Şimdi Ara

Auzef'ten Anadolu AÖF'e yatay geçiş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
13.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    2016 yılında Auzef Felsefe bölümüne kayıt oldum. İlk yıl ders notlarım da çok iyiydi ama Auzef'in saçmalıklarından dolayı 2. yıl kayıt yenilemedim. 2 yıldır kayıt yenilemiyorum.

    Benim sorum şu, AÖF felsefe'ye yatay geçiş yapabilir miyim? 2. sınıftan devam etmek istiyorum Anadolu AÖF'e. Açıköğretimler arasında geçiş mümkün mü?

    Saygılarımla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • evet merkezi yerleştirme ile yatay geçiş yapabilirsiniz link vericem bakın.
    ----------------
    http://atauni.edu.tr/genel-bilgiler-7

    ---------------------
    http://yok.gov.tr/documents/10279/34561/ek_madde_1_10_07_2014.pdf/416eb985-c76c-446a-a5ba-57f63d31d2ce

    -----------------------------
    https://www.anadolu.edu.tr/ogrenci-isleri/orgun-bilgi-ve-belgeler/kurum-ici-kurum-disi-yatay-gecis/anadolu-universitesi-2018-2019-ogretim-yili-guz-yariyili-merkezi-yerlestirme-puaniyla-yatay-gecis-ek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandevan5a1 -- 6 Şubat 2019; 12:3:55 >
  • istanbul ün. otomasyon sistemi çok eski olmasından dolayı da zorlama var çok fazla.
    40 tane dilekçeme ben de yoruldum ve bıraktım kendi hallerine daha yeni 1,80 ortalama olmayana üsten ders alamazsın kuralı yeni kalktı.
    çan eğrisi mücadelesi verip çan eğirisi getiren benim. 60 ortalama zorunluğu 40a indi.
    daha düzelmesi gereken çok şey varda
    benim vaktim var üniversite mezunuyum ya üniversite mezunu olamayan lise mezunu ne yapsın.o meçbur çekmek zorunda. yada 2.üniversite uygulamasıyla anadolu yada atatürk aöf ye geçmek zorunda.
    https://www.ataaof.edu.tr/
  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. Yalnız ben auzefe 2. üniversite kapsamında kayıt olmuştum. Merkezi yerleştirme puanım yok yani. Bu durumda nasıl başvuracağım?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AÖF DESTEK sayfasında aşağıdaki şekilde verilen cevaba göre 2. üniversite kapsamında kayıt olanların yatay geçiş hakkı yokmuş.


    SORU : Üniversitenizde AÖF de 2.Üniversite kapsamında kayıtlı öğrenciyim. 2. sınıfta yatay geçişle örgün öğretime geçiş yapmak için ne yapmam gerekiyor?

    CEVAP : Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 16/12/2016 tarih ve 75850160-302.01.06-80321 sayılı yazısı ile “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında kurumlararası ve kurum içi yatay geçiş başvurularını kabul sırasında Üniversiteleri Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde ikinci üniversite kapsamında öğrenim gören öğrencilerin yatay geçiş başvurusunda bulunup bulunmayacağı konusundaki yazısı 14/12/2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve söz konusu talep uygun görülmemiştir.

    Bu nedenle İkinci üniversite kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerin yatay geçiş hakkı bulunmamaktadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karaelf7 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=bSDCcnvxpTc
  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt
    Ben 2. üniversite kapsamında kayıt olduğumdan merkezi yerleştirmeden yararlanamıyorum. Kurumlararası geçişten yararlanabilirim belki diyordum ama o da mümkün değilmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaelf7

    Ben 2. üniversite kapsamında kayıt olduğumdan merkezi yerleştirmeden yararlanamıyorum. Kurumlararası geçişten yararlanabilirim belki diyordum ama o da mümkün değilmiş.
    yök tarafından kapalı yatay geçiş uygulamasına yök e sormuştum bir dilekçe ile de gelen cevapta sınavla kayıt olunmadığı için yatay geçişe kapalıdır diyordu.
    ama örnek olay yaratıp mesela bir vakıf ün başvurup olumsuz sonuç alıp ben bu yatay geçiş hakkını elde etmek istiyorum diyip kamu denetim kurumuna başvurulursa öğrenci yararına karar aldırılması açısından önemli bir adım olabilir..
    (sınavla gelenden bir farkımız yok biz de aynı ün.ye para ödüyoruz aynı indirimli seyahat kardı vs sahibiz tek yatay geçiş yapamıyoruz.)
    beni bu konuda kamu denetim kurumundan aradıklarında adam konuyu anlamamıştı. olumsuz sonuçlandı ben anlatıyorum ben üniversite mezunu olarak 2.ün. kapsamında yatay geçiş yapmak için yök e yazdım yok yatay geçiş hakkı dedi siz başvurdunuz mu bir üni.ye yatay geçiş için dedi. yok dedim yökten yatay geçiş hakkı yok dediği için başvurmadım dedim.
    başvuru yapıp olumsuz sonuç almamışsınız dedi.bu eksi birşey.sizin için yökten karar alınıp yatay geçiş hakkı verilmesi lazım dedim ama sizin örnek olayınız eksik kalmış dedi.
    biraz karışık anhlattım ama umarım anlaşılıyordur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.