Şimdi Ara

High Score Girl (2018)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • High Score Girl (2018)


    Konusu var mı diye arama yaptım ama göremeyince açayım dedim, halihazırda konusu varsa birleştirilebilir.

    Rensuke Oshigiri'nin 2011 yılından 2018 yazına dek 10 cilt olarak Squarenix'in yan kuruluşu Monthly Comic Gangan'da tefrika edilen aynı adlı Manga'dan uyarlanan yapım 90'lara ve Arcade salonlarında geçen yıllara saygı duruşunu bir an olsun eksik etmeyen bir romantik komedi. Öte yandan seriyi bugüne dek gördüğünüz diğer hiçbir türdaşıyla karıştırmayın, bu seri gerçekten farklı.

    High Score Girl (2018)


    Hikaye 1991'de başlıyor. İlkokul 6. sınıf öğrencisi Haruo Yaguchi kendisini video oyunlarına takıntılı şekilde kaptırmış bir oyuncudur ve Guile ile rakiplerinin tozunu attırmaktadır. (Zor bir durumda kaldığında kendisine ilham veren öğütler sunan kişi bile Guile'dir) Bir gün okula ABD'den yeni transfer olan sessiz ve esrarengiz bir kız olan Oono Akira karşılaşır ve onun Zangief ile düzinelerce oyuncuyu üst üste yenebilen bir oyuncu olduğunu öğrenir. Onun dişine uygun bir rakip olduğunu düşünen Haruo onun tarafından madara edilmekten kurtulamaz.

    High Score Girl (2018)


    Bu yenilgiden sonra onu yenmeye and içen Haruo kendisini daha da geliştirmeye çalışır ama çabaları sonuç vermez. Öte yandan Oono'nunkendisiyle oyun oynamadığı sürece okul dışındaki herkeste olduğu gibi kendisinin iletişim çabalarına diyalog kurmamasından ötürü Oono'yu, rakibiyle dövüşürken onunla yumruklarıyla iletişim kuran bir dövüş ustası gibi düşlemesine ve ona öyle yaklaşmasına sebep olur. Oono ile oyun oynayarak geçirdikleri her tecrübe aralarında görünmez ve dile getirilmeyen bir dostça rekabet doğmasına sebep olur, öte yandan birlikte girdikleri dövüşlerin hiç sona ermeyeceğini sanan Haruo hiç ummadığı bir anda yanıldığını anlayacaktır.

    Haruo 90'larda furya haline gelen 2D dövüş oyunları ve ilk 3D poligonlu oyunlar sayesinde hayatında herhangi bir boşluk hissetmez öte yandan lise sınavları yaklaşırken bir süreliğine de olsa oyunlar ve gerçek hayat arasında seçim yapması gereken bir döneme girer. Bu dönemde karşısına çıkan Hidaka Koharu ise çevresine tamamen donuk ve tepkisiz Oono'nun aksine kendisine karşı sıcakkanlı ve sempatik davranır. Haruo daha önce kendisi kadar oyun deneyimi olmayan Hidaka'yı başta küçümser ve ona zaman ayırmak istemez. Fakat Hidaka'nın tecrübesiz olmasına karşın oyunlara doğuştan gelen bir yatkınlığı vardır ve bu da Haruo'nun Oono ile yaşadığı bağın ters yönde bir deja vu'sunu yaşamaya başlar. Haruo eski yenilmez rakibinin geri dönüşüyle gerçek hayat - oyun sevgisi dengesini koruyabilmek ve rakipleriyle olan arkadaşlık mesafesini koruyabilmek için zorlu bir dönemece girer.

    Seriyi Netflix'den orjinal altyazılı, İngilizce ve Türkçe dublaj opsiyonlarıyla izleyebileceğinizi ve ilk ayın ücretsiz olduğunu da not düşelim.

    High Score Girl (2018)


    Manga'nın bir noktadan sonra SNK'nin Samurai Shodown ve King of Fighters gibi oyunlarındaki karakterlere izinsiz yer verdiği gerekçesiyle mahkemeye verilme noktasına gelmiş olsa da geçen yıl duyurulan Anime'nin Sega, Capcom, SNK gibi 90'ların ünlü oyun firmalarına telifleri ödenmiş oyun footage'ları içermesi, çoğu oyunda baştan savma şekilde gösterilen oyun sahnelerine nazaran izleyicinin kendisine bir sempati hissettirilmesi sağlanmış. Daha 2. bölüme varmadan kendinizi seriye kaptırmış ve kahkahalarla gülmekten kendinizi alamamış şekilde bulmanız, seriyi bir oturuşta bitirince de kalakalmanız olası. Dahası serinin alçak gönüllü yapısı ve serideki aşk/bağlılık hikayesinin daha çok video oyunlarına yönelik olması, serinin kimi zayıf noktalarını göz ardı ederek de keyifle bir oturuşta izleyebileceğiniz bir Anime ortaya çıkartmış. Öyle ki son bölümlere yaklaşırken Ending şarkısının sıkça insert song olarak girip tekrarlaması bile sizi rahatsız etmeyecek.

    High Score Girl (2018)


    Tıpkı Ready Player One'da olduğu gibi kendilerini adadıkları oyunlarda gizli bölümler, karakterler ve glitch'ler keşfedebilmek için kendilerini adeta oyunlara adayan oyunculara saygı duruşu içeren yapım, birçok romantik komedi Anime'sinin aksine ise hikayenin odağına video oyunlarını koyuyor. Animasyon olarak aslında 90'ların başındaki yapımların arka plan sadeliği ve karakter çizimleri için 3D model tekniğine göre hareket eden 2D karakterler kullanılması başta yadırgatıcı olsa da (zira ilk izlediğinizde stop motion Nendroid figürleriyle yapılmış yada Ajin'le aynı metodu kullanan ama düşük bütçeli bir Anime izlediğinizi hissedeceksiniz) serinin bir internet miminden farksız bir komedileri üst üste yağarken ve video oyunu footage'ları kullanırken sorun yaşamamasına sebep oluyor. Serinin müzikleri ise Street Fighter II, Front Mission , Kingdom Hearts, Parasite Eve, Final Fantasy XV gibi oyunlardan hatırlanabilecek olan Yoko Shimamura'ya aitken Little Busters, DanMachi, Hatsukoi Limited ve B The Beginning'den Yoshiki Yamakawa yönetmenliği, Boku wa Tomodachi ga Sukunai, D Gray Man, DNA2, Gate, Haganai, Horizon in the Middle of Nowhere, NANA, Saki, Rokka no Yusha ve Violet Evergarden gibi yapımlardan hatırlanabilecek Tatsuhiko Urahata senaryoyu üstlenen kişiler olarak ortalamanın hayli üstünde bir performans ortaya koyuyorlar. Beni bilenler bilir, tür ayırd etmesem de romantik komedi türüne özel bir zaafım yoktur ama bu seri hiç de gösterişli olmamasına rağmen konusunu sadelikten bir an bile ödün vermeden çok iyi şekilde izleyicisine hissettiren bir animasyon, kurgu ve senaryo üçlüsüne sahip.



    Anime'si halihazırda Manga'sı devam ederken duyurulan her yapımda olduğu gibi şu soru aklınıza gelebilir: "Acaba 12 bölümlük her Manga uyarlamasında olduğu gibi yarım biten, bir son hissiyatı olmayan bir yapım mı var karşımızda yine?" Cümlenin yarısı için evet, diğer yarısı içinse hayır demem mümkün zira seri gerçekten yarım bitiyor olsa da bir eksiklik hissettirmiyor ve öyle ki tam o kısımda bırakılmasını uygun bir seçim olarak düşündürüyor. Zaten o sona gelene dek yaşanan acı-tatlı tüm anıları ve beraber girilen tüm o dövüşleri araç olmaktan çıkartıp amaç haline getirmiş oluyor. Serinin bu bahar ayında yayınlanacak Blu Ray sürümünde fazladan 3 OVA bölümü içereceği kesinleştiğini ama henüz 2. sezon onayı almamış olsa da şimdiden oldukça büyük bir beğeni topladığını da not olarak düşmek gerek. Kısaca High Score Girl minimalist tarzına rağmen 90'ları ucundan da olsa yaşamış ve 5. jenerasyona kadarki video oyunlarını sevmiş insanlara yönelik sade olduğu kadar güzel bir nostalji sağanağı. Kendinizi bir oturuşta bitirebileceğiniz bu hoş seriden mahrum bırakmayın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 23 Ocak 2019; 14:40:34 >



  • Bu animenin yeteri kadar ilgi görmediğini düşünüyorum muhtemelen insanlar ismine ve kapak resmine aldanıp izlemiyorlar,ön yargı konusuna girmiyorum bile

    Kesinlikle dıştan gösterdiğinden fazlası potansiyele sahip güzel bir anime,tek seferde bitirmiştim

    Konu için teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 16 Şubat 2019; 4:49:52 >
  • Bu saatte aklıma ending şarkısı geldi

    Yahu ne kadar huzur verici yine kaptırdım kendimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 16 Şubat 2019; 4:47:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm 13-15 niteliğindeki High Score Girl Extra Stage 20 Mart'da Netflix'e geliyor.

    Kaynak: ANN
  • Cidden burada gördükten sonra merak edip izleyeyim dedim. 2.seferde bitirdim animeyi. Cidden değişik, sıkmayan bir o kadar da güzel bir animeymiş. Hele ki oyunlarla da içli dışlı ve o dönemde ki oyunları biliyor ya da oynadıysanız tamam. Aklıma okuldan çıktıktan sonra bizimde koşa koşa atari salonlarına gittiğimiz günleri getirip baya baya nostalji yarattı bende.
    Cidden izlenmesi gerek bir seriymiş.
  • Akuma_Blade kullanıcısına yanıt
    Hocam netflixde alt yazılı verıyor değilmi animeleri?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali.kose

    Hocam netflixde alt yazılı verıyor değilmi animeleri?
    Türkiye'ye açtıkları tüm Anime'ler Türkçe altyazılı. Bazılarında ayriyeten Türkçe dublaj seçeneği de sağlamışlar.
  • Akuma_Blade kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • OVA'lar gelmiş,unutmuştum görünce nasıl sevindim anlatamam :D

    Uzun süredir gelmesini beklediğim nadir animelerden,ayrıca 2.sezonu gelecek artık belli olmuş
    https://myanimelist.net/anime/39570/High_Score_Girl_II?q=high%20score%20girl

    Aksilik olmazsa Ekim yazıyor bakacağız artık

    Edit:3 bölüm kesmedi resmen aktı gitti Ayrıca merakla beklediğim bir şey maalesef halen gerçekleşmedi 2.sezona artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ao Sol -- 22 Mart 2019; 12:42:41 >
  • Ek bölümler seriyi diğer romantik komedilerden ayıran yegane farkı yokettiler bence. İkinci sezonu izler miyim, elbette evet, ama ani tarz değişikliği ve karakterlerden birinin ani şekilde önem kaybetmesi hoş olmadı.
  • Çocukluğumu atari salonlarında geçirmiştim. Etrafımdakiler hep serseri gözüyle bakardı Çocukluğuma döndüm resmen 2 günde bitirdim seriyi. Umarım devamı gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk 12 bölümünü izledim 13-15 arasını indirmemistim izleyemedim bugün o bölümleri de izleyeceğim ama üsteki yorumu okuyunca bir hayal kırıklığı oldu umarım beğeneceğim sekildedir o 3 bölüm :)

    Normalde kapağına, konusuna bakip gecerdim bu animeyi ama forumda öneren birkaç kişi görünce deneyeyim demiştim iyi ki denemişim.Begenmedim yönü kızın konuşmaması,sinirimi bozdu açıkçası. 3.bölümde "Sayonara" demesini beklemiştim:((
    8/10'luk bir animeydi benim için.

    Edit:
    Aklımdan çıkmış yeni izleyebildim,özellikle son bölüm çok iyiydi o yüzüğü gösterdiği yeri 3-4 kez başa sarıp izledim.Manga okusam mı(17 bölüm) yoksa ikinci sezon mu beklesem kararsız kaldım biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeavenlyBlue -- 24 Temmuz 2019; 21:45:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sevdiğim ve keyif aldığım bi anime 2 kere bitirdim. Nostaljik yanı ve izleyiciye hissettirdiği tatlı duygularla hala izlememiş olanlara izlemelerini tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci sezon baya hoştu, birinci sezondan daha zevkle izledim. 8,5/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu nereden izleyebiliriz? hangi platformlarda mevcut?
  • 2sezon Türkçe dublaj nereden izlerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: root 1987

    2sezon Türkçe dublaj nereden izlerim
    https://www.netflix.com/search?q=score&jbv=80997338&jbp=0&jbr=0
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akuma_Blade

    https://www.netflix.com/search?q=score&jbv=80997338&jbp=0&jbr=0

    Alıntıları Göster
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.