Şimdi Ara

Süper hızlı 3D yazıcı “çoğaltıcı” ile tanışın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     

     

    3D yazıcılar nesneleri zahmetli ve zaman alan bir biçimde katmanlar halinde basıyorlar. Çoğu kez katmanlar arasındaki sırtlar da görünür halde kalıyor. Büyük nesneler için ise günler alabilen baskı süreleri karşımıza çıkabiliyor.

    Kaliforniya Üniversitesinde görev yapan bilim insanları ise süre problemine bir çözüm bulmuş gibi gözüküyor. Söz konusu çözüm, nesneleri ışık yardımıyla tek seferde basabilen bir 3D yazıcı. Çoğaltıcı (The replicator) adı verilen yazıcı hızlı üretim teknolojisinde bir devrim yaratabilecek cinsten.

    Uzay Yolu dizisinde gördüğümüz ve neredeyse her nesneyi maddeleştirebilen “çoğaltıcı” adlı makinaya ithafen bu ismi alan yazıcı, klasik 3D yazıcılardan farklı olarak bir bilgisayarlı tomografi tarayıcısı gibi çalışıyor.

     

    Basılması istenen cisim farklı açılardan taranarak 3D görüntü haline getiriliyor. Daha sonra bu görüntü içinde sentetik reçine bulunan döner bir cam silindire yansıtılıyor. Silindir içindeki reçine ise farklı yoğunluktaki ışığa maruz kaldığında istenilen biçimde katılaşıyor. Proje kapsamında ekip, Auguste Rodin’in “Düşünen Adam” heykelini iki dakika içinde basabilmiş. Ortaya çıkan sonuç ise klasik tekniğe kıyasla daha pürüzsüz ve esnek bir nesne olmuş.

     

    Çığır açıcı yeniliklere kapı aralasa da söz konusu teknolojinin kısıtlamaları da yok değil. Yazıcının ürettiği nesneler oldukça küçük boyutlu ve makina, sentetik reçine olmadan kullanılamıyor.

    Aşağıda yazıcıyı hareket halinde görebilirsiniz.




  • Muazzam bir teknoloji, muazzam bir hız. Her ne kadar düşük kalitede(1cm) baskı yapsa da, çok iyi bir başlangıç.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.