Şimdi Ara

100 MBit TTNET Fiber Twitch.tv donma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 100mbit ttnet fiber kullanıyorum, twitchde yayınları 360p de bile donuyor kafayı yiyecem. netflix 4k kesintisiz açıyor, baska biryerde problem yok sadece twitchde. tarayıcı yada bilgisayar tablet farkı olmaksızın hepsinde donuyor.

    çözümü yada aynı sorunu yasıyan var mı?



  • Türk Telekom'un Twitch ile arabağlantısını sağlayan taşıyıcı operatör (Telia) kaynaklı sorunlar var. Kapasitesi yetmiyor. Türk Telekom veya Twitch kaynaklı değil yani. Türk Telekom'un tek sorunu başka bir sağlayıcıdan port açmıyor oluşu. Muhtemelen daha fark bile etmemişlerdir tüm Türkiye'nin Twitch platformunda sorun yaşadığını
  • Türk Telekom'un Twitch ile arabağlantısını sağlayan taşıyıcı operatör (Telia) kaynaklı sorunlar var. Kapasitesi yetmiyor. Türk Telekom veya Twitch kaynaklı değil yani. Türk Telekom'un tek sorunu başka bir sağlayıcıdan port açmıyor oluşu. Muhtemelen daha fark bile etmemişlerdir tüm Türkiye'nin Twitch platformunda sorun yaşadığını
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Hocam Telia kaliteli taşıyıcılardandır. Turkcell de telia ile trafik taşıyor ve gecikme süreleri minimal düzeyde. Gayet iyi. Ancak Türk Telekom muhtemelen az para ödüyor, düşük öncelikli kiralama yapıyor. Başka bir izahı yok Ping sürelerinin. Ancak Twitch sorunu için, Telia’nın kapasitesi yetmiyor. Turkcell bunu öngörüp farklı taşıyıcılara da yönlendirme yapıyor artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VLC player indirip yayını ordan açın 1080p izleyebilirsin özellikle akşamları sinir ediyor twitch yayınları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.YILMAZ40

    VLC player indirip yayını ordan açın 1080p izleyebilirsin özellikle akşamları sinir ediyor twitch yayınları
    vlc yada ayrı html player ile denedim olmuyor, turkcellin fiberi yok olsa ona geçecem. önceden 16mbit adsl ile 720p çok rahat izlerken suan 360 p izlenmiyor lanet olsun.
  • Telia büyük firma, türk Telekom bence kesinlikle az para ödüyor veya para ödediklerini de düşünmüyorum :)) Mesala ben 2017 de 30 ping ile oyun oynardım valve oyunları Avrupa sunucularını tabiki gece saatlerin de , akşamları gündüzleri 45 ping max, yani seneler geçtik gelişeceğine bu süreler arttı gündüzleri 65 70 80 ping gece 1 den sonra 55 lere düşüyor.

    Tracert yapıyorum Telia ile oyun serverına ulaşırken ulaşılamıyor yada telia da geçiş süreleri 100 ms 200 ms civarlarında. Twitch dir, bütün oyunlardır. sadece telia üzerinden taşıyamıyor yani belli, bunu türk Telekom yetkili üst seviye birimlerine anlatıyorum kanıtlarıyla gösteriyorum. Bakın kullanıcılarınızın hepsi bu şekilde diye buna önlem alın geliştirin diye :)) Verdikleri cevap UPLOAD hızları düşük olduğu için :))) gülerek peki tamam diyip konuyu kapatıyorum.

    Araştırdım telia ile Avrupa da da sıkıntı var sadece türk Telekom yaşamıyor bu sorunu , fransızı da yaşıyor, İsveçlisi de TELİA da büyük sıkıntı var. Ve üşenmedim gittim TÜRK TELEKOM İNTERNATİONAL a da yazdım anlattım ss leri sundum. Cevap bile dahi vermediler :) Ulan dedim birde Telia ya yazayım göndereyim. Aynı şekilde TELİA bile cevap vermedi :)))




  • Vpn ile denedin mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trkocaer

    Vpn ile denedin mi ?
    opera vpn kullanıyorum suan, herşey şahane. 1080p 60fps kesintisiz izliyorum. bir sorun var artık ttnet mi kısıtlıyor twitchi yoksa başka birşey mi bilmiyorum.
  • twich.tv akşam saatlerinde 360p de bile donma yapıyor vpn ile de aynı takılma var.
  • Türk telekomu bilmem de şunu söyleyebilirim.

    2 yıldan fazla Uydunet(Kablonet) fiber kullanıyordum.Twitch donuyordu bezdiriyordu.Uydunette turk telekom altyapısı eyvallah.
    3aydır da Superonline kullanıyorum.Biliyorsunuz Superonline fiber kendi altyapısını kullanıyor ve de twitch'de donma aynen devam ediyor. Demek ki hepsi kısıyor sıkıntı ordan baş gösteriyor.
  • Vdsl 50mbps de de aynı problemi yaşıyorum.
  • 8 mbit de aynı sorunu yaşıyor 50 de 100 de demekki tek başına hız da yeterli olmuyor kaliteli bağlantı için.
  • HaciTTOR kullanıcısına yanıt
    Ozaman twitch kısıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10mbit netim var sorun yaşamıyorum 720p/60fps izliyorum ''ekranım 720p olduğu için'' fakat bazı zamanlar takılmalar oluyor çok nadir.
  • 100 Mbit KabloNET ile de aynı sorunu yaşıyorum. Opera VPN'e geçtiğim an hiçbir sorun kalmıyor. YouTube'da 8K, Netflix'te 4K'da sorunsuz izleniyor. Twitch'te en düşük kalitede dahi 4-5 saniyede bir donuyor.
  • 35mbps platin paket ile 1080p her zaman sorunsuz. ISS SoL.
  • ISP 'ler canli yayinlari youtube videlolarinda oldugu gibi proxy sunucu uzerinde cache 'leyemedikleri icin bandwidth throttle yapiyorlar. Bunun nedeni yurtdisi cikis kapasitesini is odakli musterilerine saklamak istemeleri ve ev kullanicilarina bu tarz sinirlamalar getiriyorlar. Eger kapasite yetersizse satin alinmasi lazim. Adamlar maaliyetten dusurmek icin musterinin hattini sinirliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 11 Şubat 2019; 14:0:20 >
  • 50 mbit ile aynı sorunu ara ara ben de yaşıyorum. Bazen cillop gibi, bazen takılıyor. Hatta farklı ip'lere bile değişik tepkiler verebiliyor yayın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.