ön plana koyup arkada iş çevirenler gibi kendiside iyi bir insan değildi.. Öldükten sonra çocukları arasında islam dininde yazan 2 erkeğe 1 kadına miras kuralı yüzünden biribirilerini yiyip mahkemelik silahlı bıçaklı oldular. Fetullah gülen cemaati, örgütü, teröristi adı her neyse senelerdir sağcılarla iç içe kol kola geçindi. Aynı tastan yemek yediler, hasgardaş oldular, içtikleri gezdikleri ayrı gitmedi bizler fetullah denen adamın avradına söverken onlar "hocaefendi hazretlerimiz" diyip savundular sonra çıkarlar ayrı düştü güç zehirlenmesi yaşandı bunun sonucunda 250 tane insan ne olduğunu anlamadan bedavadan öldü. Keşke 30 sene önceden bu adama bizler söverken onu korumak yerine sağcılar düşünebilseydi acaba bunların söyledikleri doğru olabilir mi diye? O zaman bu it bu terörist bu kadar büyüyemeyecek, devletin her kademesine adam sokamayacak o 250 kişide bedavadan ölmeyecekti.
  • sana tek bir sorum var. osmanlı armasını bilirsin ve dünya da her ülkenin arması da varken bizim ülkemizin yani türkiye cumhuriyeti' nin arması yok. peki sence neden yok?
  • Bunları (bütün dincileri) çağırdığını herkes biliyor. televizyonlardan falan gördük. ne konuşmuş onda bir şey var mı sen onu söyle.
  • 19. Yy daki kilise mantığı ile şu anki Türkiye'nin halinin hiç bir farkı yok.

    Milli duygularla dini duygularla yada başka herhangi bir duygu ile ülke yönetilmez...

    Ülke akılla mantıkla bilgiyle eğitimle tecrübe ile yönetilir.
    Amerika neden Amerika Almanya neden Almanya hiçbir ders çıkarmak yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Necmettin Erbakan, Fethullah Gülen'le hiç iyi olmamistir. Aksini söyleyen ispat etsin.
    İftara da ayrımcılık yapmamak için davet etmiş olabilir. Fethullah Gülen bu davete katilmamistı. Arkasından gelen siyasi krizdende etkilendiği söylenemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zamankiler dinle bağı olanlara karşı çıkıyordu.Yargi, basın,universite hocaları vs din düşmanlığı yapiyorlardi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    1- hepsini eleştir o zaman, biz de destek verelim..sadece erbakan üzerinden konu açmışsın hani ecevit, tansu vs? neden sadece "erbakan"? hem de neden "fetö"? o zaman ismi fetö değilken üstelik..

    2- emir kipiyle konuşmuyorum normal yazı yazıyorum..başlığı değistirsen iyi olur o zaman düzelteyim.
  • Hamdolsun Erbakan'ın öğrencisi reis,fetö,pkk,ergenekon,gezici gibi birçok muhalif grubu yok etti

    Falih rıfkı Atay gibi İslam düşmanı birinin ismini nick olarak kullanıpta,verilen bir iftarı eleştirmen manidar.


    Dua ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Cemaat ne zaman FETÖ oldu hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Necmettin Erbakan'ın Fethullah Gülen'i İftara Davet Etmesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkan23

    Falih Rıfkı Atay'ın öyle bir sözü yok. İftira atmaya utanmıyor musun? Bana bu sözün var olduğunu kanıtla. Hesabımı sınırsız çizeceğim. Kumarbaz Necip ve masalsı laf sokmalarından birini koymuş bir de.
    O kadar acıyorum ki size.




  • söylemiştir ve doğrudur, sen kanıtla olmadığını böyle bir sözünün bu masonun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkan23 -- 9 Şubat 2019; 23:42:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • trollük yapacam diye boş konu açmaya benzemez bunlar falih, ona çamur at buna iftira at, bak lafın altında kaldın, din ve islam a saldıracam diye komik durumlara düşmeyin artık, mantıklı konu açın, görüyorsunuz ki anladığınız dilden bizde konuşabiliyoruz, ama gönül yine de isterki güzel konular açılsada şu forumda muhabbet etsek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.