Şimdi Ara

Kasa kapağı açık mı kalmalı kapalımı ? Soğutucu Önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese iyi forumlar arkadaşlar işlemcim i7 6700k şuan stock soğutucu var üzerinde ve render almam gerekiyor(sony vegas pro ile çalışıyorum.)render sırasında işlemci ısı derecesi yükseliyor 5 dk lık render süresinde 85 derecelere kadar çıkıyor ve sanırım iyi bişey değil bu yüzden işlemci fanı almam gerekiyor önerilere açığım nasıl bir fan işimi görür overclok yapmıyorum ama yapabilirim yaptığımda da işemciyi çok ısıtmayacak bir soğutucu olursa sevinirim.

    2.Sorum ise kasa kapağı açık durmasımı iyi olur yoksa kapalı olmasımı hava sirkilasyonu için kasanın içinde şuan 1 adet arkada egzoz fan var bir adet önde var ama 2 üste 2 önde 1 arkada olacak şekilde fan alıp takacağım bunların yönlerini nasıl ayarlasam daha iyi olur fikir verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.







  • Ön bölümünden kasaya temiz hava girişi sağlanır. Kasanın içindeki temiz yani serin hava işlemciyi soğutmak için kullanılır işlemcinin olduğu bölüm daha sıcaktır. Isınan hava yükselir. Bu sebeple ısınan hava yükselip kasanın üsttünde bulunan fan yardımıyla dışarı atılır. Üst fanlar tek başına yeterli olmadığı için kasanın arka bölümünden de havayı dışarı atmalısın. İmkanın varsa arka ve üstten çıkış sağlamalı ve önden iki fan ile giriş sağlamalısın. Önde tek fan yerine iki fan olmasının sebebi ise tek fanı max çalıştırmak yerine iki fanı yarı güçte çalıştırmak gürültü kirliliğini engellemek açısından mantıklı olacaktır

    İşlemci soğutucusu olarak 3 sene kadar kullandığım akasa firmasının bu ürününü güvenle kullanabilirsin. Pek çok sıvı soğutma denemiş biri olarak oc yapıp render alırken pompanın sesi rahatsız ettiği için şuan Noctua d15 kullanmaktayım. Hatırlatmakta fayda var piyasada bulunan pek çok fanın ortalama 2000devirdeki performansını 1200 devirlerde verir. 1800-2000devirde çalıştığında sesi yüksektir fakat fan gücü olarak iki üç fanın yaptığı işlemi tek fanla gerçekleştirir. Kısaca fiyat performans olarak Akasa Venom Voodoo soğutucuyu tavsiye ederim.
    https://www.teknobiyotik.com/akasa-venom-voodoo-2x12cm-pwm-fanli-intel-lga2011-amd-fm1-uyumlu-islemci-sogutucu.html

    Kasanda yerin varsa Akasa venom Medusa öneririm
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/akasa-venom-medusa-1x14cm-1x12cm-pwm-fanli-intel-lga2011-amd-fm1-uyumlu-islemci-sogutucu.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 29 Ocak 2019; 19:44:42 >




  • experiment67 kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim cevaplarınız için :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.