Şimdi Ara

Visual Studio ile c++ derleyememe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Yazilim dunyasiyla yeni tanisiyorum. Derleyici olarak DevC++ ile baslamistim, simdi visual Studio 2017ye gecmek istiyorum ama yeni cpp dosyasi olustur dedigimde, hata ayiklama kisminda yerel windows makinesi yerine ilistir diye bir secenek cikiyor, derleme yapabilmek icin illa yeni bir proje olusturu secmem gerekiyor ama bu kez de kendi icinde bir tane hello world dosyasi var, ben yeni bir cpp dosyasi olustursam da derle dedigimde surekli o dosyayi derliyor ve konsol ekraninda her defasinda o hello world dosyasinda ne degisiklik yapildiysa onu gosteriyor. Yardimci olabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacques Reverdi -- 3 Şubat 2019; 2:25:1 >



  • ctrl+n gelen ekrandan boş proje oluştur. ctrl+a gelen ekranda source.cpp yerine main.cpp yaz. boş ekrana klasik main fonksiyonunu aç. program önce main fonksiyonunu çalıştırır sen diğer dosyanı işaret etmezsen program çalışırken o dosyanın varlığından haberdar olmaz. bu yüzden hep ilk kendi oluşturduğu dosya çalışıyor.

    aynı zamanda visual studio devC++ gibi tek sayfa ile derleme çalıştırma yapmana izin vermez her şey için proje oluşturmalısın.
  • Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim. Dediginiz gibi benim hatam proje olusturmadan dosya olusturmaya calismakmis. DevC++'ta proje olusturmadan calistirabildigimiz icin bunu da oyle sanmistim. Fakat soyle bir sey var bos proje olusturup derledigimde hata veriyor, konsol projesi olusturmam gerekiyor duzgun sekilde derlemesi icin. Ve bir de varsayilan olarak #include "pch.h" yi include etmem gerekiyor bu konsol projesinde, bu satiri silersem derleme hatasi veriyor, bunu nasil kaldirabilirim. Son olarak ctrl+n yeni dosya olusturuyor yeni proje icin ctrl+shift+n imis, ben zaten menuden yapiyorum o dert degil, bir de bos yada konsol projesi olsun farketmez, projeye cpp dosyasi ekledigimizde basta ismini duzenlettirmiyor, sadece projenin ismini degistirebiliyoruz basta olustururken.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.