Şimdi Ara

Erkek Hakları (Maskülizm)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karşı olduğumuz şeyler:

    1. Erkek-karşıtı ayrımcılığın makul olduğuna inanan ve bunu öğreten feminist gruplar.
    2. Erkeklerin eksik ya da hata sonucu türediğini iddia eden feminist gruplar.
    3. Erkeklere erkek olduklarından ötürü kendilerini kötü hissettiren kültür.
    4. Çocukların vesayetini annelerin çocuğa babalardan daha iyi bakacakları yönündeki inanç sebebiyle anneye verilmeye teşvik edilmesi.
    5. İş yerlerinde feminist ideolojiyle ters düştüklerinde erkeklerin işlerine son verilmesi,
    6. Kamu hayatında erkeklere kadınlardan daha az saygı gösterilmesi,
    7. Erkek haklarının savunulmasında zafiyet, erkeklerden ziyade kadınlara yönelik sosyal programların uygulanması.
    8. Adalet sisteminde erkeklere yönelik ön yargı.
    9. Erkeklerin sürekli kadınları dövdüğü ve ezdiği gibi bir izlenim oluşturmaları.
    10. Erkeklerin kaba saba sadece seks isteyen canlılar gibi basit kalıplarla tanımlanması.

    Çoğu insandan duyduğumuz şey kadınlara eşit davranılmadığı, erkeklerin daha ayrıcalıklı olduğu ama bir erkek olarak yaşadığım tecrübeler bunun aksini gösteriyor, bu konuda kendi tecrübelerimden bahsedeceğim. Konuya katkıda bulunan herkese teşekkürler.

    Üniversitede İngilizce bölümündeyim. Malum ekonomik kriz bu sene çalışmak zorunda kaldım, bölüm dolayısıyla güzelde işler bulabiliyorum: İngilizce özel ders.

    Fakat, erkek olduğum için almaktan vazgeçen insanlar oldu. Aynı şekilde bir adam vardı oğluna İngilizce özel ders aldırmak için benimle görüştü, kızı içinde özel matematik dersi istiyordu bende dedim bu işte tecrübeli yüksek lisans yapan arkadaşım var diye ama arkadaşımın erkek olduğunu öğrenince vazgeçti.

    Matematik yüksek lisans yapan başka bir bayan arkadaş benim diğer erkek arkadaşı arayıp benim numaramı istemiş, çalıştığı dershanede İngilizceci arıyorlarmış neyse benim arkadaşta vermiş numaramı ama beni arayan, soran yok. Arkadaşa dedim kimse aramadı beni diye gelen cevap şu: hocanın bayan olmasını istiyorlarmış. O arkadaşta kriterlere bakmadan direk aklına ben gelmişim falan filan.

    Aynı sıkıntıyı ev tutarken de yaşıyoruz. Erkek olduğumuz için ev vermek istemeyenler, vermeyenler çok oluyor. Bizimkilerde memlekette ki evi erkeğe vermek istemeyince evde kavga çıkarmıştım. Niyeymiş efendim? Erkekler eve kız atıyormuş. Kızın niyeti yoksa eve gelmez zaten ayrıca kızlar eve hiç erkek çağırmıyor mu?

    Aynı şekilde iftiralara da maruz kalıyoruz. Daha önceden şu konuda:https://forum.donanimhaber.com/bi-kiz-size-minibuste-iftira-atsa-ayvayi-yediniz--135758805#135759082 yazmış olduğum mesajı direk kopyalıyorum buraya:

    "Bu videoda kim haklı, kim değil hiçbir fikrim yok fakat başıma lise yıllarımda gelen bir iftirayı anlatayım.

    Okuldan çıktık, minibüsteyim benim sırtım kapıya dönük arka kısma doğruyum hemen arkamda da bir kadın varmış onun da yüzü cama dönük. Ben onun orada olduğunun bile farkında değildim. Iki elimde yukarı direkleri tutuyor kadın benim arka tarafımda.

    Minibüs giderken birden dokunma bana dedi ben şaşırdım başta sonra insanların hepsi bakınca dedi saçlarıma dokunuyor, saçma sapan hareketler yapıyor ben şoktayım bu, bu şekilde iftiralara devam etti saçlarımı okşuyor bu sapık vs gibilerinden ben çıldırdım o an "lan senin saçlarını napayım ben" dedim, birkaç kişi güldü, ardından sus dedi bu iftiracı, bende cevap vermedim birkaç dakika sonra da indi gitti."

    Şuanda okulun kütüphanesinde ders çalışıyorum. Temel Dil Kavramları diye dersimiz var "having a conversation" konusunda sağlıklı iletişimin aşamalarından bahsediyor. Ve şöyle yazıyor kitapta "imagine one of the others goes on and on and doesn't let you get a word in. It's called 'monopolizing the conversation' or when you start to say something one of the others interrupts you and won't let you finish. Some people are always interrupting. Men seem to interrupt women more than the other way round."

    Şu sonda ki cümle nedir? "Men seem to interrupt women more than the other way round"

    Uzun lafın kısası biz erkeklere karşı yapılan bu ayrımcılık kanıma dokunuyor ve toplumda aksi varmış gibi yansıtılıyor. Elbette haksızlığa uğrayan kadınlarda vardır elbet ama toplumda haksızlığa uğrayan sadece kadınlarmış gibi yansıtılması beni inanılmaz rahatsız ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luimneach -- 27 Ocak 2019; 15:6:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • gidişhat iyi değil gençler, kadınların eşitlik arayışı aslında eşitlik değil tepemize binme arayışına dönüştü, sistematik olarakta bir saldırı altındayız. daha yeni gillette reklamı çıktı görmüşsünüzdür, hepimizi potansiyel tacizci, kavgacı gibi gösteren. henüz ülkemizde o kadar değil tabi ama ilerde olacak olan bu gene, iyi erkekler kadınlara yol açtıkça kadınlar kötü erkekleri bahane edip bizi pasifize etmeye çalışıyorlar. ingilizcesi olanlar Amerika'daki erkeklerin halini istatistiklerle özetleten videoyu izlesinler:





  • yazının hepsini okudum sonuna kadar haklısın.
  • bu amerika videosu aslında baya ileriye dönük ufuk açıcı veriler içeriyor. toplumsal süreçte belki amerikayı 20 sene geriden takip ediyoruz yani orada şu an yaşananları bizim çocuklarımız yaşayacak. ingilizcesi olmayanlar için geçen bazı rakamları yazayım:

    -erkekler ortalamada 5 yıl daha az yaşıyor
    -intihar edenlerin %77'si erkek
    -evsizlerin %90'ı erkek
    -alkolik ve bağımlıların %66'sı erkek
    -hapistekilerin %90'ı erkek ve aynı suçta erkekler daha fazla ceza alıyor
    -lise ve üniversitede okuyan erkek sayısı daha az, not ortalamaları daha düşük
    -liseli erkeklerde psikiyatrik hastalık oranı 2 kat daha fazla
    -teknoloji şirketlerinin işe alımında kadın iseniz şansınız 2 kat daha fazla
    -20'li yaşlardaki bekar kadınlarda ev sahibi olma oranı 2 kat daha fazla
    -obezite erkeklerde %20 daha fazla
    ...

    bugün türkiyede kadınlar tabiki amerikadaki kadar rahat değiller ama avrupa ve amerikadaki rahatlığa erişince tamam diyip durmayacaklar, kadınların istekleri sınırsızdır. bugün bu ülkelerde gecelik ilişki yaşayıp sabah pişman olan kadınlar bunun tecavüz kabul etmesini isteyecek kadar uçtular, özellikle feminist bozuntuları. medyayı zaten ele geçirmişler adamın biri serena williams en iyi tenişçi olamaz, erkekler arasında ilk 500'e bile giremez dedi diye adamı linç etmeye kalktılar. bugün bizde de kadın cinayetlerini bahane edip medya halkı gaza getirmiyor mu, ondan sonra kaşarın biri iftira attı diye gencecik çocuğu öldürdüler hepimiz gördük. modernleşmek illaki avrupa/amerika modeli demek değildir, japonlarda ileri bir toplum ama onlarda kadın o kadar şımartılmamıştır. lafın kısası bilinçli olup hakkı her zaman sahibine teslim etmekte fayda var, kadınları sevelim sayalım ama onları ilahlaştırmayalım.




  • https://www.cnnturk.com/turkiye/yargitaydan-emsal-karar-anneler-de-nafaka-odeyecek



    Biraz geç kalındı ama yine de sevindirici bir haber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu emsal, milyonda 1 bile olmaz.

    Anayasamızda "kadına pozitif ayrımclık vardır.." diye ibare var, bu yüzden hakimlerin, erkek lehine karar verdikleri çok nadirdir.

    1988'den beri boşanan erkekler, eski karısına Ömür boyu Nafaka vermek zorunda.Eşit kusurlu boşanmalarda bile, kadına ömürboyu nafaka bağlanıyor.

    Sosyal medya veya haber takip ederseniz, 10 senedir, 20 seneidr, 30 senedir yüzünü unuttuğu kadına nafaka ödeyen erkekleri göreceksiniz.Üstelik kadın, her sene enflansyon oranında nafaka artırım davası açar, erkeğin işsiz olması veya asgari ücretli olması. ömürboyu nafakadan kurtarmıyor, parayı vermezse hapse girer, hırsızı. Uyuşturucusu, kaçakçısı... bile denetimli serbestlikten faydalanır ama erkek Süresiz Nafakayı vermezse, hırsızdan kötü muamele görür ve direk hapse atılır.

    Hükümet mi? Birşey yapmıyor,çünkü Kadın Aile Bakanı, Avrupa'dan fonlanan Kadın Derneklerinin markajına alınmış, onlar ne derse onu uyguluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • november27 N kullanıcısına yanıt
    Abi çıldırıyorum bu gerçekler karşısında. Haberin doğru olmasını umuyorum sadece ama senin dediklerinde gerçekler. Bizim erkekler olarak örgütlenmemiz lazım bu haksızlıklara karşı, boşuna uğraş mı olur sence veya neler yapılabilir bir fikrin var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu otobüslerdeki sahte taciz suçlaması vakalarını okuyorum ya da videosu varsa zaten sosyal medyada duyuluyor ve izliyorum, bunları yapan kadınlar çok ciddi söylüyorum ki psikolojik sorun yaşayan kişiler.



    ancak asıl sorun onların psikolojik soruna sahip olmaları değil, asıl sorun bizim türkiyede bu kadınlar ne dese inanıp erkeği potansiyel kötü karakter olarak ele alan bir erkek kitlesinin var olması.



    bir kişi kendi yapmakta olduğu olağan dışı hareketlere göz yumulan bir toplumda yaşıyor olmasa, bunu yapamaz. sorun toplumda. toplum kadını şımartıyor çünkü toplum içinde kadının yaptığı olağan dışı harekete tepki göstermeyen kişiler varlar, ve çok sayıda mevcutlar. en azından gelişmiş şehirlerde durum bu.



    toplumun kadına farklı bakışına örnek vermek için kuyruğa kaynak yapma olayını örnek verirdim hep. hayatım boyunca önüme kaynak yapan kişiler hep kadın idi ve %100 haksız oldukları durumda bile söylediğimde onlar bana tepki gösterdiler. bu olağan üstü yüzsüzlük nereden geliyor? cevap: o kuyrukta ben tepki göstersem bile diğer erkekler tepki göstermiyorlar. söz konusu bir kız ise, kız önüne kaynak yapmış olsa bile ses çıkarmayacaksın hatta kız tepki çekmiş olsa bile ve çektiği tepkiye haksız ve şarlatanca cevap verse bile o yüzsüz kıza ses çıkartmayıp onun kendi önüne kaynak yapmış olmasını kabulleneceksin. bizim erkeğimiz bunu yapıyor. haklı olsa bile kadına ses çıkartmaktan korkuyor. durum bu ise, kadınlar arasında yüzsüzleşecek kişiler çıkar tabi.



    iş yerinde psikolojik sorunlu olan biri vardı, hiç iş yapmadığı gibi etrafa musallat olup sözlü ve bazen daha ağır saldırılar bile yapardı. dost olduğu kişilere de her gün 500 kere gidip soru sorarak yıldırırdı. yaptığı her şeyi şikayet ettik yöneticilere ancak sonuç alamadık. elemana dokunmadılar. sonra ne oldu? eleman ilk defa kız olan birine sinirlenip ona laf attı (cinsel laf değil, normal tartışma) ağır bir şey de söylemedi, bize yaptıklarının yarısı bile değil. bu kız da gidip şikayet etmiş. anında elemanı aldılar başka lokasyona sürdüler. şimdi bunu yapan yönetici erkek olan birisi bakın, erkek. bu erkek olan yönetici bizim 500 şikayetimize rağmen "idare edin" tarzı durumu hasır altı ediyor ancak kız şikayet edince anında elemanı İK'ya raporlayıp şutluyor. işte bakın bunu yapan adam bizim toplumun özeti. bizim kafa yapımız bu.



    toplumdaki kadın mağduriyetleri daha çok gelişmemiş kırsal kesimde ve şehirlerdeki refah seviyesi düşük arka mahallelerdedir diye düşünüyorum. yoksa üniversite okumuş, işe gidip gelen bir kadın bence birçok konuda benden çok daha imtiyazlı yaşıyor, ve eğer kişiliği sağlam biri değilse, bu imtiyazların etkisiyle ego sarhoşu olabiliyor. geçen gün polislerin trafik cezası kestiği kadının aralıksız çığlık atarak ben akademisyenim ben öğretmenim diye haykırışını hatırlıyor musunuz? kadının haksız olduğu video ile sabit olduğu halde ekşi sözlükte kadını savunan birçok mesaj atıldı, durumu siz düşünün. bu kadın böyle bir magandalığı nasıl yapabiliyor? yapabiliyor çünkü kimsenin ona karşılık vermeyeceğini çok iyi biliyor. aynısını bir erkek asla yapmaz, çünkü yapmaya kalkarsa sopayla döverler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 20 Ocak 2019; 3:26:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 10 numara aciklamissin kardesim eline saglik .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmza kampanyası başlatın feministler her ota b*ka imza kampanyası yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım uzun diye illa haklı olduğun noktalar vardır, ben de feminizm kelimesini ağzından düşürmeyenlere sinir olurum. Ama erkek hakları konuşulacak ülke burası değil, o kadar iğrenç o kadar sapık zavallı bir erkek nüfusumuz var ki. Karınız kızınız olduğunda özellikle fark ediyorsunuz. Allah kahretsin bunları.
  • https://mobile.twitter.com/1maskulist/status/1181996198141612032?s=12

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkek Hakları (Maskülizm)
    Erkek Hakları (Maskülizm)
    Erkek Hakları (Maskülizm)
    Erkek Hakları (Maskülizm)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • adam değil erkek kısmına koptum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    adam değil erkek kısmına koptum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.