Şimdi Ara

Ekran Kartı Boştayken Fanın Hızlanıp Yavaşlaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar dostlar,

    GTX 770 Lightning ekran kartım var. Uzun zamandır muzdarip olduğum bir konu vardı, belki yardımcı olabilirsiniz diye konu açayım istedim. Ekran Kartımın fanı herhangi bir oyun film açık değilken kısaca yük altında olmadığında fanı 5 saniyeliğine hızlanıp daha sonra yine 5 saniyeliğine yavaşlıyor. Bu döngü sürekli devam ediyor.

    Herhangi bir oyun açtığımda yani yük altında iken fan oldukça sessiz bir şekilde stabil olarak yavaş çalışıyor. Yani yük altında sorun yokken, boştayken fan hızlanıp/yavaşlıyor.

    Bir fikri olan ya da yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden şükranlarımı sunarım.



  • Sanırım sorunun ne olduğunu buldum. DDU ile tüm ekran kartı sürücülerini sildim ve yeniden başlattım. Fan problemim gitti. Fakat 2 dakika sonra windows sürücü yüklemesi yaptı ekran 1 snliğine gitti geldi ve fan sesi tekrar başldı. Masaüstüne de şu uygulamanın kısayolunu attı.

    Ekran Kartı Boştayken Fanın Hızlanıp Yavaşlaması


    Kısacası windowsun otomatik sürücü yüklemesini kapatabilirsem sanırım sorunumu çözmüş olacağım ama birçok yol denedim çözüm bulamadım.

    Windows 10 için nasıl otomatik sürücü yükleme ve güncelleştirmeyi kapatabileceğim konusunda yardımlarını ricadır.
  • Olay tamamiyle sürücü ile alakalı. Ekran kartı sürücüsünü yüklediğim an fan problemi başlıyor. Sorun çözülemedi. Gerçekten çok ilginç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.