Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemi Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
5
Favori
12.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun zamandır evimdeki LG sinema sistemi yerine adam gibi bir AVR ve hoparlör setiyle atmos sistem kurmak istiyorum.5.2.2 bir set kurma niyetindeyim, 7.2.2 sistem için gereken avrler çok pahalı.Bu bilgiler ışığında toplam maliyeti 6000 civarında olacak bir avr+hoparlör seti almak istiyorum.2. el ya da sıfır konusunda takıntım yok ama kafamı en karıştıran avr-hoparlör uyumu ve bu konuda değişkenler çok fazla, gördüğüm kadarıyla Denon'un atmoslu avrleri ve Sony str1080 benim işimi görecek.Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.



  • Hocam ben de aynı sizin durumdayım. AVR olarak Denon x1500 amazon.de sitesinde 305 Euro. Ses sistemi olarak da ONKYO SKS-HT588 5.1.2 Atmos Enabled düşündüm. Amazon.de sitesinde 380 Euro fakat geçici olarak stok dışı. Toplamda 680 Euro oluyor. İki ürünün de satıcısı amazon. Böyle olunca 680 euronun üzerine vergi biner mi binerse ne kadar biner bilemiyorum. Daha önce amazon.de den alışveriş yapmadım.

    AVR olarak Sony str-dh790, ses sistemi olarak da Sony ss-cs310cr alternatif olabilir. Ancak bu ses sisteminde atmos hoparlörler yok. Sony ss-cse atmos hoparlörler de eklenebiliyor mu bilmiyorum. Ne yazık ki ses sistemi konusunda çok çok az bilgim var.

    Tam aradığım konuydu siz açmışsınız neyse ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 1 Şubat 2019; 23:41:27 >
  • Başlangıç için denon 1500 fena olmaz ama bütçe el veriyorsa denon 2500 daha iyi olur. 2.bir hdmi çıkış büyük avantaj. Olur da projeksiyon vs eklemek istediğinizde iyi bir hdmi splitter almaya kalktığınızda yine 400-500 tl vermeniz gerekecek.
    Yada inşallah olmaz ama bir hdmi çıkış bozulursa diğeri ile yola devam edebilirsiniz vs vs

    Hoparlör olarak da kendimin de kullandığım Heco victa serisi başlangıç için iyi bir seçenek olur. Ama 2.elde pek kalmamış şu ara. Sıfırları da Avr’ye 2500 tl civarı verince 6000’lik bütçeyi aşmanıza sebep olur. Önlere victa 502, arkalara 202, ortaya da 102 güzel olur.

    Bu arada sistemi sadece film, dizi yada oyun gibi çevresel ses odaklı kullanacaksanız diğer arkadaşın önerdiği gibi küçük ebatlı onkyo yada Harman Kardon setler de işinizi görebilir. Fakat bu tarz setler müzik konusunda çok vasat oluyorlar ve de sistemin kurulu olduğu oda 25 m2’den büyükse yetersiz gelebilir.
    Eğer müzik de önemli diyorsanız ön hoparlörlerin kule tipi olması yada minimum Heco victa 302 gibi biraz iri kıyım bir raf tipi olması lazım.
    Çünkü hoparlördeki sürücüler daha büyük olduğu için daha geniş ve detaylı bir sahne sağlıyorlar.
    Bu durumda oda 25m2’den büyükse victa 502 gibi bir kule tipi hoparlör almak mantıklı olur.
    25m2’den küçük ise de önlere victa 302 gibi bir raf tipi alınabilir.


    Bunun dışında bütçe kısıtlı olduğu için atmos işine daha sonra geçersiniz. İlk etapta Avr ve 5.1 hoparlörü almak daha mantıklı.
    Sonrasında atmos için ise yine kullandığım Canton plus gx3 gibi bir hoparlör alıp oturduğunuz yerin tam üstünde tavana monte edebilirsiniz.
    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B004I9J7YE/ref=ppx_yo_mob_b_pre_ship_o0_img?ie=UTF8&psc=1

    Atmos hoparlör başlığında paylaştığım resimler vardı. Fikir verebilirler.

    Bu arada bu hoparlörün normal fiyatı 90-100 € arası ki ben de 94 € iken almıştım.
    Şu an stokları bitmiş ve ön sipariş toplamak adına ara ara 50 €’ya iniyor. Hatta şu an öyle.
    Eğer aradan çıksın derseniz bu hafta takip edin, fiyat 49 €’ya düştüğü zaman siparişi verin.
    Ben sistemi 5.1.4 yapmak için bir çift daha sipariş verdim, önümüzdeki bir ay içinde bana ulaşır sanırım 😄

    Ayrıca atmos konusu için tavandan yansıtmalı hoparlör olayına hiç girmeyin. O bence tamamen pazarlama stratejisi. Çünkü her kullanıcının izleme mesafesi bir değil. Hali ile tavandan yansıyan ses nereye gelecek o da muamma. O yüzden atmos düşünülüyorsa tavan hoparlörü bence olmazsa olmaz.
    Şu an 5.1.2 Kurulum kullanan biri olarak naçizane görüşüm bu şekilde.


    Konuya yazan diğer arkadaşın sorusuna istinaden Amazon.de kendi sattığı ürünlerde ürünü Avrupa birliği dışına gönderdiği için kendi ülkesindeki vergiyi siliyor ve bizim ithalat kanunumuza göre %18 gümrük vergisini otamatik olarak ekliyor. Bu da aşsğı yukarı liste fiyatı ile aynı paraya geliyor.
    Buna ek olarak da fiyata Kargo parasını da ekliyor. Misal aşağı yukarı 10-15 kg civarı gelen amfilerde Kargo masrafı 50-70 € arası oluyor.

    Yani denon 1500 özelinde konuşursak, gümrükleme ve Kargo masrafları dahil toplamda 354 €’ya ürün kapınıza kadar teslim oluyor.

    Ama satıcı Amazon.de değilse EU vergi indirimi yapmadığı gibi tüm gümrük vs işleri ile de siz ilgilenmek zorunda kalıyorsunuz. O yüzden sipariş verirken satıcının Amazon.de olduğundan emin olunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 2 Şubat 2019; 1:42:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony str 1080 iyi bir seçim olacaktır avr li giriş sistemi olarak, 1080 giriş seviyesininde uzerinde bir cihazdır.
    yeni aldım ve kullanıyorum. sony 1080 cift hdmi çıkışı hem tv hemde projeksiyon kullanımı için çok ideal bir özeliktir.
    sth dh 790 hem güç olarak hemde bu çift hdmi çıkışı olmadığından geride kalıyor, 1080 modelinde sanal olarak 7.2.2 olarakta kullanılabiliyor.
    hoparlör olarak ben paradıgm serisi kullanıyorum,imzamda detayları var, çok uyumlu sony ile.
    bahsetiğiniz sony 5,0 setde olabilir ama ben kullanmadım dinlemedim, hoparlör seçimi önemli dinleyerek almanız tavsiye olunur.
    heco victa serileri sony ile uyumlu, dikkate almanızı öneririrm.
  • Bizim salon küçük, 20-25m^2 dikdörtgen ve biz dikdörtgenin kısa kenarını kullanıyoruz. Yani televizyonla aramda 6.5 metre olabilecekken 3.5 metre var. Sağlı sollu da 3.5m desek izleme alanım oldukça küçük. Her ne kadar Heco Victalar gönlümden geçse de izleme alanım için overkill olurmuş gibi geliyor. Bir de tabi bütçe meselesi var, tekrar bir hesap kitap yaparım.

    Tavandan yansıtmalılara hiç girmeyin dediğiniz için ONKYOyu elemek üzereyim, Setin içinde sub olması ve tavandan da olsa yansıtmalı olduğu için üzerini direkt karalayamadım. Sony ss-cs310cr hakkında ne düşünüyorsunuz hocam? Onlar da Heco gibi kule diyeceksiniz ama bütçeme daha elverişli. Daha sonra güzel bir sub ve tavan hoparlörleriyle desteklerim diye düşündüm. Vakit bulduğumda bir Sony bayisinde deneyeceğim.

    Bu arada bir hafta önceye kadar ses sisteminin s harfinden bile haberim yokken bir haftada çat pat bir şeyler öğrendim. Konu açan arkadaşla dertlerimiz aynı olduğu için 2. konu açmak istemedim. Yapılacak beyin fırtınasının herkes için faydalı olacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 2 Şubat 2019; 13:19:16 >




  • Takip...


    Seçimlerden önce ben de şeytana uyup denon 2500-3500 ya da 4500 alsam mı diye sayıklıyorum. Benim için de güzel bir konu olmuş....
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Emrah bey eğer sinema sistemini stereo sistemle entegre kullanacaksanız yani aynı ön hoparlörü hem stereo amfi hem de Avr ile kullanacaksanız ön kanallar için pre out çıkışı olan bir Avr almanız şart.
    Denon 3500, 4500 yada Onkyo 730 gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hermés kullanıcısına yanıt
    Benim salon da benzer sayılır. 7x4 gibi.
    Benim sistemde bu salonun 4,5x4’lük bir alanında kurulu, izleme-dinleme mesafem de 3,5 mt gibi.
    Bu alanda Heco Music Style 900 kule hoparlör kullanıyorum. O yüzden victa 502 sizin alana büyük gelmez.

    Bu arada müzikle işim olmaz diyorsanız da O onkyo seti alabilirsiniz ama üzerine 100€ Kargo parası ekleyince 475 € ediyor. Açıkçası o fiyata buradan da birşeyler bulunabilir diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Emrah bey eğer sinema sistemini stereo sistemle entegre kullanacaksanız yani aynı ön hoparlörü hem stereo amfi hem de Avr ile kullanacaksanız ön kanallar için pre out çıkışı olan bir Avr almanız şart.
    Denon 3500, 4500 yada Onkyo 730 gibi.
    Evet planım bu şekilde...Sağolun uyarınız için.

    amazon.de'den denon avr 4500 yorumlarını okudum da. Pek iyi şeyler yazılmamış. Canım sıkıldı.
  • Güzel tavsiyeler gelmiş, herkese teşekkürler.Benim sinema sistemi kurmaktaki amacım stereo müzik değil, tamamen çevresel ses odaklı ve film izlemek için.

    Atmos konusunda da tavandan yansitmali değil direkt tavana asarak atmos deneyimlemek istiyorum. Sanırım atmos tavan hoparlörü olarak illa atmos enabled olmasi gerekmiyor, yanılıyor muyum?

    Denon atmos özellikli bi AVR ile Str 1080 arasında özellik farkları hangisini tercih etmeyi gerektirir ve bunlara uyumlu hoparlörler hangileridir, en büyük sorun bu.

    Bir de hdmi 2.1 çıkacak yakinda, onu mu beklemek daha mantıklı?
    Ayrıca avrda bulunan Dolby vision ya da HDR desteği ne işe yarıyor, bunu da bir türlü anlamadım .

    Tavsiyelerde önemli bir etken olduğu için salon yapısını da çizim olarak atabilirim arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kralkarga kullanıcısına yanıt
    Atmos için tavana hoparlör takılacaksa standart bir hoparlör de iş görür. Misal ben alttaki linkteki Canton hoparlörü tavana tam oturduğum yerin üzerine alçıpana monte ettim. Atmos hoparlör başlığında resimlerim mevcut.
    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B004I9J7YE/ref=ppx_yo_mob_b_pre_ship_o0_img?ie=UTF8&psc=1

    Normalde bu hoparlör 90-100 € arasında satılıyor. Ben 94 € iken almıştım. Bu ara ön sipariş toplamak için ara ara indirime giriyor ve 49 €’ya düşüyor.
    Avr olarak 9 kanal destekli Denon 4400’e geçince 49 €’dan bir tane daha sipariş ettim.
    Bu arada kutu içinde 2 adet hoparlör geliyor. Yani 7 kanal bir amfi alırsanız sadece bir adet almalısınız.

    Bunun dışında son iki Denon’dan önce Onkyo 828 ve Sony STR-DN840 modellerini kullandım. Hoparlör olarak yine aynı Heco’ları kullanıyordum. Sony stereoda gayet başarılı bir amfiydi ama sinema anlamında beni tatmin etmemişti. Sonrasında Onkyo 828’i aldım. O da stereo anlamında gayet iyiydi fakat sinemada da çok iyiydi bence.
    Sonrasında bu atmos vs işlerine merak salınca Denon 3400’e geçtim ve şimdi de Denon 4400’e geçtim.

    Gördüğüm kadarıyla Denon sinemada daha detaylı ve canlı bir ses veriyor. Ama müzikal olarak Onkyo ve Sony daha iyiydi.

    4K konusunda çok bilgili değilim. Bildiğim kadarıyla hdr vs gibi bir kaç farklı format var ve uyumlu cihazlar olmayınca doğru bir görüntü olmuyor. O yüzden bu hdr desteği falan önemli deniyor.

    Hdmi 2.1 konusu ise bence biraz karışık bir durum. Çünkü her tv her ses formatını doğru düzgün şekilde aktarmıyor. Sanırım bu da lisans anlaşmalarından kaynaklı.
    Misal bendeki Sony tv, usb’den film oynattığımda dolby sesleri 5.1 olarak avr’ye Aktarırken Dts sesleri sadece 2.0 olarak iletiyor.
    Hdmi 2.1 çıkınca bu işler nasıl olur bilmiyorum.
    Onun yerine zidoo x9s gibi bir medya oynatıcı alıp Avr’ye bağlayıp geçmek en kolayı gibi geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Bende lg OLED var ve atmos desteği var tvde, hdmi arc ile avrye baglayinca aktarmada sorun olmayacağını düşünüyorum. Ama avrler arasındaki fark ve bu avrlerin hoparlörlerle uyumu önemli. Hangi avr ve hangi hoparlör konusu asıl sorun.Derdim hiç stereo ya da müzik olmadı, ayrıca bütçem illa 6000 diil, daha yukarı çıkabilirim daha iyi ses ve geleceğe dönük yatırım için.Su an kullandığım giriş seviyesinin an altı lg sinema sistemi artık tatmin etmiyor veda kaliteli deneyim istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu takip
  • avr konusunda denon 3500 ve sony str 1080 arasında kaldım, denon 4400 aslında hayalim ama çok pahalı kalıyor o.avryi belirleyip hoparlör belirleme kısmına geçmem lazım artık.
  • kralkarga kullanıcısına yanıt
    Denon 3500

    Tam olarak deneme şansı bulamasam da 3400’den 4400’e geçen biri olarak aralarında çok büyük bir fark yok gibi

    Ha aradaki 350 € çok zorlamazsa Denon 4400 alınabilir
    Ya da onkyo 730 - 830

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kralkarga kullanıcısına yanıt
    Onkyo TX-NR686 tavsiye ederim onkyo 656 kullandım bir yıl 686 thx sertefikalı daha iyi bir cihaz bazı arkadaşlar için thx önemli olmayabilir ama o sertefikayı almak için cihaz bir dizi testten geçiyor basarılı olursa thx ibaresini alabiliyor buda bir artıdır olmamasındansa olması daha iyidir sinema için 686 mutlu eder bu arada avryi siyah değilde metalik renk şiddetle tavsiye ederim siyah hoparlörlerle muhtesem uyum sağlıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odesy -- 6 Şubat 2019; 14:27:50 >
  • odesy kullanıcısına yanıt
    onkyo nr686 kafama yattı, sonye göre biraz daha güçsüz sanırım watt olarak ama yine de derinlemesine araştıracağım zira sony ile arasında ciddi bir fiyat farkı var bilhassa amazon.de'de arada 357 euroya düştüğünü de hesaba katarsak, o fiyattan yakalarsam direkt alabilirim ama öncelikle inceleyip sonyle karşılaştırmam lazım.
  • Hoparlör olarak malum sitede 625150752 numaralı canton marka bir set var fakat şöyle bir durum var ilan başlığına canton 1050 yazmış ama eklediği görsel 1550 modeline ait ve eğer bu set gerçekten 1550 ise tercih edilmesi gerekir ,3050 ise zaten bu fiyata kaçmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    İlan sahibine modeli sordum, cevap gelince buraya yazacağım .

    Ekleme:İlan sahibi arkadas 1050 olduğunu ve resmi degistirecegini söyledi, yanlış anons yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralkarga -- 9 Şubat 2019; 17:25:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım olsun önemli değil canton ürünleri çok kalitelidir
    1050 nin subwooferi de bu model değil
    Subwoofer ‘ in modeli neymiş onu da öğrenin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.