Şimdi Ara

Boeing, dünyanın ilk süpersonik iş jetini üretmek için Aerion ile iş birliğine gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Yeni nesil süpersonik yolcu uçakları üretme yarışına, Aerion ile işbirliğine giden Boeing firması da dâhil oldu. Çok fazla detayın paylaşılmadığı anlaşmaya göre Boeing, Aerion’un AS2 süpersonik iş jetinin üretilmesi kapsamında firmaya mühendislik, üretim ve test uçuşu tesislerinin kullanımı alanlarında destek olacak.
     

    Concorde süpersonik yolcu uçağının 2003 yılında emekliye ayrılmasından sonra havacılık sektörü, bu alanda bir gelişim gösterememişti. Ancak o zamandan bu yana hem havacılık sektöründe önemli gelişmeler yaşandı hem de sesten hızlı bir yolcu uçağının ekonomik ve çevre dostu uçuşlar yapabileceği fikri sağlam temeller üzerine oturmaya başladı.

     

    Concorde’un halefini üretmek için kolları sıvayan firmalar arasında ise Reno, Nevada merkezli Aerion başı çekiyor. GE Affinity moturu sayesinde 1,671 km/s hızında uçabilecek 12 kişilik iş jetini üretmeye koyulan firma, aynı zamanda gelişmiş gövde tasarımı sayesinde sonik patlama sorununu da ciddi biçimde çözmüş gibi gözüküyor. İşler planlandığı gibi giderse, AS2’nin 2023 yılında uçacağı ve 2025 yılında da hizmete gireceği ifade edilmiş.

     

    Sona ana kadar Lockheed Martin ile ortaklığını teknik destek anlamında sürdüren Aerion, bu ortaklıktan açıklanmayan sebepler doğrultusunda vazgeçmiş.








  • En az 10 yıllık proje ve 50 milyon dolarlık uçak gibi gözüküyor.

  • görsel gerçekse f-104 uçan tabut tarzı kanatları ile bu da uçan tabut olur.

  • Bunun kanadı yoh!

    bkz. GTA Vice City >> dodo
  • ses hızında seyahatleri sağlayan uçakların operasyon masrafı yakıt masrafı bakım masrafı fazla olduğu için ve güvenliği düşük olduğu için raflara kalktı bu da tutmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uçan tabut dediğinizin de bu uçakla bir alakası yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.