Şimdi Ara

Eğitim Seviyesi Yükseldikçe Dindarlık Azalıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
4.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğitim Seviyesi Yükseldikçe Dindarlık Azalıyor.

    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milyonlarca lira harcayarak çocuklara ücretsiz dağıttığı, “Peygamber ve Gençlik” kitabında : Eğitim seviyesi yükseldikçe dinden uzaklaşıldığını savunan kitapta, “Seküler alanlarda yüksek tahsil yapmanın dini inanç ve ibadetler üzerinde olumsuz etki yaptığı tespit edilmiştir”

    Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, kitapta, üniversiteli olmayan gençlerin üniversitelilere kıyasla daha düzenli ibadet ettiği belirtildi. Üniversite öğrencilerinin diğerlerine oranla yüzde 8 daha az ibadet ettiğini öne süren kitapta, “Tahsil ile dindarlık arasında ters yönlü bir ilişkiden bahsedilebilir. Seküler alanlarda yüksek tahsil yapmanın genel anlamda dindarlık, özelde dini inanç ve ibadetler üzerinde olumsuz etki yaptığı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

    ATEİSTLİK EĞİLİMİNİ ARTIRIYOR
    Kitapta, Türkiye’deki eğitim sisteminin yapısı da “eleştirildi.” Eğitim sisteminin pozitivist yapısının bilinç ile inanç arasındaki bağı zayıflatıcı bir fonksiyon üstlendiğini ileri süren kitapta, eğitim düzeyi artan bireyler arasında dine mesafeli durma eğiliminin de arttığı ifade edildi. Yüksek eğitimli insanların ibadetlere fazla rağbet etmediğini ve ateistlik eğilimi ile din değiştirme oranlarının fazla olduğunu öne süren kitapta, “Bu durum genel anlamda modernite ve sekülerizmin geleneği sorgulayıcı, hatta dışlayıcı tutumunun yansıması olarak kabul edilebilir” düşüncesi paylaşıldı.







  • Bildiğim kadarıyla, Avrupa ve Amerika'daki bilim insanları her araştırma ya da buluş gerçekleştirdikten sonra Kuran'ı açıp bakıyorlar ve kendi buluşlarının orada net bir şekilde yazılı olduğunu görünce İslamiyet'i seçiyorlar.
    Hatta son dönemde Oxford Üniversitesi'nde Kuran'ın yasaklandığı yönünde bazı bilgiler alıyorum.
    Ne saçmalıyorsun kardeşim sen.
    Herkesin ateist olma hikayesi farklıdır. Kimi kitaplara bakar, kimi tarihi kaynaklara bakar, kimi felsefeye bakar, kimi bilime bakar ve ateist olur. Celal Şengör de masal kitapları ile kutsal kitaplarda anlatılanlar aynı diyor. Çünkü çocuklar için masal neyse yetişkinler için din odur. Bunu ifade ediyor adam.
    Aslında bu ateist olma durumu da yanlış. Çünkü her insan default olarak ateist doğar da neyse.

    Celal Şengör e cahil demişsin ya kardeşim.
    Helal olsun sana be küçük enişte :)))).
    Cahil cesareti bu olsa gerek.
    Memleketin en donanımlı bilim adamlarından birine cahil diyen masum köylü.
    Ortaya bir önerme atıyorsun. Bu önerme bilimsel olarak yanlış diyorum. Sen orada o değil şu kastediliyor diyorsun. Onun mantıksızlığini dile getiriyorum, bu sefer fiziksel değil düşünsel diyorsun.
    Afedersin ama sabun gibi kayıyorsun.
    En sonunda ne diyor yahu bu adam deyip attığın linki gözden geçirdim. Baştan aşağı saçmalık.
    Bunu yazan adam bilimden zerre kadar anlamıyor.
    Kuantum dalgalanmasında yoktan var olan parçacıklar maddenin yoktan var oluşu için yeterli açıklama değildir diyor. Yani Einstein fiziğini bağlamaz demek istiyor. Ama süper zeka felsefeci bigbangin kuantum boyutunda gerçekleştiğini bilmiyor.
    Evrendeki toplam enerji sıfırdır. Madde pozitif, yerçekimi negatiftir.
    Sevimli felsefecimiz kütleçekimin negatif enerji olmasını bilim adamlarının öylesine verdiğini iddia ediyor. Yani negatif olmayabilirmis.
    Kinetik ve potansiyel enerjinin ne olduğunu bilmeden konuşursan böyle sacmalarsin.

    Kardeş önce adam gibi bilim öğrenin sonra felsefe yapın.
    Ondan sonra bilim adamları bunlar zırva deyince de kızıyorsunuz. E zırva kardeşim işte.
    Önceden deistmişsin falan şimdi guluyormussun geçmişe bakıp. Valla kardeş biraz daha geliştir kendini bilim oku öğren, bu yazdıklarını okuyup yine guleceksin. Kendi ağzına kürekle vurmak isteyeceksin.
    Dostum senin bir kere ateizme bakış açın tamamen yanlış. Olaylara 180 derece ters bakıyorsun. Bilimle temellendirilmek zorunda olan ateizm değil teizmdir.
    Sen iddia ediyorsun tanrı var diye. Sen ispatlayacaksin bunu. Sen ispatlayana kadar da tanrı yok demektir.

    Dinlerin durumunu ise tanrıdan bağımsız düşün. Çünkü bilimsel açıdan tanrı kesin var desek bile dinler yine de kesin yok deriz.
    Çünkü şunu kesin olarak biliyoruz ki hiçbir din bilimle uyuşmaz. Yani hepsi uydurma.
    Hocam ben uzun uzadıya yazı okuyamam. Kusura bakmayın böyle tartışma olmaz. Ben de size bilim bilmiyorsun git şunun bunun kitabını oku gel mı diyeyim yani.
    İddialarım kısa ve öz.
    Yaratıcı bir yaratıcıya ihtiyaç duymuyor ve kendiliğinden var oluyorsa,
    Maddenin bir yaratıcıya ihtiyacı olduğunu nasıl ileri sürüyorsunuz.
    Bu sorunun cevabı nedir.
    Şimdi bu haber üzerine yobazlar çocuklarını da üniversiteye yollamaz. Zaten üç beş kişiye bakıp üniversiteler terörist yetiştiriyor diyen zihniyetler mevcut. Öte yandan diye devam edip başka bir şey daha yazacaktım da cümleyi dinî değerlere hakaret diye algılayıp hakarete ve şikayete başvuracak tipler çıkacaktır diye burada kesiyorum.
  • %8 çok büyük bir oran değil. Bence burada eğitimden ziyade okulun çevresi önemli. Okuldaki çevre ve hocalar dindar olmadığı için öğrenciler de ortama ayak uydurmaya çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 18 Mayıs 2020; 10:59:58 >
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Oranı bilemem.
    Dindar olmayanı okuldan mezun dahi etmiyorlar. Koca eğitim camiasını nasıl suçlarsın.
    Sistem 15 yıldır okullarda darvini dahi sansürledi.
    Sonuç ortada. Aklın yolu bir. İnsanlar bir şekilde doğru yolu bulacaktır.
    Binlerce yıllık beyin yıkamaya maruz kalan köylü dağlı kesim.
    Bu bağnazlıklardan Toplum 20-30 yılda kurtulamaz. Diyanet istediği kadar karalama yapsın. Gün be gün kendi sonunu hazırlıyor.

    Binlerce yıldır süre gelen bağnazlığı toplumların üzerinden atması yüzlerce yılı alacaktır.
  • Üniversite okuyanlar dini konulara hakim olmuyorlar. Genç nesil sorgulamaya meyilli ama yanlış sorguluyor bizde geçtik bu dönemlerden Arap dini, müşrik kesiyor diyerek olmuyor bu işler. İnsanların ateist olma nedeni Kuranda çocuk evliliği var, kölelik vardan ibaret. Bu tarz adamların görüşleri bizler için önemli değil. İsterse hepsi profesör olsun. Mesela Celal Şengör militan ateistler bu adamı över de över. ABD Ulusal Bilimler Fakültesi üyesiymiş de binlerce kitap okumuşta falan filan. Yahu adam periler masalda var Tanrıda bu yüzden yoktur diyen felsefece cahilinin teki. Din felsefesini giriş düzeyinde bile bilmediği ortada. Geçenlerde de çıkıp analitik felsefe çuvalladı diye zırvalıyordu. Abuk sabuk kaynaklardan bir şeyler okumuş mantıksal pozitivizm=analitik felsefe zannediyor. Kritik rasyonelizm analitik felsefeyi devirdi diyordu. Yahu Popper'ın Kritik rasyonelizmi analitik felsefeye bağlı bir akım zaten. Bu adamı övenler "Graham Oppy" diye birini duymuşlar mı mesela?

    Dindar kitlenin çoğunluğu cahil. İnsanların ateist olmasına iten sebeplerden biri bu. Ama ateist kitle farkında değil ki dindar diyerek güldüğü kitlenin karşıt seviyedeki versiyonu kendisi. Allah yoksa karşıdaki dağları kim yarattı sorusuyla Allahı kim yarattı sorusu eşdeğer. Onun yerine "evrimin istatiksel işleyişi teizm ile çelişir mi?" ya da "Yeter sebep ilkesi evrende son bulur mu?" tarzında sorular soran ateist ve teistler gördünüz mü hiç? Ben görmedim bu tarz tartışmalar olmadıkça da ateistler kendini teistlerden üstün görmesin. Evrimi kabul etmekle kutsal kitap okumakla gerçek bir ateist olunmuyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 24 Ocak 2019; 12:47:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eşom21

    %8 çok büyük bir oran değil. Bence burada eğitimden ziyade okulun çevresi önemli. Okuldaki çevre ve hocalar dindar olmadığı için öğrenciler de ortama ayak uydurmaya çalışıyor.
    %8 nasıl büyük değil hocam seneye meclise girerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agnostik Ateistim
  • Kan şekeri olmasın o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen aptallık, yabancı ülkelerdeki fizik, kimya, tıp profesörleri, bilim insanları bu insan üzerinde veya benzeri kainattaki akla gelebilecek her hangi bir şeyin düzeni ve oluşumu hakkında, yaptığı araştırmalar sonucu ulaştığı bilgilerin kur’an - ı Kerim’de birebir yazdığını görünce islamiyete geçiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trksentrk

    Tamamen aptallık, yabancı ülkelerdeki fizik, kimya, tıp profesörleri, bilim insanları bu insan üzerinde veya benzeri kainattaki akla gelebilecek her hangi bir şeyin düzeni ve oluşumu hakkında, yaptığı araştırmalar sonucu ulaştığı bilgilerin kur’an - ı Kerim’de birebir yazdığını görünce islamiyete geçiyorlar.
    Avrupada insanlar akın akın islama geçiyor.oyun büyük yenim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trksentrk

    Tamamen aptallık, yabancı ülkelerdeki fizik, kimya, tıp profesörleri, bilim insanları bu insan üzerinde veya benzeri kainattaki akla gelebilecek her hangi bir şeyin düzeni ve oluşumu hakkında, yaptığı araştırmalar sonucu ulaştığı bilgilerin kur’an - ı Kerim’de birebir yazdığını görünce islamiyete geçiyorlar.
    Bildiğim kadarıyla, Avrupa ve Amerika'daki bilim insanları her araştırma ya da buluş gerçekleştirdikten sonra Kuran'ı açıp bakıyorlar ve kendi buluşlarının orada net bir şekilde yazılı olduğunu görünce İslamiyet'i seçiyorlar.
    Hatta son dönemde Oxford Üniversitesi'nde Kuran'ın yasaklandığı yönünde bazı bilgiler alıyorum.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Ne kuranmış be
    İki oku üfle bütün bilimlere malik olurmuşuz.
    Sizin kerametinizden sual olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Daha dün Izvestiya gazetesinde bir haber vardı. Moskova Bilimler Akademisi, Pazartesi'den itibaren "Moskova Kur'an Kursu ve İlim Yayma Cemiyeti" olarak çalışmaya başlayacakmış.
  • bana göre konu şu şekilde; insanlar hayatları boyunca sürekli bir eğitimden geçiyor, lise bitiyor, üniversite, üniversite bitiyor, dil kurslarına yazılıyor, çeşitli eğitim kursları sertifika programları, kurslar bitiyor, yüksek lisans, yüksek lisans bitiyor iş hayatı, işteki eğitim vs sürekli bir eğitim çarkında dönüyr, derken dini inançlarını sürekli erteliyor, erteledikçe de insan kendini sadece bu fani hayat üzerine yoruyor kendini ve dini unutuyor..temel sebep bu.
  • Aç tavuklar kendilerini buğday ambarında görürlermiş.
  • yerden yere vurduğunuz her daim yalancılıkla suçladığınız diyanetten işinize gelen bir açıklamaya nasıl da sarılıyorsunuz.

    not: diyanet denilen kurum zaten türkiyede islamiyete çakılan en büyük kazıktır.
  • Ne saçmalıyorsun kardeşim sen.
    Herkesin ateist olma hikayesi farklıdır. Kimi kitaplara bakar, kimi tarihi kaynaklara bakar, kimi felsefeye bakar, kimi bilime bakar ve ateist olur. Celal Şengör de masal kitapları ile kutsal kitaplarda anlatılanlar aynı diyor. Çünkü çocuklar için masal neyse yetişkinler için din odur. Bunu ifade ediyor adam.
    Aslında bu ateist olma durumu da yanlış. Çünkü her insan default olarak ateist doğar da neyse.

    Celal Şengör e cahil demişsin ya kardeşim.
    Helal olsun sana be küçük enişte :)))).
    Cahil cesareti bu olsa gerek.
    Memleketin en donanımlı bilim adamlarından birine cahil diyen masum köylü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.