Şimdi Ara

Apple da çevrim içi oyun hizmeti alanına girebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Otonom araç teknolojileri alanında umduğunu bulamayan Apple projeyi sonlandırmaya hazırlanırken gözünü farklı bir alana dikmiş olabilir. Firmanın çevrim içi oyun hizmeti alanında şansını denemek istediği iddia ediliyor.


     


    Yeni bir alan


     


    Çevrim içi oyun hizmetinin tarihi oldukça eski. OnLive gibi bazı hizmetler düşük donanımlı bilgisayarların bulut sunucu üzerinden oyun oynaması amacıyla piyasaya çıkmıştı ancak geniş bant internetin yetersiz kalması nedeniyle beklediğini bulamamıştı.


     


    Ayrıca Bkz.SK Hynix DDR5 üretimine gelecek yıl başlıyor, DDR6 geliştirme aşamasında

    Bugün ise 4G ve 5G ağlarının yanı sıra sabit internet hizmetlerinde hızların artması çevrim içi oyun sektörünü yeniden gözde hale getirdi. Sony ve Nvidia başarılı bir şekilde kendi hizmetini yürütürken Microsoft da yıl sonuna doğru trende katılacak.


     


    Sektörden gelen bilgilere göre Apple’ın da bu alanda yer almak istediği ifade ediliyor. Firma bazı önemli oyun geliştiricileri ile görüşmeler yapıyor. Sadece oyun yayınından ziyade yeni yapımların yayınlanması ve pazarlanması da Apple sorumluluğunda olacak.


     


    Apple’ın bu alana girmek istemesi biraz sürpriz oldu zira diğer firmalar oyun sektöründe büyük bir geçmişe ve deneyime sahip. Bu bakımdan iyi bir katalog hazırlaması çok da zor olmuyor.


     


    Apple ise mobil oyun mu yoksa tüm platformları kapsayan bir hizmet mi planladığı belli değil. Bazı kaynaklar bu girişimin projeden öteye geçmeyebileceğini de belirtiyor. Bakalım zaman ne gösterecek?


     







  • Gel gel panayır var...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.