Şimdi Ara

** BAYMAK DUOTEC COMPACT ** Kullanıcıları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
21
Favori
64.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    baymak duo tec compact öneririm hidroblok grubu pirinçtir
    calora'nın ise kompozit(plastik) aralarındaki bariz fark bu. diğer özellikler arasında fark yok denk kombiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam peki bu kombiler nasıl acaba bilginiz ve fikriniz var ise
    https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/warmhaus-ewa-24-full-premix-hermetik-yogusmali-kombi_pdp_502920405
    https://www.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/arcelik-cs-pp-25-premix-tam-yogusmali-kombi_pdp_547535141

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    warmhaus ewa teknik özellikleri ve komponentleri kaliteli kombi. arçelik ise fason ürettiriyor ama servis desteği iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Warmhaus ewa önerir misiniz yani hocam yoksa baymak duotec Compact mi alayım ne dersiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecnikadamoguz01 -- 16 Eylül 2020; 9:25:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    iki kombiyi de öneririm. kombi almadan önce bölgenizde warmhaus servisi var mı varsa evinize ne kadar uzak ona bakmanızı öneririm zira baymak'ın servis yapılanması biraz daha yaygındır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Merhaba üstat.


    Teşekkürler ilgin ve cevabın için.

    Uzaktan yönetim bizim için önemli olduğundan Baymak Connect oda termostatını aldım ve yetkili servise taktırdım.

    Bu noktada aklıma takılan bir kaç sorum var.

    Nacizane cevaplarını bekliyorum.


    1-) Servis, termostat bağlantısı sonrası kalorifer suyu sıcaklığını kombi üzerinden 80 dereceye çıkarttı. Neden diye sorduğumda, ne kadar hızlı ısıtırsa o kadar iyi dedi.

    Ben, 60 derece kombilerin en iyi yoğuşma performansı sergilediği bir derece değil mi ? Modülasyon olarak da bu uygun olmaz mo dedim ama pek dinlemedi ?

    Bu arada kombi 80 dereceye ayarlıyken alev işareti 3 katına çıkıyor.

    Bunu görünce ben tekrar o sıcaklığı 60 dereceye düşürdüm.

    Sormak istediğim, kombinin modülasyon özelliği bu termostat ile hala aktif mi ? Yoksa artık o özellik yalan mı oldu ?

    (Termostat takılmadan önce kombi, modülasyonlu olmasından kaynaklı olsa gerek 60 dereceye geldiğinde yaklaşık 30-45 dakika arası alevde kalıyordu. Şimdi bu süreyi termostat mı yönetecek ? oda sıcaklığı ayarlı dereceye ulaşana kadar kapanmayacak mı ya da nasıl olacak ?)


    2-)Termostat ile en uygun kalorifer suyu sıcaklığı ve oda sıcaklığı sence ne olmalı ? (Şuanda mobil uygulama üzerinden kalorifer ısıtması kapalı.)


    3-) Termostatın mobil uygulama üzerindeki ayarlamaları alması ve uygulaması yaklaşık 5 dakikayı buluyor. Bu süre bana uzun geldi ? Sizce normal mi ?


    Edit 3-) Bugün, İnternet/mobil üzerinde yaptığım testte, ayarların cihaza yansıması yaklaşık 3 dakika 30 saniye sürdü. Artı eksi 30 saniye ekleyebiliriz bu süreye. Aslında burada cihazın çalışma prensibi önemli. Mobildeki ayarı honneywell ne kadar sürede bendeki ağ geçidine gönderiyor ve ağ geçidi ne kadar sürede bunu termostata yönlendiriyor ?


    Bu arada röle bağlantısında servis, sigortadan ekstra elektrik hattı çekmemiş röle kutusuna. Sadece kombideki on/of anahtarına bağlamış. Ama internette gördüğüm kadarıyla sigortadan da hat çekilmesi gerekiyor.

    Acaba bu yaşadığım durumlar bu bağlantı eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir mi ?


    4-) Elektrik kesintisi sonrası, internet gelene kadar termostat, kesinti öncesi internet üzerinden aldığı ayarı unutuyor ve kendi üzerinde önceden kalan sıcaklık ayarını kabul edip o yönde kombiyi yönlendiriyor ve aslında kapalı ayarda olan kombi çalışmaya başlıyor.

    İnternet gelince ve termostat mobil cihaz ile önceden ayarlanmış ayarı tekrar aldığında kombiyi söndürüyor. bu da elektrik kesintisi sonrası 5-10 dakika arası sürüyor ve bu süreçte sıcaklığa göre kombi çalışmaya devam ediyor.

    Bu noktada yapılabilecek bir şey var mıdır sizce ?


    Edit 4-): Elektrik kesintisinden bir kaç dakika sonra termostat, b0 uyarısı veriyor. Sonrasında ise sanırım bir nevi restart olduğu için internetten aldığı ayar uçuyor. Açıkçası neden böyle olduğunu anlamadım.

    Cihaz bazen durup dururken de b0 ekranı gösteriyor. Röle kutusu ile iletişimde sorun var gibi gösteriyor. Sonra kendine geliyor. Açıkçası normal mi bu durum bilemiyorum.


    Edit-5) Gateway cihazını elektrikten çektim. Termostat, bağlantının koptuğunu anca 10 dakika sonra anladı, bana bildirim maili geldi.

    Gateway cihazına enerji verdim. Yine yaklaşık 3 dakika sonra network bağlantısının kurulduğunu belirtti cihaz.

    Bu gerçekten normal mi sizce ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurdeniz1992 -- 7 Ekim 2020; 13:32:5 >




  • ugurdeniz1992 U kullanıcısına yanıt
    Bu kombiyi on-off termostat ile kullanan biri olarak sorularinizin bir kismina yorum yaparim.
    Bence de 80C cok yuksek bir ayar. Yogusmali kombiler icin 55C maksimum ayarlanmasi gereken sicaklik olarak onerildigini okudum genelde. Tabi kis sartlari agirlastiginda, yalitim vs. De yetersizse evin
    cephesi ve peteklerin yeterliligine bagli olarak kombinin evi isitmasi cok uzun surerse sicakligi arttirmak fayda saglar diye dusunuyorum.

    Modulasyon ozelligi iptal olmuyor. Modulasyonlu termostat kullanildiginda termostattan alinan bilgiye gore modulasyon yapilirken on-off termostat kullanildiginda ise donus suyu sicakligina gore modulasyon yapiyor.

    Uygulamada yasadiginiz sorun olagan gelmedi bana. İnternet kesintisi, elektrik kesintisi vs sonrasinda termostat programi neyse ondan devam etmesi lazim. Baglanma ve tepkime suresinin uzun olmasi da sikinti gibi. Ben uygulamadan komut verdiginde aninda kombi tepki veriyor cunku.

    Aslinda ayarlanmasi gereken sicaklik sizin konforunuza bagli. Kendinizi rahat hissettiginiz bir sicakliga ayarlayabilirsiniz. Genelde onerilen sicakliklar(21-22C) Turk halkina gore soguk kaliyor. Ben odamdaki termometrenin 24C gosterdigi sicakliga gore kalibe edip 24C ayarliyorum. Gece modunda 1-5-2C dusugune ayarliyorum. Disari modunda ise 20-21 arasi bir degere ayarliyorum.

    Bence asil dikkat edilemesi gereken noktalardan birisi de su. Diyelim siz kombi sicakligini 55Cye termostati da 24Cye ayarladiniz. Kombi calisti ve odayi isitti ve hatta odanin sicakligi 25Cye cikti. Bu durumda aslinda kombiniz istediginizden fazla isitmis oldu. Kombi suyu sicakligini dusurup, diyelim 53C, oda sicakliginiz ayarladiginiz sicaklikta tutacak sekilde ayarlayabilirsiniz.

    Hatali ya da eksik kalan noktalari ustad duzeltir ya da tamamlar muhtemelen.
    Saygilarimla,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • evelio E kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    İlgin ve cevabın için çok teşekkürler.


    Aslında bu servis ilk defa geldi evime. Kombi kurulumunu farklı bir servis yapmıştı ve bana 60 derece bilgisini vermişti. Bu arada bütün servis taleplerimi direk Baymak çağrı merkezi üzerinden yapıyorum. Yani yönlendirmeleri tamamen onlar yapıyor.


    Evimde hem iç, hem de dış yalıtım var. Pencereler pimapen, tesisat bakır boru ve alüminyum petek. Her odada ayrıca termostatik vana var. (Vana oranı petek sayısının yarısı. Yani 8 petek var 4'ünde termostatik vana var.)


    Modülasyon yapmaya devam etmesi önemli. Dediğine göre bu özelliğe devam ediyor kombi.


    Elektrik kesintisinden bir kaç dakika sonra termostat, b0 uyarısı veriyor. Sonrasında ise sanırım bir nevi restart olduğu için internetten aldığı ayar uçuyor. Açıkçası neden böyle olduğunu anlamadım.

    Cihaz bazen durup dururken de b0 ekranı gösteriyor. Röle kutusu ile iletişimde sorun var gibi gösteriyor. Sonra kendine geliyor. Açıkçası normal mi bu durum bilemiyorum.


    Bugün, İnternet/mobil üzerinde yaptığım testte, ayarların cihaza yansıması yaklaşık 3 dakika 30 saniye sürdü. Artı eksi 30 saniye ekleyebiliriz bu süreye. Aslında burada cihazın çalışma prensibi önemli. Mobildeki ayarı honneywell ne kadar sürede bendeki ağ geçidine gönderiyor ve ağ geçidi ne kadar sürede bunu termostata yönlendiriyor ?


    Bu arada röle bağlantısında servis, sigortadan ekstra elektrik hattı çekmemiş röle kutusuna. Sadece kombideki on/of anahtarına bağlamış. Ama internette gördüğüm kadarıyla sigortadan da hat çekilmesi gerekiyor.

    Acaba bu yaşadığım durumlar bu bağlantı eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir mi ?





  • ugurdeniz1992 U kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Elimden geldigince cevap vermeye calistim.
    Kullandiginiz termostat bilgiyi uzak bir serverda tutuyor. Eger bu serverla olan erisimde gecikme var ise sizin gonderdiginiz komutun servera gidip gelmesinden kaynakli gecikme yasamanizi anlarim
    ama bu gecikme yine de mevcut teknolojide saniyeler seviyesinde kalacaktir. Muhtemelen yine elektrik kesintisi sonrasi buluttaki veriyi okumakta geciktigi icin hic ayar yokmus gibi calismaya basliyor.
    Urunleriniz garantilidir muhtemelen. Servise taktirmissiniz. Hem b0 hatasi hem de komut gecikmesi icin ariza kaydi actirabilirsiniz.

    Bazi termostatlar ekstra enerji ihtiyaci duymuyor diye biliyorum. Mesela kullanmaya calistigim honeywell modulasyonlu termostat sadece anakarttan enerjisini aliyordu ama malesef uyumlu degilmis.

    Muhtemelen termostat roleye kombiyi ac komutu gonderdiginde rolede bir isik vs yaniyordur. Bendekinde kucuk bir mavi led yaniyor. Eger bir indikator varsa role kutusunda bir test yapabilirsiniz. Uygulamadan kombiyi yak komutu gonderin(yuksek bi sicakliga ayarlayarak olabilir). Uygulama uzerinde komutun aktif oldugunu hemen goruyorsunuzdur muhtemelen. Uygulama uzerinde aktif olunca role de hemen aktif oluyor mu, isigi vs yaniyor mu kontrol edebilirsiniz. Eger gecikme varsa erisimde bir sikinti olabilir. Yaptiginiz test ile zaten siz modemi veya iss sikinti olasiligini devreden cikarmissiniz. Geriye honeywell serverlari veya sizdeki donanimlar kaliyor gibi

    Kisa surede cozume kavusturmaniz dilegiyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evelio -- 7 Ekim 2020; 13:21:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • evelio E kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Teşekkürler.


    Servisle tekrar konuştum. Servis müdürünün bana ulaşacağını belirttiler. Bakalım ne olacak ?


    Test amaçlı Gateway cihazını elektrikten çektim. Termostat, bağlantının koptuğunu anca 10 dakika sonra anladı, bana bildirim maili geldi.

    Gateway cihazına enerji verdim. Yine yaklaşık 3 dakika sonra network bağlantısının kurulduğunu belirtti cihaz.

    Bu normal mi sizce ?


    Dediğiniz gibi kombi kalorifer için yanmaya başlamadan önce röle de yeşil bir ışık yanıyor.

    Termostat üzerine ulaşan bir ayar veya direkt termostat üzerinden yaptığım bir ayar röle kutusuna 2-3 saniye arasında yansıyor. Yani iki cihaz arasındaki bağlantı çok iyi.


    Daha çok mobil uygulama ve internet üzerindeki işlemler, günümüz teknolojisi için çok yavaş kalıyor

  • ugurdeniz1992 U kullanıcısına yanıt

    Bence normal bir durum değil. Röle mi bozuk, bağlantı mı hatalı bilemiyorum ama bir sorun var kesin.

  • evelio E kullanıcısına yanıt

    Servis bunun için normal diyor.

    Bir de araştırdığım kadarıyla, sadece röle kutusunu değiştirerek aynı cihazı modülasyonlu olarak kullanmak mümkün gibi ? Sizce değer mi ?

  • Merhaba arkadaşlar, bende baymak duotec compact almayı düşünüyorum ama şöle bi problemim var ev 5 . Katta ve su bazen az gelmektedir şuanki kombi banyoda su az gelince soğuk su vermektedir, kombi servisi çağıdırdığımda tam yoğuşmalı takarsanız az su gelse bile suyu ısıtır dedi, kullananlar az suda dahi çalışıyor mu ? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurdeniz1992 U kullanıcısına yanıt
    Bana hic normal gibi gelmedi. Bence iade edin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Somers kullanıcısına yanıt

    şebeke suyu sicim ip gibi az gelirse hiçbir kombi suyu ısıtmaz ama daha fazla geliyorsa ısıtır önemli olan gelen suyun debisi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    İp gibi değil ama basınç değişikliğinden farklı şiddeti düşüyor bayaa eski kombim var o anda soğuk suya dönüyor, bu kombide az su açtığınızda dahi sıcak su veriyormu banyoya ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evelio E kullanıcısına yanıt

    Vallahi üstat bilemiyorum inan. İyice bir araştırıp hareket edeceğim. Teşekkürler desteğiniz için

    Araştırmaya devam 😕


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Somers kullanıcısına yanıt

    çok iddialı konuşmak istemem ama tam musluktan %30 %40 gibi daha az açtım sıcak su veriyordu şahsen bu kombiyi kullanmıyorum ailemde kullanan var denemiştim. önemli olan "az su" olayı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Bu söylediğiniz bile bana yeter çok teşekkür ederimmm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.