Şimdi Ara

Yüz tanıma uygulaması ile etkinliklerde yabancılık çekmeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • İnsanların bir araya geldiği kalabalık ortamlarda, herkesi ismen tanımak ve bu kişilerin yüzlerini hatırlamak çok zordur. Bu durumun farkında olan Social Recall ekibi, geliştirdikleri uygulama ile probleme çözüm üretmeye çalışmış.

    Social Recall adlı uygulama, akıllı telefonlarımızın kamerası yardımıyla isimleri ve yüzleri eşleştiren bir yüz tanıma teknolojisi kullanıyor. Şirketin amacı burada, sürekli tekrar etme ihtimali bulunan formalite icabı tanışmaları ve pot kırma durumlarını en aza indirme gayreti olmuş.

    Kişisel veriler saklanmıyor

    Sistemin işleyişi ise basit. Etkinliği düzenleyen organizatörler ilk önce katılımcılara bir davetiye yolluyor. Etkinliğe katılması beklenen kullanıcı ise iki adet öz çekim fotoğraf ile sosyal medya üzerinden yazılıma bağlanıyor. Daha sonra uygulama, önceden tanımlanmış bir bölge içinde ve belirli bir saatte aktif hale geliyor. Etkinliğe katılan kullanıcı ise kamerasını herhangi bir kişinin yüzüne tuttuğunda, yazılım ilgili şahsın ismini ve sosyal medya profilini ekrana getiriyor. Gizlilik hakkı kapsamında, yazılım sadece sisteme dahil olmayı kabul eden kişileri tanıyor ve etkinlik sona erdikten sonra tüm veriler siliniyor.

    Alınan tüm bu önlemlere rağmen kullanıcıların uygulamayla paylaşması gereken kişisel veri miktarı ve görüntülerin yabancılarla paylaşılmasına izin verilmesine ilişkin endişeler, yazılımla ilgili potansiyel sorunları oluşturuyor.

    Kafalarda soru işaretleri oluşsa da yazılımın, isimleri ve yüzleri hatırlamada sıkıntı yaşayan insanlar ile yüz körlüğü (Yüzleri tanıyamama, kişinin evvelce gördüğü simaları birbirinden ayırt edememesi hali) teşhisi konmuş hastalara katkı sağlayabileceği değerlendiriliyor.








  • Microsoft minyatur her acidan daha anlamli saglam bir cihazi cikartmak uzere iste :
    http://www.freepatentsonline.com/20190025587.pdf
  • Saçma. Konuşurken ismini hatırlamak için telefonu adamın gözüne mi sokacaz dur yüzünü tarayim diye. Adını sorarım daha nazik bir hareket olur. Google glass gibi bi gözlük olmadıgi sürecek çöp

  • kişisel verilerin korunması !?
    ismin ali ise sistem seni ali diye fişlemiyor
    ama istanbulluysan 34 plaka kodu ile fişliyor.
    sonuç olarak ortada bir fişleme sistemi var
    sana sen demez ama id=x5454646456456464 diye sabit değişken olarak tanımlar.
    sonuç olarak

  • Aslında sadece google sorsak bile bilir bence. Malum artık elimizdeki bütün tablet, telefon veya masamızdaki bilgisayarların kamerasından alınan görüntüler ile hepimizin fişlendiğini tahmin etmek zor değil. Yani kim kimdir en iyi bilen google veya facebook gibi sosyal medya devleri. "Google Bu kim" uygulaması çıkar yarın, telefonu birinin suratına tuttuğumuzda bütün seceresini bile verir bize. Ama araya reklam alırlar orası ayrı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.