Şimdi Ara

Hamas’ın aldığı Bitcoin bağışlarını İsrailli girişim ortaya çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yıllardır İsrail kontrolü altında bulunan Gazze Şeridi’nde bağışlarını Bitcoin üzerinden almaya çalışan Hamas’ın bu çabaları İsrailli bir girişimin filtresine takıldı. Girişim konumuna kadar bağışçıları bulmayı başardı.


     


    Filtreden kaçamadı


     


    Gelen bilgilere göre Katar’dan aylık 15 milyon dolar yardım almasına izin verilen Gazze Şeridi’nde baskıyı aşabilmek adına Hasam grubu Bitcoin bağılı kabul etmeye başladı. Bununla birlikte Bitcoin adresini Telegram üzerinden paylaşınca işler umduğu gibi gitmedi.


     


    Ayrıca Bkz.Kurucusu ölen kripto para borsası iflas koruma başvurusu yaptı

    Whitestram adındaki blok zinciri verileri toplayan girişim Telegram’daki paylaşımı gördükten sonra harekete geçti. Bitcoin adresinin izini süren girişim Coinbase borsası üzerinde bir hesap olduğunu ve Gazze Şeridi’nden bir Bitcoin tüccarının Binance hesabından yaklaşık 2500$ değerinde bağış yaptığını ortaya çıkardı. Sonrasında bunu güvenlik güçlerine bildirdi.


     


    Hamas grubu ABD’de terör örgütü kabul edildiği ve Coinbase de kesinlikle terör finansmanına izin vermediği için Hamas’ın hesabının kapatıldığı tahmin ediliyor zira grup Telegram üzerinden ikinci bir Bitcoin adresi daha paylaşmış.


     


    Girişim bu adresi de takip etti ve bu kez Bittrex, Coinbase, Binance, Vilkov, CoinMixer gibi platformlardan aktarım yapıldığını tespit etti. Girişimin bunu da yetkililer ile paylaştığı ifade ediliyor.


     


    Bugüne kadar pek çok kripto para borsasında dolandırıcılık ve siber saldırı olayları sonrasında hesapların boşaltıldığını duymuştuk. Yetkililer kripto paraların farklı cüzdanlara aktarılarak ortadan kaybolduğunu ve takip edilmesinin mümkün olmadığını ifade etmişti. Bununla birlikte yaşanan gelişmeler aslında cüzdan sahibine varana kadar takip edilebileceğini gösteriyor. Bu da merkeziyetçi olmayan blok zinciri konseptinin güvenliğini sorgulamamıza neden oluyor.


     


     







  • Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.

  • Haberdeki son paragraf herşeyi anlatıyor. Kripto paralarda güvenli değilmiş. Millet rahat rahat suç işlesin diye uydurmuşlar. Yazıyorlar biyere çok göze batınca alırlar ifadesini....

  • Her şeyin dijital olması en büyük güvenlik riski. Bir paranın külfeti aynı zamanda onun güvenliğine de katkı sağlıyor.

  • Söz de müslüman ülkesiyiz. Kredi kartları bile faiz lobisine hizmet ediyorken bunlar insanları faize teşvik ediyor.

    Kötünün iyisi hiç olmazsa faize girmeden peşin fiyatına taksit yapılabilirken kredi ayağına insanları faize teşvik etmek cehennemin dibine gitmek isteyenler için bir müjde olabilir !

    Ayet ile sabitken faiz in her türlüsüne bulaşan Allah ve Resulüne savaş açmış gibidir buyrularak ciddi bir şekilde bizleri uyarmışken Allah siz kim oluyorsunuz da insanları bu faiz batağına teşvik ediyorsunuz ?

    Faize den uzak durun kardeşlerim.Almayın aldırmayın o zaman paşa paşa değişecek bu sistemler.

  • hani takip edilemiyordu? gizlilik icin bitcoin vs?

  • Bu tarz haberler yayılsında iyice dibi görsün bakalım şu kripto paralar. Araştırmasını yapıp ona göre yatırım yapan adamlar parasını kazandı zaten.Bilinçsiz arkadaşlar kolay zengin olma hayallerinden vazgeçerler belki.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi müslümanlık sözde. Şuan herşey onların elinde. Faizden kaçmak için döviz yada altın(altında dolara endeksli) alsan, altının dövizin değer kazanmasını sağlayan herşey müslüman için günah. Direk gavur parası ama helal..

    Dolara helal fetvası veren hocaları bulup abd ye postalamak lazım...
  • teröristi gerçekten durdurmak isteyen, teröristin kullandığı o silahı üretmez.

  • Bitcoin ile yasadışı işler sanki daha kolay açığa çıkıyor.

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Müslüman ülke değiliz. Laik bir ülkeyiz. Bireyler Müslüman

  • Cevap verdiginiz yorumda ülke yazıyormu??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kbxyedek kullanıcısına yanıt
    sen iyimisin. cevap verdiğin kişinin yorumunu oku bakalım ne yazıyor. yorumlarda bütünlük arama diyorsan o zaman sana boşuna cevap yazmışım. bana eyvallah
  • İyiyim sağ ol sen nasılsın.

    Git ona yaz cevabı. Başkasına yazman gerektiğini kabul ediyorsun ama bütünlük diyip yan çiziyorsun.

    Ben ifadelere pek takılmam ama seninki iftiraya giriyor...

    Hadi sana eyvallah...
  • spenx01 kullanıcısına yanıt
    Bitcoin şeffaf bir kripto paradır aslında. Gizlilik odaklı privacy coin neden kullanmamışlar anlamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.