Şimdi Ara

DHci kardeşinizden 5 dakikadan kısa sürede bu başlığı okuyarak hayat üniversitesi diplomanızı alın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çevremde sürekli yanlış çıkarımlara yanlış fikirlere kapılıp hem kendini hem geleceklerini karartan insanlar görüyorum ve sayıları katlanarak artıyor. Ben hayatını bir çok gelişmiş ülkede çalışarak kazanmış biriyim. Öğrenimim ve çalışma hayatımın çoğu yurtdışında geçti. Bu beni akıllı veya zeki biri yapmaz fakat farklı bir görüş kazandırır. Külliyen yanlış gittiğini düşümdüğüm konular:

    1) Yanlış kişiye ceza kesmeye çalışma. Bu ülkede anlamsızca şiddet ve delirme mevcut. Çin'li diye Uygurlu dövme konusu bir yana kimse kimseyi dinlemiyor. Hiç bir fikrimiz olmayan konulara çok saçma ezber açıklamar yapıyoruz. "ama onlar haçlı" "ama onlar dış güçler" "ama onlar şu" bu dediğiniz ülke son haçlı seferinden 6 asır sonra kurulmuş. Alakasız çıkarımlar yapmayın.

    2) Birbirini hain olarak görme. Laik kesim ve dinci kesim birbirini açık ve net hain olarak görüyor. Biri ufak bir ateşlese sol-sağ yerine yeni mis gibi nifak hazır. 2 kesimde aynı şeyi sayıklıyor "bu da batının oyunu". Kimsenin oyun oynadığı yok. Ne yapıyorsak kendimize. Kimse bu ülkeye gelip oyun vs oynamaz. Bizim piyasamız çok dar ve oyuncuları belli.

    3) Batı dediğiniz tonla devlet ve millet. Hepsi aynı düşünmüyor. İnsanlar bilmediği şeyden korkuyor. En eğitimli Türk bile gittiğinde batıya yemeğini yiyemiyor kültürünü anlama gibi bir durumu yok. Bariyer üstüne bariyerler var. Batıyı anlamadan onlar ile anlaşmanız imkansız. Onlar doğu dillerini, kültürlerini ve yapısını yüzyıllardır üniversitelerinde okuyorlar.

    4) Diplomasi meziyetiniz yoksa silinir gidersiniz. Bunu batı çok iyi biliyor. Güçlü olmadığımızda diplomatik olamıyoruz. Horoz gibi dikleniyoruz. Adam tek bir tuşa bassa burası nükleer bir çöplük olacak. Aklımızı başımıza toplayamıyoruz ve güvenliğimiz için gerçek adımlar atamıyoruz. Çok övülen ihalar 1973'te yapıldı. Elimizde bunların gelişmiş versiyonları vardı geri mühendislik ile bir şeyler yapıldı. Çok uçan biri iseniz havaalanında Çin'e yeşil pasaportlar ile bunlara parça almaya giden çalışanları görebilirsiniz.

    5)Azınlıklar konusunda geçmişimiz çok kötü. Dünyanın heryerine dağılmış insanlar var Türkiye'den. Hikayeleri unutulmasın diye kitaplaştırılmış. Çok fazla mal mülke çökülmüş. Kısa zamanda azınların üstünde ne varsa alınmış. Bunlar hakkında çok fazla ceza alınmış.

    6) Kafası çalışan adam nerede ise kalmamış ülkede. Belirli noktalara çalışan bulamıyoruz. Ütopik maaşlar önermiyoruz fakat yüz küsür bin lira maliyeti olan adamı bulmıyoruz. Ofis temizliği için binlerce adam var.

    7) Katma değer üretimi yok. Hizmet sektörü şaka gibi. Hiç kimse hizmetin değerini anlamıyor. 100 lira kazanırken bunu 10 lira verip 300 lira yapmak istemiyor.

    8) Gençler için fırsat yok. Son furya gençlerin fikirlerini alıp gerçek hayata döküp para kazanır ise fikir sahibini şutlamak.

    Peki ne yapılabilir?

    Ne yaparsanız yapın. Yabancı bir dili çok iyi öğrenin. Gidip Arapça öğrenmeyin tabi ki. Çin'ce Japonca ve Almanca sizi aç bırakmaz.

    Girişimlerinizde sırtınızı devlete verin. KOSGEB iyi bir seçenek başlarken.Sonrası için atacağınız adımları belirledikten sonra destek arayın.

    Çok iyi bir sermayeniz ve müşteri kitleniz olsun. Fikir olarak bile düşünürken hedef kitlenizin gerçek olduğuna emin olun.

    Ne yaparsanız yapın yurtdışı ile çalışabilin.

    Her işte para var fakat o işin değerli olduğu yerde olmanız gerekir. Bunun için marangoz Kanada'da rahat iken berber Avustralya'da rahat. Bunun için yine dil önemli.

    Sakın kendinizi okuma konusunda kasmayın. Bu ülkede iyi pozisyonlara Türk şirketlerinde herkes gelebilir. Yabancı şirketler sizde ışık görüyor ise Üniversite veya master ücretini ödüyorlar.

    Devlet en büyük ortağınız. O kadar büyük ki %40 işinizden keserken bir bakmışınız aldığınız sudan iş yeri kirası üzerinden dahi stopaj kesiyor. Hiç iş yapmasanız dahi bir ton ödemeniz oluyor.

    Para çokomel tipi işler beyaz yakadan çok kazanır. Sokakta ki simitçi beyaz yaka banka görevlisinden kat ve kat kazanır. Aileniz piyasayı çok iyi okuyamayabilir. Memurdur, çiftçidirler veya askerdirler. Siz lütüf edip hangi meslek ortalama ne kadar alıyor bir zahmet araştırın. Bunun için siteler var. Şirket şirket bölüm bölüm ortalama maaşlar yazılıyor.

    Size söyleneni analitik olarak teyit edemiyorsanız kabul etmeyin. Kafanıza yattı diye bir şey doğru olmayabilir.


    İyi bir iş üretebileceğiniz zamanı hiçbir zaman laklaka harcamayın. (spor, kumar, siyaset).



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.