Şimdi Ara

Gigabyte küçülmeye gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 2017 yılında başlayan mali problemlere bir de kripto para madenciliğinin düşüşe geçmesi sonucu elde kalan ürünler eklenince Gigabyte küçülme kararı aldı. Bu yıl pazarlama ve işçi maliyetleri kısılacak.


     


    Daralan pazarda zorunlu oldu


     


    Firmanın aldığı karar gereği bu yıl içerisinde iş gücünün yüzde 5-10 arasında azaltılması yoluna gidilecek. Firma grafik ve anakart pazarında yaşanan daralmaya karşı bu şekilde bir hamle yapma ihtiyacı hissetti.


     


    Ayrıca Bkz.Hamas’ın aldığı Bitcoin bağışlarını İsrailli girişim ortaya çıkardı

    Geçen yılın son çeyreğinde 2.2 milyon anakart satan Gigabyte yıl genelinde 11.45 milyon birimde kaldı. Yıl bazında yüzde 10 civarında bir kayıp yaşayan firma bu yıl ise sevkiyatları 10 milyon adet üzerinde tutmaya çalışacak. İşten çıkarmaların en çok bu bölümde yaşanacağı ifade ediliyor.


     


    Diğer taraftan 2017 yılında kripto para piyasasının da etkisiyle 4.8 milyon adet ekran kartı satan Gigabyte geçen yıl ise 3.5 milyon adet satabildi. Yüzde 30 civarında yaşanan düşüş diğer olumsuz etkilerden birisi oldu. Gigabyte pazarlama harcamalarını da bu bakımdan azaltma kararı aldı. Her iki cephede yapılan tasarruf ile bu yıl zararın önüne geçilmesi hedefleniyor.


     







  • Beter olsun Gigabyte! Zamaninda cevreme onerdigim icin de bin pismanim. Bana sifir olarak bozuk anakarti satip, 6 ay beni bilgisayarsiz biraktiktan sonra kavga dogus anakarti ikinci el ayni model bir anakartla degistirip insanlari enayi yerine koydugunu sanan ama kendisi enayi olan Gigabyte. Durumu Gigabyte Taiwan ve Gigabyte USA'e bildirdigimde beni Gigabyte Turkiye'ye yonlendirip "malesef birsey yapamayiz" diyen Gigabyte. Eski musterilerin de malesef birsey yapamaz tercih etmemekten baska. Boyle firmalar anlamalilar ki enayi yerine koyduklari aslinda kendileridir!
    Batsın vs. diyenler olmuş.

    Giga'nın servisinden de çok şikayet eden var. Türkiye ayağı maalesef ki kötü yönetiliyor belli ki. Gerçi ülkede hangi sektörde düzgün işler yapıyorlar ki zaten.

    Bir markanın batması, diğer markaların meydanı boş bulması demektir. İstedikleri gibi fiyatlarla oynarlar. Daha önemlisi ürün çeşidi de az olur.

    Türkiye'de durum daha vahim olur. Zaten çoğu mağazada satılan 3 tane anakart markası belli.
    Asus, MSI, Gigabyte diye gidiyor. Ne ASRock'un ne başka markaların kartları yok. He, ASRock'un birkaç modelini getiren bir yer var o kadar.

    Piyasada var olsun, almak zorunda değilsiniz. Almasanız dahi piyasada olması bile etkilidir diğer markalara karşı.
    Zamanının iki sağlam firması yok oldu gitti Abit ve Epox.

    Mesela işlemci ve GPU tarafında, 1'er tane daha firma olsa kötü mü olurdu. Rekabet her zaman iyidir.

    Yıllarca CPU tarafında Intel'in tekelliğini hepimiz gördük. AMD anca Ryzen ile bir şeyler yapmaya başladı da biraz hareketlendi ortalık.
  • Beter olsun Gigabyte! Zamaninda cevreme onerdigim icin de bin pismanim. Bana sifir olarak bozuk anakarti satip, 6 ay beni bilgisayarsiz biraktiktan sonra kavga dogus anakarti ikinci el ayni model bir anakartla degistirip insanlari enayi yerine koydugunu sanan ama kendisi enayi olan Gigabyte. Durumu Gigabyte Taiwan ve Gigabyte USA'e bildirdigimde beni Gigabyte Turkiye'ye yonlendirip "malesef birsey yapamayiz" diyen Gigabyte. Eski musterilerin de malesef birsey yapamaz tercih etmemekten baska. Boyle firmalar anlamalilar ki enayi yerine koyduklari aslinda kendileridir!

  • LG de cep telefonunu tercih eden musterilerini enayi yerine koydugunu sanan firmalardan birisiydi, aynen Gigabyte'in musterilerine yaptigi gibi. LG'nin de cep telefonu bolumu tipki Gigabyte'in anakart ve ekran karti bolumu gibi kuculdu. Neden acaba???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 4 Şubat 2019; 20:53:9 >
  • Sonu buydu hiçte şaşırmadım giga 1070 g1 kullanıyorum böyle cacık bir kart görmedim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • z170 gaming 5 anakarttan sonra kasama asla sokmayacağım markadır kendisi.
  • Küçülerek büyüycektir belki de

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anakartta en iyi marka tartismasiz Gigabyte dir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Ne sorunu var hocam çok mu ısınıyor ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aurosonic

    Anakartta en iyi marka tartismasiz Gigabyte dir
    Ben de oyle dusunuyordum yillar once, onun icin Gigabyte'in amiral gemisi anakarti olan Gigabyte Gaming G1 X99 modelini almistim. Ne oldu peki? Bozuk cikti, Gigabyte Turkiye kavga dogus 6 ay oyalayip sonunda ikinci el ayni model bir anakartla degisim yapti. Umarim bu dedigime benzer birsey yasamazsin sen de.

    Dun gibi hatirliyorum, Gigabyte marka laptoplar ciktiginda Turkiye'ye de gelmesi icin israrla Gigabyte Turkiye ile yazismistim, mailleri halen durur, istersen buraya ekleyebilirim tarihiyle birlikte. Cevremde bircok kisiye Gigabyte urunleri aldirmistim. Ne oldu peki? Musterileri kazikladi, enayi yerine koydu. Urunleri isterse tank gibi olsun, musteriyi enayi yerine koyuyorsa yarin oburgun sen de magdur olursun, bunu unutma. Ayni seyleri yurtdisinda da yasayanlari duydum, Gigabyte BitCoin zenginliginden sonra bizler gibi bilgisayarla ugrasan musterilerini insan yerine koymadi. Bunun cezasini cekecek eninde sonunda, LG cep teledfonu ornegindeki gibi.

    Gigabyte G-Smart cep telefonlari da rezalet otesiydi. 5MP kamerasi oldugu yaziyordu fakat cektigim resimler halen duruyor, suluboya cizimleri o resimlerden daha iyidir. Anakartta en iyi olan Gigabyte 90'li yillarda kaldi, bence bu fikrini guncellemen gerekiyor.




  • csh kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ilk eve pc 98 de girdi o gunden beri sayısız Gigabyte anakart aldim hiç bozulmadı sorun çıkarmadı. Hayatimda ilk defa msi aldim pisman oldum. Yine pc toplasam gigabyte alirim elektronik biraz şans işi. Belki sonraki Gigabyte anakartim bozuk çıkabilir yani bu her sirkette var. Anakart konusunda cok ozel sevgim var gigaya karsi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gigabyte ın her ürünü 10 numaradır, Aorus dahil. Tabi satışlar nedeniyle Aorus belini büktü bu şirketin.

  • Ben Windforce 1070ti olsu Aorus Rx 580 olsun fiyatına göre oldukça serin buluyorum mesala Windforce 1070ti 70 derecede çalışıyorken aynı fiyatdaki gtx 1070ti armor 87 derecede çalışıyor ama millet ne yapıyor gidip ejderhalı olanı alıyor yine böyle giderse Asrock ve Gigabyte gibi firmaları kaybederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MogoLKhan -- 5 Şubat 2019; 1:2:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WmGMD

    Ne sorunu var hocam çok mu ısınıyor ?
    Malzeme kalitesi gerçekten çok kötü ve kasa p300'de bf1'de 72 73 derecelerde geziyor. 1070 gaming x 65 66 dereceyi geçmemişti arkadaşımın rog zaten soğutmada bayağı iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben iki anakart aldım birde ekran kartı aldım hepsi gigabyte nin ne yazılım olarak nede donanim olarak bir sıkıntı yaşamadı sadece ekran kartında bir defa bi sorun yasadim anakarta çalışırken remleri çıkarttım çok defa banamin demedi ekran kartının da çalışırken güç kablosunu çektim bunun da çok defa yine banamin demedi ekran kartı 5 seneyi geçti birkeresinde oyun oynuyorum ekran kartının fani yerinden çıkmıştı fanın segmani atmıştı sonrada kaktım oldu aynı sorunu birdaha hiç yaşamadım işte o fanın çıkık olduğunu farketmeden oyun oynarken ekran kartının sıcaklığı 105 dereceyi gördü ama hala oyunu akıcı oynuyordu ve kapatmadı kendini işte ozaman gigabyte kendini kanıtladı bana

  • Eski kalitesini yitirdiğini düşündüğüm bir firma artık maalesef :(

  • Arkadaşa 0 sistem topladık. Anakart malum gigabyte. 2 farklı sistemde test sonucu anakartın bozuk olduğunu tespit ettik. Kavga dövüş zar zor 2 ayda para iadesi aldık. Müşteriyi aptal yerine koyup, suçu müşteriye atmaları var bir de... Şuan muadillerine göre 50 60 tl daha ucuz olmasına rağmen gigabyte almaya korkuyorum. Diğerleriyle aynı fiyatta olsa zaten yüzüne bile bakmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzülmedim, hatta sasirtmadi! iyi bile oldu.
  • Z390 anakartları ile ilgili çok olumlu yorumlar okuyorum aslında, VRM konusunda öneriyorlar özellikle.
    Gigabyte'ın zayıf yanı bios'u ve yazılım desteği oldu hep, onlara odaklanıp geliştirse tahminimce eksiği kalmaz.
  • Madencilik ayağına haddinden fazla ürün sattılar, bu işler bitince de satışlar normalde dönse dahi düşüş olarak görülmekte.

    Dünya geneli sektörde daralma var o ayrı mesele tabi. PC oyunculuğu tarafında da düşüş olduğu muhakkak.

    Fiyatların artması ve diğer bazı sebepler, PC oyuncularını konsollara doğru yönlendiriyor son zamanlarda.
    Umarım Gigabyte'ın sonu ABIT ve EPOX gibi olmaz.
  • yaw millet 5$ a PCB PC sistemi satarken bu günleri düşüneceklerdi !

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.