Şimdi Ara

Farklı kaynaklardan gelen iklim raporları, küresel sıcaklığın artış eğiliminde olduğunu ortaya koydu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Şaşırtıcı olmayan ancak endişe yaratmaya yeten farklı iklim raporlarına göre, 2018 yılı kayıtlardaki en sıcak yıllardan biri olarak belgelendi. NASA, Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) ve Dünya Meteoroloji Organizasyonu (WMO) tarafından yapılan bağımsız analizler, geçtiğimiz yılın da sıcaklık artışı eğilimini sürdürdüğünü ortaya koydu.
     

    Her üç raporda da 2018 yılının kaydedilen en sıcak 4. yıl olduğu ifade edildi. İlk 3’e giren yıllar ise sırasıyla 2016, 2017 ve 2015 seneleri olmuş. Modern kayıtların tutulmaya başladığı 1880 yılından itibaren alınan değerler incelendiğinde ise son 5 yılın ortalaması, dünyanın en sıcak dönemi olmuş.

     

    Elde edilen veriler dünyanın farklı yerlerinde bulunan 6,300 hava istasyonu ile Antarktika’da bulunan araştırma merkezleri ve gemilerce yapılan ölçümler sonucunda oluşturulmuş.

    Ham veri şeklinde sunulan bulgular farklı kurumlar tarafından değerlendirildiği için ortaya çıkan sayısal değerlerde farklılıklar oluştuğu gözleniyor. Ancak değişmeyen tek gerçek ise verilerin yönünün yukarıyı işaret etmesi.

     

    Buna göre; NASA, 1880 yılından itibaren incelenen veriler neticesinde küresel sıcaklığın 1 santigrat derece kadar arttığını bulmuş. 20. yy içindeki her yılın ortalamasını ayrı ayrı hesaplayan NOAA’ya göre ise 2018 yılı, 20. yy ortalamasından 0,79 santigrat derece daha sıcak olmuş. Son olarak, 1981 ve 2010 yılları arasında kalan 30 yıllık dönemin ortalamasını alan WMO raporu ise 2018 yılı ortalamasının 0,38 santigrat derece daha fazla olduğunu ortaya koymuş.

     

    Yukarıda yer alan veriler birbirleriyle çelişiyormuş gibi gözükse de, büyük resme bakıldığında aslında hepsinin ortak bir noktaya dikkat çektiği görülebiliyor. O da özellikle son yıllarda iyiden iyiye artış gösteren küresel sıcaklık ortalamaları.

     

    Aşağıda, NASA tarafından paylaşılan konuyla ilgili videoyu izleyebilirsiniz.

     







  • seviniyorum artık böyle haberlere, çünkü başta trump çoğu kişi inanmıyor küresel ısınmanın olduğuna. Doğa gücünü gösterecek her zamanki gibi, 2 tane volkan var celal şengörün bahsettiği isimlerini hatırlayamıyorum birisi italyada birisi vezüvdeydi sanırım. onlar patlarsa buzul çağına geçeceğiz yaşam bitecek. Bitsin valla boşuna yaşıyoruz hayatı.Zenginler daha zengin olsunlar diye biz fakirler çalışıyoruz. Zenginler de dünyadaki kaynakları tüketip bitiriyorlar. Neyse konu uzuyor.

  • İstanbul'dan daha sıcak bir yerlere taşınmayı düşünüp durdum yıllarca, biraz daha düşünürsem gerek kalmayacak sanırım :)

  • 2016 harbiden cehennem gibiydi. O yıl yaz tatilinde staj yaptığımdan haftasonu dışında çok etkilenmemiştim. Stajda klima falan rahattı. Barış Özcan'ın bununla ilgili bir videosu var 11 dakikada 245 yıl mıydı ne öyle bir şey. İzlemenizi de tavsiye ederim.
  • Güzel haberler ardı ardına geliyor maşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonumuz yaklaşıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğa kendini yeniler.. Soru: Biz insanlarla mı? Yoksa bizsiz mi?

  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Bilim adamları 2021 yılından itibaren mini buzul çağına gireceğimizi tahmin ediyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPARS -- 8 Şubat 2019; 10:16:27 >
  • Farklı kaynaklardan gelen iklim raporları, küresel sıcaklığın artış eğiliminde olduğunu ortaya koydu
  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Aslında konu ile çelişkiye düşen bir cevap olmuş. Zenginler daha zengin olması bir başka şey fakirlerin de zengin olması bir başka şey. Dünyada bütün fakirler zengin olur ise bu küresel ısınma ve dünyanın bitişi 1000 kat hızlanacaktır. Herkes ormanı görecek ev, ailedeki her bireye bir araba, bol yiyecek, bahçe ve havuz, duble yol istiyor çünkü zenginlik budur. E peki bunu doyuracak bir dünya var mı şu nüfus ile. Isınmayı bırak dünya bildiğin şömineye döner herkes zengin olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 8 Şubat 2019; 22:3:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.