Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (249. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: TurkishPro , TurkishPro
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 17 Misafir (4 Mobil) - 14 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
8.540
Cevap
205
Favori
646.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erincar kullanıcısına yanıt

    aslında şöyle bakmak lazım mantık yürütelim;

    90 yada 100 hp olsun, bu gücü kullanmak için yani 90 hp ye çıkmak için devir lazım, şehir içi kullanırken hep 90-100 güç bandına çıkacak kadar basıyormuyuz, hayır.


    az bir güç kullanarak gidiyoruz oda araç 90-100 hp. olsada hemen hemen aynı devirde gibi gider, atıyorum her iki motoru kullanan iki kişi olsun bunlar trafikte yine atıyorum, genelde 40hp güçle gidiyordur, bu beygiri vermek için mesela, 90 lık motor 2000 devir çevirsin, 100 lük olansa 900 devir, bunun tüketimde çokta farkı olmaz sanırım değilmi...



    fark ne zaman olur, araç doluysa yada uzun yolda, böyle durumlarda yük varsa gaza basarsın, uzun yoldada genelde 110 gidersin, her iki motorda böyle durumlarda devir çevirmek zorunda kalır, devir ne kadar yükselirse üstte yazdığım farkta açılır, yani devir aralığı açılır, 90 lık araç uzun yolda 100 lükten daha çok yakar çünki daha yüksek devir çevirmek zorunda kalır, özelliklede yük ve rampa varsa, 130 luk olanda hepsinden az yakar, mesela 130 lukta 1200 devirde bile yeterli güç vardır, bu motorda daha az devir çevirir daha hızlı gidersin diyim, yada 90 la gidiyorsunuz diyelim, devir daha düşük olur tork avantajını kullanır gibi, anlatabildim sanırım...


    özelte şehir içi kullanımda sakin kullanıyorsanız 90 ve 100 lük motorlar arasında sarfiyatta belirgin fark olmamalı, zaten tam güç kullanmıyoruz, devirler yakın güçler düşük aradaki makas açılmamış, hızlandıkça fark açılmaya başlar ama, yani uçuk fark olmamalı şehir içi kullanımda, zaten yavaş ve sakin giden için tabii...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimelle -- 27 Kasım 2021; 12:12:26 >




  • Selamlar,
    Bu konu dönüyor diye ben de yazayım.

    15k kilometre yoğunluk Ankara trafiğinde kullanıyorum. Ortala 5.5. daha üstüne hiç çıkmadı

    Araç 1.0 touch 100bg manuel
  • longestday kullanıcısına yanıt

    Ortalama hızı da yazar mısınız? Ortalama tüketimde ortalama hız da önemli bir veri. Aynı motordaki manuel, otomatik arası fark şanzumandan kaynaklıdır. CVT hassas kalkışlarda hızlanmalarda gazı kökleyince aşırı artıyor tüketim. Kullanım farkından kaynaklanıyordur bu kadar insanda farklı değerler.

  • DaRK BLooD kullanıcısına yanıt
    Hocam ortalama hız verisini ekrandan görebiliyor muyuz? Öyleyse araca geçince bakıp söyleyim. 15knın ortalama 7.5 8ksi şehirler arasıdır ve ortalama 110/130 ile kullanıyorum. Şehir içinde ise agresif kullanmam trafik seyri neyse öyle ilerlerim fakat Ankara'da sık sık yoğun dura kalka ilerleyen trafiğe giriyorum
  • Bende 1.0 manuel 100 beygir eco g Sümbül var. Ortalama tüketim ankara şehir içinde 5,3- 6,3 arası. 6,3 sabah akşam yoğun trafikte oluyor. Clio almayı planlıyordum. Yaptığım araştırmalarda Cvt şanzımana sahip clioların kullanıma bağlı olarak manuelden en az 2,5lt fazla yaktığını öğrendim. Cvt sabit hızları seviyor. Cvt li otomobil kullanırken Dikkat edilmezse 10lt rahat görüyor. Bu ve ekonomik nedenlerle cvt clio arayışından vazgeçtim.
  • longestday kullanıcısına yanıt
    O şekilde görnüyor mu? Benim gösterge arada bir sıfırlıyor. Akü ile ilgili bir problem midir bilemiyorum. Sıfırladıpı için geçmiş verileri göstermiyor.
  • longestday kullanıcısına yanıt

    Evet multimedyadan Driving Eco kısmında üstten liste kısmına tıklarsanız 2 sayfa önceki arkadaşların paylaştığı kısıma giriyor orda gözüküyor ortalama hız.

  • erincar kullanıcısına yanıt

    Fabrika verisinden az yakıyorsunuz yani?


    Edit: Ortalama hızınız 50 km. İnanılmaz yüksek. İstanbul da şehiriçi trafikte bu ortalama hızı yakalamak imkansız.

    50 km/h ortalama ile o kadar az yakmanız çok normal zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorrento -- 29 Kasım 2021; 20:52:32 >
  • sorrento kullanıcısına yanıt

    Hocam İzmir diye belirttim zaten. Ben dur kalk trafiğe girsem bile evime ulaşmam maksimum yarım saat. Dizel aurisim ile ortalamam 4.4 civarında idi yine ayı güzergah aynı kullanım tarzı ile. Benzinliye geçince bir şok yaşamadım benim açımdan iyi oldu.

  • Sürüş Destek Paketi olan arkadaş var mı aramızda? Çarpışma uyarı sistemiyle ilgili bir şey soracağım.

  • DaRK BLooD kullanıcısına yanıt

    VAR

  • toork T kullanıcısına yanıt

    Ayarlardan hem çarpışma önleyici hem takip mesafesi ayarı açık. Giderken öndeki araç ile aradaki mesafeyi gösteriyor. Yalnız öndeki aracın dibine de girsem sesli bir uyarı alamıyorum. Yada kendisi fren yapması lazım. Bir hata kodum yok ama. Denediniz mi hiç sizde durum nasıl? Radarda mı bir sıkıntı var acaba?

  • Merhaba iyi akşamlar , 2021 Clio 5 araca sahibim touch paket otomatik. Frene basınca sensör calısıyormuş gibi bir ses geliyor sol ön farın altından, son derece sinir bozucu bi durum. Servise götürdüm normal dendi 2020 model icon a binmiştim daha önce onda öyle bir ses yoktu. Hatalı bi seriye mi denk geldim acaba diye düşünüyorum.

  • Arkadaşlar merhaba, taze iken başıma geleni anlatayım. 2 gün önce aracım zorlanarak çalıştı, marş alması abartısız bi 5 saniye sürdü ama sonraki çalışmalarda tekrarlamadı. Bugün de normal çalıştı müşteri ziyaretimi yaptım derken öğlen tekrar çıkacakken çalıştırdığımda kırmızı ekran ile "Motor hasar riski" şeklinde uyarı aldım. Bu yazının ardından "egzoz emisyon" şeklinde bir uyarı geldi sarı renkte ve ardından fotoğraftaki "enjeksiyonu kontrol ettirin" yazısı geldi. Bu arada aracın çalışmasında, sesinde vs bir anormallik yoktu. yani servise sürerek götürebilirdim fakat renault hasar riski uyarısı önemli ve nadir bir uyarı diyerek çekici yolladı. araç servise çekildi, yoğunluk nedeniyle yarın dönüş yapacaklar. Önemli midir değil midir, garantiye mi girer bana mı patlar bilmiyorum ama ilk kez böyle bir şey başıma geldi =) bu sorunu yaşayan var mı acaba aranızda?



    2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]




  • erincar kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, bence ilk aküye baktırın, hiç kurcalamadan....

  • erincar kullanıcısına yanıt

    Güncelleme, Partikül filtresi müşürü ısındığı için araç kendisini korumaya almış dediler. garantiden değiştirmişler, bugün teslim alacağım. inşallah tekrarlamaz.

  • Fiyat listesi güncellenmiş.


    https://www.hizliresim.com/cae9hmx




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazhalusta -- 3 Aralık 2021; 11:25:19 >
  • Yanlış hatırlıyor olabilirim ama clio fiyatları taliant moedilenden daha pahalı değil miydi? Joy ve touch paketlerde taliant daha pahalı olmuş.

  • colombo53 C kullanıcısına yanıt

    Doğru hatırlıyorsunuz. Clio, C3 ve City modellerinin de fiyatının üstündeydi. Şuan cliodan ucuz araç kalmadı. icon aldığıma pişman oldum resmen aradaki fark her geçen gün açılıyor diğer araçlar ile.

  • Arkadaşlar merhaba 2020 model clio 5 sahibiyim. Bugün dar bir sokaktan dönerken sağ ön teker kaldırıma çıktı arabanın sağ altı kaldırıma sürttü. Daha sonrasında inip kontrol ettiğimde çizik vs bir sorun görünmüyor. Ancak fotoğrafını paylaştığım parçayı kaldırımın oralarda buldum. Araştırdığımda clio 5 civata şeklinde internette satıldığını gördüm ancak neye yarar nereye takılır hiç bir bilgi göremedim. Bu parça nedir ne işe yarar ve nereye takılır bilgisi olan var mı ? Kendim takabilir miyim yoksa takamaz mıyım ? 2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] 2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]




  • 
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.