Şimdi Ara

Battlefield 5 satışları beklentilerin altında kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Electronic Arts'ın en popüler oyun serilerinden olan Battlefield, yeni oyunuyla beklentileri karşılayamadı. Geçtiğimiz Kasım ayında piyasayasaya sürülen Battlefield V'in 31 Aralık 2018'e kadar olan dönemde toplamda 7.3 milyon adet sattığı açıklandı.



    7.3 milyon aslında baktığımızda bir video oyunu için hiç de fena sayılmayacak bir satış rakamı. Ancak EA'nın Battlefield serisinden beklentileri çok daha yüksek. Serinin bir önceki oyunu Battlefield 1, benzer bir dönemde 10 milyondan fazla satış gerçekleştirmişti. Ayrıca fiziksel satışlara baktığımızda da BFV'in BF1'in sadece yarısı kadar satabildiğini görüyoruz.



    Electronic Arts CFO'su Blake Jorgensen, satışlardaki düşüsü birkaç farklı farklı nedene bağlıyor. 2018'in son çeyreğiyle ilgili yapılan mali değerlendirmeler sırasında konuşan Jorgensen,"Çıkış tarihinin Kasım ayına ertelenmesi maalesef satışları kötü etkiledi. Battlefield V, tatil dönemine yakın bir zamanda piyasaya sürülmesi nedeniyle çok daha sıkı bir rekabetle mücadele etmek zorunda kaldı." sözlerini kullandı.



    Jorgensen ayrıca oyun dünyasını adeta ele geçiren battle royale akımının da satışlara etki ettiğini söylüyor. Bildiğiniz gibi Battlefield V'in Firestorm isminde bir battle royale modu tanıtılmıştı. Ancak EA ve DICE, bu modu hemen yayınlanamak yerine 2019'un Mart ayına saklamaya karar verdi. Dolayısıyla satışlar da bu durumdan epey kötü etkilendi.



    Electronic Arts, 2018'in son çeyreğinde toplam 1.3 milyar dolarlık gelir elde etmiş. Bir önceki yıla göre küçük bir artış görülüyor. Şirketin 2019'dan beklentileri ise oldukça yüksek. Apex Legends ve Anthem'ın yayınlanmasıyla ilk çeyreğin hareketli geçeceği düşünülüyor. Ayrıca Battlefield V'in de battle royale modunun yayınlanmasıyla yükselişe geçmesi bekleniyor.

      



  • Az satmasının (serinin diğer oyunlarına göre) bir nedeni de EA'nin tavrı. Türkiye'de pek dikkat çekmedi ama oyun çıkmadan önce kadın karakteri, kanca kolunu, rengarenk atmosferi eleştirenlere EA: "Oyun bu ya alırsınız ya da alamazsıniz, oyunu olduğu gibi kabul edeceksiniz" tarzında açıklamalar yaptılar. Bu da tabi hoş bir izlenim vermedi. FIFA ile piyasada üstünlüğün olabilir ama Savaş oyunlarında alternatifin çok havaya görmeseydi iyiydi
  • Bad company istiyoruz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen 2. Dünya savaşı atmosferini rengarenk yaparsan, kanca kollu karakterler falan yaparsan satamazsın. İnsanların hala BF4 oynamasının bir sebebi var.

  • GRAFİKLER EFSANE OLMUŞ.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satislarinin dusmesinin bir kac farkli nedeni var;

    Oyun asiri casual bir oyuna dönüstü,
    Modern savas istiyenler hic hosnut olmadi,
    ikinci dünya savasi temasini yansitamadilar
    Sahsen benim hayal ettigim ikinci dünya savasi bu degildi,
    silahlar oyun mekanikleri zevk vermiyor cok bicimsiz.
    Battlefield 2'den beridir oynarim bu kadar rezil bir oyun görmedim.

  • Bence beklentilerin altında olmasının sebebi onlar değil gayet kaliteli ve güzel oyun mekaniklerde bf 1 e göre geliştirilmiş.

    Yanlış zamanda çıktı oyun. Şu an o kadar çok oynanabilir online oyun var ki. Hangi oyun çıksa aynı muameleyi görecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BF1 daha güzel buna göre

  • Az satmasının (serinin diğer oyunlarına göre) bir nedeni de EA'nin tavrı. Türkiye'de pek dikkat çekmedi ama oyun çıkmadan önce kadın karakteri, kanca kolunu, rengarenk atmosferi eleştirenlere EA: "Oyun bu ya alırsınız ya da alamazsıniz, oyunu olduğu gibi kabul edeceksiniz" tarzında açıklamalar yaptılar. Bu da tabi hoş bir izlenim vermedi. FIFA ile piyasada üstünlüğün olabilir ama Savaş oyunlarında alternatifin çok havaya görmeseydi iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bf iyi güzel de... gözü kör olan para yokmu para... malesef yok :D

  • Allah doyursun ne diyelim...

  • Nerede o Bad Company 2'nin güzelliği oynayis zevki. Yemin ederim çok sıkıldım Bf1 ve bf5 oynarken hemen sildim. Allahtan korsan indirip denedim de orijinal almadım.

  • şu yarım yamalak çıkan, bazı görevleri ve multiplayer modları olmadan eksik çıkartılan. üstüne oyunu eleştirenlere siz eğitimsiz cahiller ne anlarsınız diyerek, beğenmiyorsanız almayın dedikleri oyun mu?


    7,3 milyon sattılarsa yatsın kalksın dua etsinler. olması gereken satılması değil yerin dibine firma ile sokulması gerekliydi.

  • Bu oyun firmalarının başlarındaki adamlar tam geri zekalı ya :D
    Hala saçma sapan yok tatil dönemi falan diyorlar :D
    Sen fortinite çakması battefield yaparsan sonuç bu olur.Bunu bile anlamıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: qoqoCAN

    bf iyi güzel de... gözü kör olan para yokmu para... malesef yok :D
    Korsanı indir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BF serisi hayranı olarak diyebilirim ki BF5 gerçekten de istenileni vermedi. Content gelme süresi çok yavaş,
    oyun çok hızlı(karşılık verme ihtimali pek yok tüm silahlar anında öldürüyor), alışılan bf mekanikleri(spot, hızlı revive vs) yok vs.
    Bu sebeplerden dolayı çevremdeki ve grubumuzdaki diğer eski bf oyuncularını pek sarmadı.
    Oyun tarzınızı tamamen değiştirip adapte olmanız lazım, BF4'teki gibi paldır küldür dalayım yok anında düşersiniz.
    Hardcore'a daha yakın.
    Ben yine de oynuyorum adam akıllı başka yeni fps olmadığından, artık oyunlar battleroyale'a sardı bu tip geniş saha savaşı tarzı oyun da
    yok malesef. BR/Survival furyasını sevmeyene alternatif az. Daybreak yeni motorla Planetside 3 yapsa ah...
    BF serisinde de umarım bir sonraki oyun Bad Company 3 olur, çok fazla oyuncu BC3 beklerken neden beklentilere karşı inat
    ediyorlar anlamış da değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 6 Şubat 2019; 23:31:55 >
  • Hala BF4 oynuyorum WW3 oyunu BFV ten çok daha fazla ilgimi çekiyor.
  • Bf4 forever

  • Bf1in üstüne hic gitmedi modern dönem savasi yada Vietnam falan yapmalari lazımdı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi ara cılgınlarca dünya savaşı isteniyordu, hep modern savaşlar hatta futuristik savaşlar piyasadaydı. Sağoşsunlar dinlediler oyuncuları. Ea 1. Dünya savası yaptı, activison 2. Dünya savaşı yaptı millet biraz kesildi. Ea inat etti bide ben yapam dedi bi 2.dünya savaşı. E birader sen zaten 2 yılda bi oyun cıkarıon, millet zaten 2 yıl 1.dünya savası oynatmışın üstüne çıkardığın 2.dünya savaşını kime sorsan hangi savaş olduğunu anlamaz ne single da ne multide. Ea’in yapması gereken modern savaşlardı. Ondan sonra düşünülebilirdi 2.dünya savası. Yeni oyun öncesi bi kamuoyu yoklaması yapmıyor mu bunlar? Gerçi herşeyide geçtim bu battle royal olayı cidden fena. Resmen piyasayı domine etti. Herkesin içindeki hayatta kalma mücadelesi veren alaycı kuşu çıkardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 7 Şubat 2019; 3:24:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne kadar ekmek o kadar köfte. 6 ayda bitirilmiş oyun gibi duruyor bfv. single player haritalarında her yerde glitch vardı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.