Şimdi Ara

Bagaja 220V uzatması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yolcu tarafında bulunan 220V'lık çıkışı bagaja kadar uzattırma şansım var mı herhangi bir oto elektrikçisi ile ? Yoksa elektrik aksam için sakat mı olur ? Araba 2015 Jetta



  • 220v çıkış var mı Jetta'da bilmiyordum. Bagajda 12v çıkışı olması gerek, onu aparatlarla 220 ye çevirebilirsiniz.
  • zed Z kullanıcısına yanıt
    Pardon 12v çıkışıymış yanlış hatırladım. Bagaja iş çıkışı bakacağım
  • Arada depo var özellikle benzinliyse hiç tavsiye etmem. Bagajda 220V prizi ne için kullanacaksınız? Kullanma klavuzunda ya da prizin üzerinde max...W uyarısı vardır bunu geçecek bir alet içinse boşa zahmet etmeyin.
  • Uzun yola çıkacağım için küçük bir dolap almayı düşünüyorum içecekleri soğutmak için ve evet benzinli. Kitapçığa bakacağım.
  • Bagajda 220 volt çıkışı yoksa bile
    aparat ile 12 yi 220 ye çevirebilirsiniz. Burada cihazların kalite ve gücü devreye giriyor. 200 watt lık vardı bende. Notebook, telefon, şarj falan çalıştırır. Tabii ki de, ısıtıcı çalıştırmaz.
    Yüksek watt'lıları da var ancak bu sefer, çakmaklığa gelen kablonun kalınlığı önemli olmaya başlyor. vw de yazıyor muydu bilmiyorum ama bazı çıkışlarda 10 amper falan yazıyor. Bu değerleri öğrenmeniz gerek. Yoksa kablo eritir yangına kadar gidebilir allah korusun.

    Zamanında, notebook çalıştırıp, uzun yolda pes atmışlığımız var.
    Palio aracıma da, arabaya evdeki 5+1 hoparlörü bagaja koyup çok çalıştırmışlığım var.

    Dediğim gibi 220 volt ta çoğu cihaz çalışır ama cihazın ne kadar güç çekeceği önemli.

    İlla güçlü birşey çalıştıracağım diyorsanız, bagaja aküden direkt bir kablo çekip aparat/inverter ile 220'ye çevirip güçlü kullanabilirsiniz ancak Akü'de buna ne kadar dayanır, ne kadar götürür, o kadar bilgim yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hanzoli

    Uzun yola çıkacağım için küçük bir dolap almayı düşünüyorum içecekleri soğutmak için ve evet benzinli. Kitapçığa bakacağım.
    Elektrikli dolap yerine piknikte kullanılan içine buz kalıpları konulan termos dolaplardan da kullanabilirsiniz. Bagajın içinde olacağından bir gün rahatlıkla içeceklerinizi soğuk durmasını sağlar. Termos çantalar da var. Et getirirken kullanıyoruz. 7-8 saat idare ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hanzoli

    Uzun yola çıkacağım için küçük bir dolap almayı düşünüyorum içecekleri soğutmak için ve evet benzinli. Kitapçığa bakacağım.
    Hocam yanlış anlamayın trollük değil mevzu. Uzun yola çıkacaksanız mola yerlerinde soğuk içecek almak daha pratik olur ha kamp falan yapıyorsunuzdur yine dolap olmaz. Kıç kadar akü ne kadar güç üretecek de dolap çalıştıracak.



    Az çok mekanikten anlarım ben, 12 volt dc motor ile çalışan bir kuzu çevirme makinesi yapmaya niyetlendim bir ara. Araba aküsü ile olmaz o iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araç tipi buzdolapları soğuk tutmaya yarıyor.

    Arka tarafa kalın bir kablo ve kablo yalıtımı ile 12 V girişi çekebilirsiniz.

    örnek uygulama :

    https://www.youtube.com/watch?v=hZmIPivAvuo&vl=en
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.