Şimdi Ara

StoreMI maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde bende modaya uyayım deyim sistemime bir adet m2 nvme ssd disk aldım. Tamam sistemin kurulduğu disk canavar gibi oldu ama oyunları kurduğum hdd bu sefer daha çok gözüme batmaya başladı. Bütçeyi ayarlar ayarlamaz 1 tb hdd mi 1 tb ssd ile değiştireceğim. Hikaye bundan sonra başlıyor.

    Aklıma hemen amdnin ikinci nesil ryzen anakartlarını (x470/B450) tanıtırken bahsettiği bir özellik geldi; StoreMI. StoreMI neydi, StoreMI emekti, özveriydi, uykusuz geçen gecelerdi . StoreMI yavaş hddnizi hızlı bir ssd ile birleştirip, en çok kullandığınız dataları ssd den hızlıca erişmenizi sağlayan bir teknoloji. İsterseniz 2 gb ta ramden ayırıp daha da hızlanmasını sağlayabiliyorsunuz.

    Bende gerekli yazılımı Amd nin sitesinden indirip sistemime kurdum ve atıl durumda bekleyen 120 gb ssd im le 1 tb hdd mi birleştirdim. Ve evet hem sentetik testlerde hem de oyun yüklemlerinde bariz farklar oluştu. Dedim büyük kapasiteli bir ssd alıncaya kadar böyle bir süre (6 ay kadar) idare edeyim dedim. Hatta belki ssd almama gerek bile kalmaz diye düşünmeye başladım.

    Ama o da ne, windows klasik güncellemelerinden birini yaptı ve açılışta senin disk bozulmuş aga bi el atıyım dedi. Aha dedim disk uçtu. Ama baktım disk sapa sağşam içindeki datalarla birlikte duruyor. Dedim gerizekalı windows evham yaptı heral. Hemen bir oyun açtım, biraz ilerledim, anam o da ne grafiklerde bozulmalar olmaya başladı. Dedim anlık bir sıkıntı oldu heral bir restart atıyım geçer, geçmedi. Oyun dosylarına tekrar üzerine yükleyince sorun kalmadı.

    Yani bizim StoreMI macerası buraya kadarmış (2 hafta). Sistemi her defasında düzgün bir biçimde kapatırım, hatta ups im var sıkıntı olmasın diye. Yani benden kaynaklı bir sıkıntı olamaz. Dedim sistemi eski haline getireyim. Kurarken sorunsuz data kayıpsız kurulurken, kaldırmaya kalkınca datalarıda silecem ha dedi, çirkef StoreMI . Dedim zaten ben bu dataya nasıl güveneyim sil anasını satıyım, Allahtan güvenmeyip yedek almıştım. Şu an yedeklerimi yükleyip sistemi eski haline döndürmekle uğraşıyorum.

    Hocam özet geç okuyamam bu kadar şeyi diyorsanız, StoreMI kurmaya karar verirseniz her an data kaybına uğramaya hazır olun derim. Onun dışında vadetiklerini yerine getiren bir teknoloji, ssd hızında hdd niz oluyor.







  • bende merak ediyordum kurcalasammı diye kurcalamamk daha iyi :) emeğine sağlık
    Çirkef StoreMI
  • 256gb ssd ile 1 tb hdd yi storemi ile birleştirdim. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. 2gb ram inizden ayırırsanız tam değil ama neredeyse ssd hızında hdd niz oluyor. Anakart x570.
  • M2 ile ssd yaparsak m2 hızında ssd miz olur mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.