Şimdi Ara

770 milyon email adresi internete sızdırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün kayıt olduğumuz o kadar çok platform var ki artık birisi veya birkaçı siber saldırıya uğrasa bile haberimiz olmuyor. Troy Hunt kullanıcıların email ve şifrelerinin çalınıp çalınmadığını karşılaştırabilecek bir platform yürütüyor.

     

    Kıran kırana 

     

    Have I Been Pwned adlı platform, bugüne kadar gerçekleşmiş olan siber saldırılarda Hunt’un elde edebildiği kişisel verilere ait veri tabanlarını barındırıyor ve kullanıcılar burada arama yapabiliyorlar. Herhangi bir veri kaydedilmediği için kullanıcılar email veya şifrelerini karşılaştırabiliyor.

     

    Ayrıca Bkz.400GB kapasiteli microSD kart indirimde

    Hunt’ın son olarak ulaştığı bir veri tabanı yaklaşık 772 milyon kişinin email adresini barındırıyor. Bir hack forumundan paylaşılan veri tabanı yaklaşık olarak 87GB ve 2.6 milyardan fazla satır barındırıyor.

     

    Collection #1 adı verilen bu veri tabanında ayrıca 21 milyon da şifre yer alıyor. Yine Hunt birbirine uyum sağlayan email ve şifre kombinasyonlarının sayısının 1.16 milyar adet civarında olduğunu ifade ediyor. Yani bir kullanıcı platformlarda birden fazla email kullansa bile tek şifre olduğu için rakam bu kadar yüksek.

     

    Görüldüğü üzere artık herhangi bir yerden email adresinizin sızmaması mümkün değil. Eğer çok fazla sayıda platforma üye olmayı seviyorsanız ortalama 10-12 hack olayında email adresiniz var demektir. Yine zayıf şifreleriniz varsa bir iki hack olayında olmanız da muhtemel.

     

    Have I Been Pwned platformu abone olanlara email ile bilgilendirme servisini de hizmete soktu. Son yaşanan sızdırma olayı da dahil olmak üzere email adresiniz yer alıyorsa kısa süre içerisinde bilgilendiriliyorsunuz.

     

     


     







  • Kullanıcıdan daha çok servis sağlayıcılar hacklenmiştir sanırım.

  • sadece siteye gidip email adresinizi yazıp korkmayın şifreniz kırılmamış olabilir onu kontrol etmek için burdan kontrol edin.https://haveibeenpwned.com/Passwords

  • BeAr B kullanıcısına yanıt
    Tabi ya yanına çay kahve de koyalım malum misafirperveriz baya :D

  • Şaşırdık mı? Hayır. 2 haftada bir böyle haberler görmesem bir eksiklik hissediyorum zaten.

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğini anlamadım ama sen istediğini içebilirsin, şişeden takil istersen o senin bileceğin iş.
  • BeAr B kullanıcısına yanıt
    gizli oturumdan bile olsa bana şifreyi girerek bu şifre hacklenmiş mi diye sormak riskli geldi. hele ki az önce mail adresin hacklenmiş mi diye aradıktan sonra.
  • https://haveibeenpwned.com sitesi ve kurucusu Troy hunt kimdir ?

    Troy Hunt, halk eğitimi ve güvenlik konularına erişim konusunda bilinen bir Avustralyalı web güvenliği uzmanıdır. Teknik Olmayan Kullanıcıların kişisel bilgilerinin tehlikeye atılıp atılmadığını görmelerini sağlayan bir veri ihlali arama sitesini (https://haveibeenpwned.com ) kuran kişidir.
    Ayrıca ASP.NET web sitelerinde otomatik güvenlik analizi yapan bir araç olan ASafaWeb'in de yaratıcısı.
    2011'den itibaren Hunt, Geliştirici Güvenliği'nde Microsoft En Değerli Profesyonel (MVP) olarak seçildi ve 2011'de Yılın Microsoft MVP'si olarak kabul edildi.
    Ayrıca 2016 yılında Microsoft Bölge Müdürü olarak seçildi.
    Kısaca adamın sitesi güvenilir.
    Yurt dışındaki güvenilir teknoloji ve haber siteleri adamın sitesini kaynak gösteriyor.
    Sakat bir durum yok. Korkuya da gerek yok.



    Troy Hunt is an Australian web security expert known for public education and outreach on security topics. He created Have I Been Pwned?, a data breach search website that allows non-technical users to see if their personal information has been compromised. He has also authored several popular security-related courses on Pluralsight, and regularly presents keynotes and workshops on security topics.[2] He also is the creator of ASafaWeb, a tool that performs automated security analysis on ASP.NET websites. Starting in 2011, Hunt was named a Microsoft Most Valuable Professional (MVP) in Developer Security,[3] and was recognized as a Microsoft MVP of the Year in 2011.[4] He was also named a Microsoft Regional Director in 2016.[5]




  • Pwned on 3 breached sites and found no pastes (subscribe to search sensitive breaches



    Ne demek?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firefox Monitor'u kullanıyordum bu iş için farkettim ki orası da bu siteyi kaynak gösteriyor. Kısacası güvenlik sorunu yok gibi.

  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    email adresinizi arattınız ve Oh no — pwned! yazıyorsa bence hemen şifrenizi değiştirin
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Zaten email adresiniz çıkıyorsa şifrenizi değiştirmişsinizdir diye düşünerek yazdım yoksa email adresiniz çıkmıyorsa girmeyin zaten şifrenizi.
  • Eğer emalim bu sitede oh no pwned! Şeklinde gözüküyor ise ne yapmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaxis kullanıcısına yanıt
    Endişelenecek bir şey yok. Kıytırık sitelere/forumlara gerçek mail adresiniz ile üye olmayın yeter. Mesela ben siteler/forumlar için ayrı iki mail adresi kullanıyorum. Onlar pwned olmuşlar. Ama, diğer ana mail adreslerimde sorun yok. Onları da bankalar, amazon, steam, netflix, spotify vs. gibi güvenilir hizmetlerde kullanıyorum.
  • ZEPHYR kullanıcısına yanıt
    Şimdi anlamadığım iCloud hesabım mı hacklenmiş yoksa o adresle üye olduğum siteler mi? Hangileri olduğunu nerden bileceğim mesela. Çünkü iCloud’un hacklenmesi biraz zor iki aşamalı kimlik doğrulaması kullanıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    Sizin hesabınızla bir alakası yok. Üye olduğunuz siteler hacklenmiş. Korkacak bir durum yok. Hangi siteler olduğunu öğrenmek için Mozilla'nın ücretsiz bir hizmeti vardı sanırım. Ücretli, gerçek zamanlı kontroller için LifeLock gibi hizmetler var. Fakat, bunların çoğu şu an Türkiye'de mevcut değil. Zaten bunlar yeni çıkan çözümler. Kaspersky'nin yeni ürününde de böyle bir hizmet var. Mail adresiniz ile herhangi bir siteye giriş yaptığınızda kendisi kontrol ediyor. Hangi sitede sorun yaşadığınızı detaylı olarak gösteriyor. Ben yurtdışı seyahati sırasında denk gelip satın almıştım. Türkiye fiyatları haliyle pahalı.

    https://www.kaspersky.com.tr/security-cloud




  • Yorumunuz icin tesekkur ederim, evet ben de 2 ayri e-mail hesabi kullaniyorum. Deger vermedigim oyun, platform veya kiytirik sosyal medyalar icin pwned olan e-mailimi kullaniyorum. O e-mailim de zaten kendisi 2 dogrulamali givenlik ile korunuyor. Pwned olan siteler taa ilkokulda uye oldugum sacma oyun siteleriymis zaten. Ara sira sacma e-mailler nerden geliyor diyordum, buymus sebebi meger.
  • Hackle hackle bitmedi. Mutlak güvenlik yok sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • banada gelmişti şifremin yazılı olduğu bir mail bitcoin istiyordu şantajla ingilizce tabi

  • internetin girdiği hiç bir yer güvenli değildir o yüzden boşuna kasmayın kırılacak olduğunda şifreniz istediğiniz kadar güvenilir olsun yinede kırılır bunu sakın unutmayın !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.