Şimdi Ara

Başımdan geçen pc sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Bir nebze de olsa içimi rahatlatmak sorunu bulabilmek adına bu yazıyı yazıyorum.
    İlk sorun pc yi tozunu almamla başladı.sistem bu arada i5 16gb gtx1060 750wpower 480 ssd şeklinde neyse temizlikten sonra pc yi topladım bastım düğmeye açılmadı allah allah sorun nerde derken dağıttım sistemi komple topladım sorunu anakartta buldum işlemciye ihtimal vermedim. garantininde bitmesine 1 ay var gönderdim garantiye sorun yok sistem çalıştı dediler.Taktım bende çalışmıyor yine.Neyse o zaman işlemciden kaynaklıdır dedim(bu arada arkadaştan anakartı test ettim çalıştı onun sisteminde işlemci çalışmadı)bu seferde işlemciyi gönderdim aynı yere burada da sorun bulunamadı çalıştı dediler taktım bu sefer sistemi çalıştı herhalde anakartı fırınladılar çalıştırdılar dedim. neyse 1 hafta kadar daha kullandım yine aynı sorun çalışmıyor 2. bir sorun daha işlemciyle anakart aynı yerden alındı ve aynı anda garantileri bitti fatura tarihini 1 gün geçe. Tabi haliyle baya bir sövdüm gittim yeni msi z270 anakart aldım. Kurdum sistemi çalıştı. Girdim oyuna pat oyundan attı uyarı yok neyse oyundan kaynaklıdır dedim diğer oyuna girdim pat aynısı yine, arada windows mavi ekran falan verdi. dedim eski sistem driver ları kurulu çakışma yaşıyor herhalde dedim sistemi sıfırladım. kurdum tekrardan microsoft sitesinden win10 indirdim kurulumun 2.günü başlatılamayan boot cihazı hatası almaya başladım açılır açılmaz mavi ekrana düşüyordu tekrar sıfırladım bu sefer win10 edu kurdum aynı sorun devam oyundan atıyor sorgusuz sualsiz ara tara farklı bir ekran kartı taktım sorun yok sorunsuz çalışıyor.Ama mevcut ekran kartım oyuna girmezsen oyundan atma falan olmuyor sade oyunda iken 30 dk sonra oyundan atıyor ısı kaynaklı olsa tahminim cpu gibi tüm pc yi kapatır. ama bu masaüstüne çıkarıyor kullanmaya devam edebiliyorsun. Şimdi sorun nerede yardımcı olabilecek aydınlatabilecek birisi var mıdır? En sonunda pc yi ateşe verecem en azından kinimi çıkarırım. Bu arada meslek IT. not: Ekran kartını garantiye göndermeye hazırlanıyorum.







  • Bilgisayarınızda ssd dışında farklı bir disk var mı? Varsa ssd ile beraber o diski de kontrol edelim.

    Hard disk sentinel programını indirip kurun. Daha sonra program açıldığında sol taraftan diskleri tek tek seçip sağ tarafta ilk gösterilen, sağlık performans ve diskteki sorunları gösteren sekmenin resmini çekip buraya atın. Disk veya disklerinizde bir sıkıntı var ise görmüş oluruz.

    Kolay gelsin.
  • hocam cevap için teşekkürler dediğiniz programla bir kontrol ederim ayrıca ssd ler 6 aylık olmadı daha onlarda yeni :)
  • garip bir problem hocam ama sanırım olay donanımda yazılımda değil, zaten bu tür pc problemleri ile karşılaştığımda, işte temizledim açılmadı falan genelde temizlerken anakart yada herhangi bir bileşene zarar veriyoruz. kılcal bir darbe sistemi etkiliyor. 2-3 defa başıma gelmişti. keşke anakart almadan önce farklı bir sistem bulup her bir parçayı kombine şekilde hem sizde hem diğer sistemde deneseydiniz iyi olurmuş.
  • Altyazar kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten anakartı farklı bir sistemde test ettikten sonra aldım. Ayrıca 1 kere garantiye gönderdikten sonra yine aynı sıkıntı ile gelince düşünmedim diyebilirim ama iyi oldu z270 anakarta geçiş yaptım yeni bir powerda eski anakartı tekrardan test ederim sorun çıkmazsa 2. el den satarım. =)
    Ama pc de şu anlık bir gelişme var power supply değiştirdim gün içinde stabildi kapanma mavi ekran yapmadı. Fakat 500gb lık sabit diskimi okumuyor. Ayrıca modüler power supply kullanıyorum yeni taktığım powerda da modüler sadece powerı değiştirdim çalışmadı anakart kablosunu değiştirdikten sonra cihaz açılış yapabildim bu esnada sadece sistem diskini bağladım. sorun 2 ye düştü. Modüler powerların kabloları evrenselse anakart kablosu sıkıntılı olabilir ya da hdd de bir sıkıntı var
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    hocam verdiğiniz programla ayrıca hdtunepro ile disklere baktım herhangi bir sorun görülmedi. sağlıkları %100 badsectorde de sıkıntı yok. Ama wd green diskim zamanında powerın besleyemediği bir sorunla karşılaşmıştım. Sistem hdd yi besleyemiyordu agresif bir enerji tüketimi vardı. Nasıl o ya derseniz örn taşınabilir disk kutuları falan besleyemiyordu hdd yi sadece workstation yada watt değerleri sisteme oranla fazla gelen pc lerde sorun yapmıyordu. Bu sebeple 750 watt power sup aldım 1060 lı sisteme =)
  • Sorununuz çözüldüyse iyi. :) Pek yardım edemedik ama. :)

    Bizde bu tarz benzer bir sıkıntı da nasıl çözebileceğimizi ya da nasıl bir yol izleyeceğimizi görmüş olduk.

    Kolay gelsin.
  • Konuyu güncelliyorum yanlış bilgi vermemek adına. Son durumda sorun power dan da çıkmadı çok basit bir parça olan kasadaki güç butonundan çıktı. Power butonu rgb yönetebilen cinsten bi board u var ve ben bunu zamanında bozmuştum yenisini talep ettim gönderdiler saolsunlar. Sonra hiçbir sorun kalmadı zamansız kapanmalar mavi ekranlar hiçbiri. Iskartaya ayırdığım anakartta power butonunda oluşan kısa devreden dolayı kendini koruma moduna almış ve bu nedenlede çalışmamış. Bu anakartta çalıştı yani :) Sorun son buldu çok şükür küçüçük bir parça sorununu bulmam 2.5 ay sürdü =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.