Şimdi Ara

Çin yetkilileri 8000 uygulamayı engelledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Sayısı milyonları aşan mobil uygulamalar içerisinde hangisinin iyi niyetli hangisinin kötü niyetli olduğunu ayırt edebilmek zaman zaman mümkün olamayabiliyor. Mağazalar geniş güvenlik tedbirleri alırken bazen hükümetler de devreye giriyor.


     


    Hepsi de zararlı


     


    Çin siber güvenlik düzenleme kurumu zararlı olduğunu tespit ettiği yaklaşık 8000 uygulamayı mağazalardan kaldırttı. Bu uygulamaların bir kısmı kullanıcıları fazla ödeme yapmaya zorlarken bir kısmı da kişisel verileri çalıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Delikli ekranı saklamanın yolunu Oppo buldu

    Uygulamalar arasında Fruit Ninja da yer alıyor ancak orijinal değil. Bu bakımdan orijinal zannedilerek ilgi görüyor ve kullanıcıları bazı ücretli hizmetleri satın almaya zorluyor. Bathroom Goddess ve Naughty Housemaid uygulamaları ise kullanıcıların kişisel verilerini çalıyor.


     


    İnternet üzerinde sansür politikalarının daha da sıkılaştığı 2016 yılından bu yana toplamda 10 bin uygulamanın kaldırıldığı ifade ediliyor. Bunlar arasında Tencent’in izinsiz veri paylaşımı yapan bir uygulaması da var. Ayrıca internete paylaşılan 7 milyon bilgi parçası da silindi.


     







  • Burda aynısını yapsalar neler olur acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tümden fişini çekeydiniz la 8k uygulama nedir haha. Çin'lilerden acayip sayko çıkıyor. COC'da bir bu saykoları yenemiyorum yenersemde o an şans yanımda olacak. Ben böyle bir oyuncu profili görmedim. Çin'e gitsem katil olurum o kadar eminim. :D

  • bak şimdiden söylüyorum
    bizde de seçimlere 3 gün kala, tüm internet erişimi sınırlanır !
    ve birde buna ; "yurtdışı kaynaklı siber saldırı var" diye
    bi haber başlığı ile kapak yaparlar !

  • Çin, istediğini yapar, herkes bakar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Listeyi de paylaşın bir zahmet de biz de yararlanalım.

  • Tiktok??Sweet Selfie?? Beauty Cam?? Facebook. Bu uygulamalar verilerinizi çalıyor. Mesela Tiktok. Uygulama 77 sülalenizi biliyor. Kameradan sizi izliyor. Mikrofondan dinliyor. Mesajlarınızı okuyor. Fotoğraflarınızı görüyor. Gps i kullanarak her 30 saniyede yerinizi buluyor. Bir de bu listeyi çinliler yapmış. Tiktok'u da çinliler yaptı yani. Bir de liste yapıyorlar. Her şeyinizi biliyorlar. Ama siz yine de ünlü olcam diye video izliyecem diye yükleyip tüm bilgilerinizi onlara vermek istiyorsanız siz bilirsiniz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.